Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Nawet i drożej niż w innych firmach ale za to miała być jakość.

Jaki ty dodatek jakiś smar dodajesz bo u mnie tez takie sobie.Ale jakoś je spale.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

kleen flo diesel lubricant, albo kleen flo diesel conditionier, te dają efekty, ten cały cetan R zero różnicy, kopci wszystko tak samo, mocy więcej nie czuć, spalanie jeszcze zmierzę.

Opublikowano

Mozę i słusznie bo rok temu w sierpniu przywieźli idealne ze nawet zimę przejeździłem z depresatorem a w marcu już bardziej mętne a teraz za mętne, mam wrażenie ze kierowcy kombinują bo zamówiłem dano ilość a oni do mnie ze wzięli więcej i czy nie chce a zawsze jak brałem po innych firmach to ile zamówiłem tyle przywieźli a czasem nawet sam ze bym więcej wziął a oni nie bo ze zabraknie dla kogoś innego, ale mniejsza z tym tak nie powinno być jeszcze za większą cenę a syf pojechał do kogoś innego.

• Like 1
Opublikowano

proponuje spróbować troche z dobrej stacji , możę i te 30 gr drożęj ale jak te 200 litrów wypalicie to bedą ciekawe wpisy . a w moim przypadku po paliwie ze stacji  miej spala .

• Like 1
Opublikowano

A ja myślę, że wy sami sobie robicie kisiel w zbiornikach przez dodawanie tego badziewia... cuda nie widy 😉 nikt ze znajomych nic nie dodaje i jeżdżą już latami na CR i chodzi. Zimą też nic nie marznie. Szwagier od 7 lat gania dwa tiry na B0, nigdy nic nie dolewał, przepala 1400-1800L tygodniowo i z czym jak z czym, ale z układem paliwowym dosłownie żadnych awarii. O czymś to chyba świadczy. 

Z tego co obserwuję to Wy dwaj najwięcej dysperujecie o tych dodatkach i najwięcej narzekacie 😋

• Like 1
Opublikowano

Wita. Panowie tak czytam wasz komentarze dotyczące paliw, dochodzę do wniosku że nie macie zbytnio pojęcia o paliwach. 

1. Dodatków do paliw nie powinno się stosować. Żaden producent nie zaleca stosowania dodatków ponieważ można stracić gwarancję. Jeśli już stosujecie to tylko znanych firm. 

2. My jako hurtownia paliw, kupując paliwo z naftobaz orlenowskich a w okolicy są tylko 2 Emilianów i Małaszewicze nie mamy wpływu na jakość paliwa.  

3. Kupując paliwo dzisiaj najczęściej dzisiaj lub jutro jest sprzedane. 

4. Dostępne są w sprzedaży dwa rodzaje ON B7 oraz B0. B7 to ON z domieszką 7% rzepaku, B0 to czysty ON bez dodatków. 

5. W każdym paliwie moga znajdować się zanieczyszcenia ponieważ jest to produkt naturalny (rafinowany ale naturalny) takie dane są dostępne na świadectwie jakości które otrzymujemy za każdym razem na naftobazie. Gdyby paliwo było idealnie czyste nie trzeba by było stosowac filtrów. 

6 Brązowy osad w zbiorniku to nic innego jak wytrącone bioestry z ON B7.  Nie ma możliwości aby coś takiego nastąpiło w naszych cysternach ponieważ w cysternach nie stoi paliwo. Dziś kupione dziś sprzedane. 

7. Zgodnie z wytycznymi Orlen zbiornik powinno się czyścić minimum 2-3 razy do roku w zależności od ilości przelanego paliwa przez zbiornik. 

8. Baza w Emilianowie jest połączona ropociągiem z rafinerią , Małaszewicze to transporty najczęściej pociagmi i nie zawsze z rafinerii polskich. 

9. Na każdej stacji dostępny jest tylko napęd B7 (oznaczenie na pistolecie). B0 mają tylko nieliczne stacje na zamówienie. 

