Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w umowie kontraktacyjnej miałeś zapisane np kara 3 najwyższych wypłat z roku albo coś podobnego i to podpisałeś to prawnik nie pomoże...trzeba wypowiadać zgodnie z warunkami umowy a jak się zrywa to trzeba czytać w umowie jakie konsekwencje...m

• Like 1
Opublikowano

U mnie jest taka sytuacja że tato zakończył hodowlę a ja rozpocząłem w innej mleczarni, a za mleko średnio miesięcznie było 17tys.

40 minut temu, DanielFarmer napisał:

jak w umowie kontraktacyjnej miałeś zapisane np kara 3 najwyższych wypłat z roku albo coś podobnego i to podpisałeś to prawnik nie pomoże...trzeba wypowiadać zgodnie z warunkami umowy a jak się zrywa to trzeba czytać w umowie jakie konsekwencje...m

W umowie jest zapisane że kara to jest 1/6 z ostatnich 6 miesięcy, to powinno być 17tys a nie 90tys.

Opublikowano
4 godziny temu, DanielFarmer napisał:

chłopaki poradzcie ,równiarka do pryzm bęben reck czy wirnik coś ala fliegl siloverter?

Żółty bęben reck mam i jest git, wcześniej coś na wzór ptzerwracarki dwukaruzelowej to o wiele więcej przejazdów 

Opublikowano
8 minut temu, kamik90 napisał:

U mnie jest taka sytuacja że tato zakończył hodowlę a ja rozpocząłem w innej mleczarni, a za mleko średnio miesięcznie było 17tys.

W umowie jest zapisane że kara to jest 1/6 z ostatnich 6 miesięcy, to powinno być 17tys a nie 90tys.

Jeżeli ojciec miał umowę z Krasnymstawem i zakończył produkcje a ty masz nowa umowę z nowa mleczarnia to kary nie mogą naliczyć. Pewnie ci potrąca ale jak prawnik wyślę wezwanie do zwrotu to oddadzą bez sądu. 

Opublikowano
3 minuty temu, robert1226 napisał:

A jemu z jakiej paki mają potrącić skoro to ojciec miał z nimi umowę i zakończył produkcję .

Tak ojcu potrąca. Tak mi się napisało.😋

Opublikowano
1 godzinę temu, kamik90 napisał:

Przed zakończeniem hodowli ojciec kontaktował się z mleczarnia że zamierza zakończyć produkcję czy z dnia na dzień zakończył a w mleczarni nic nie wiedzieli a ty przejąłes stado przechodząc do innego podmiotu?

Opublikowano
2 godziny temu, ZUCH1234 napisał:

Mlekovita 24+ 3.50 bialko 4.23 cena 1.87 oddzial trzebownisko. 

Kolega mówił że po przejęciu Ostrowca jeździli niedawno w okolicy TOP-TOS szukając nowych Dostawców,największym proponowali 2 zł także,, ssanie,, na mleko w tej chwili jest

Opublikowano
7 minut temu, kamik90 napisał:

Informował miesiąc wcześniej

A dopiero dzisiaj przyjechali z mleczarni straszyć karą.

To jak przyjechali i gębą ciapio to znaczy że nic formalnie nie mogą zrobić , jak by mogli i chcieli coś ukarać to by pismo wysłali lub przywieźli , a mordą to se mogą .

• Thanks 1
Opublikowano

możę przyjechali sprawdzić czy produkcja mleka dalej trwa czy została wygaszona , działanie mleczarni prawidłowe , bo możę w razie likwidacji produkcji mleka nie nakładali by kary .

Opublikowano (edytowane)

nie , jest umowa . bzdury wypisujecie . ja mam na umowie wypowiedzenie z odpopwiednim terminem lub zdarzenie losowe , przepisanie na syna nie jest zdarzeniem losowym i kara jak najbardziej słuszna .        

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v