10. Kupując u nas ON macie wybór B7 tańszy lub B0 droższy. paliwa w cysternie zawsze są oddzielone od siebie komorami. 

jeśli macie pytania piszcie - postaram się rzetelnie wytłumaczyć ewentualnie kontakt telefoniczny 600200199 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, karolr2 napisał:

Dzwonil ktoś dzisiaj do firm z Białej? Ciekawe czy spadki czy podwyżki zamówił bym z 1200l

Raczej do spadków daleko, na Orlenie dzisiaj 5,66

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

A ja myślę, że wy sami sobie robicie kisiel w zbiornikach przez dodawanie tego badziewia... cuda nie widy 😉 nikt ze znajomych nic nie dodaje i jeżdżą już latami na CR i chodzi. Zimą też nic nie marznie. Szwagier od 7 lat gania dwa tiry na B0, nigdy nic nie dolewał, przepala 1400-1800L tygodniowo i z czym jak z czym, ale z układem paliwowym dosłownie żadnych awarii. O czymś to chyba świadczy. 

Z tego co obserwuję to Wy dwaj najwięcej dysperujecie o tych dodatkach i najwięcej narzekacie 😋

Sam gania kilkoma czy kierowcy. Bo jeżeli kierowcy to leja benzynę do ropy i nie i dlatego im nie zamarza. A że układ cierpi kogo to obchodzi przecież to nie ich

• Haha 1
Opublikowano

Kierowcy. Tak tak kierowca dolewa poza wiedzą ssefa dodatki do paliwa 😂😂😂 teraz to żeś dał... chłopie na jakim świecie żyjesz, kierowca jak już to banieczke kitra aby trochę upuścić do swojego passata w gnojówce. Jak coś się dzieje czy koń stanie w trasie to ma wyebane, czeka na sefa aż przyjedzie i naprawi. 

Były przypadki, że zamarzło na weekendzie jak stał dwa dni, ale to tylko i wyłącznie wina tego, że filtry nie wymienione to nie ma się co dziwić. 

Opublikowano

Jak chujowe paliwo to żadne dodatki benzyna itp nie pomoże. 15 lat ganiam dużym po Rus i nie jedno się widziało i nie jeden mróz przeżyło. Na Białorusi jest słabe zimowe i zawsze jak mróz to 30benzyny na  200 on się dolewało. Do -20 dawało radę ale jak ścisneło -30 to co kawałek auto na poboczu z kabiną w górze. A na Rosję jak już się wpadło to tylko Rosneft i zimowe do - 36 i już na sercu lżej 😀

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ŻAR napisał:

4. Dostępne są w sprzedaży dwa rodzaje ON B7 oraz B0. B7 to ON z domieszką 7% rzepaku, B0 to czysty ON bez dodatków. 

B 0  jest ciężko dostępne w emilianowie  więc skąd posrednik dostarcza to B0  prawie na zawołanie  .  tym bardzie szczególnie w firmie orlen , łatwiej jest np skorzystać z kontraktu BP dostepnego w naftobazie emilianów ale też nie jest dostepne chyba na zawołanie to B0 ?        

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
38 minut temu, kr9292 napisał:

Nie dodatki tylko benzynę. Na jakim świecie ty żyjesz że tego nie wiedziałeś. Mam dużo znajomych co ganiają po Europie Rosji itp każdy mówi to samo

Logan ci wyjaśnił. Może szukasz roboty na konia? Szwagier z pewnością by przyjął takiego chojnego pracownika co by inwestował z własnej kieszeni w bezawaryjną i nieprzerwaną pracę. 😉 Albo podeślij takiego kiermana jak tam masz takich...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A ja dzisiaj rozmawiałem z człowiekiem co ma flotę tir i mówi ze tez oszukują na B0 ze zamawia b0 a przywożą b7 w cenie B0.podobno orlen dolewa  estru z rzepaku na zimno i ma inny kolor niż lotos bo tam dolewają na ciepło estru i co za tym idzie nie da się poznać bez prób wysłanych do laboratorium co to za paliwo.Jarecki coś wie na ten temat.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

a szczegulnie latem gdzie trzeba spełnić wymóg  bo jak przyjdzie zima to wtedy gorzej z tym B7 , a cel jest chyba 8 % bio bo jak nie bedzie spełniony to sa kary 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v