Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam moja obecna mleczarnie przejmuje od lipca mlekovita i tak sie zastanawiam czy czekac do lipca czy juz sie przeniesc do mlekovity co byscie doradzili moze ktos z was mial podobna sytuacje . Obednie oddaje miedzy 20 a 30 tys l miesiecznie . Obecna mleczarnia placi 1.53 przy tl 4.1 bi 3.2

Edytowane przez ZUCH1234
Opublikowano (edytowane)

Trochę propagandy :D

IMG_20210321_171915.jpg

I podobnież 16 nowych milionerów mamy w mlekpolu. Przyznać się, kto dostał  kryształową krowę? :P

Edytowane przez Mikosz
Opublikowano
2 godziny temu, ZUCH1234 napisał:

Witam moja obecna mleczarnie przejmuje od lipca mlekovita i tak sie zastanawiam czy czekac do lipca czy juz sie przeniesc do mlekovity co byscie doradzili moze ktos z was mial podobna sytuacje . Obednie oddaje miedzy 20 a 30 tys l miesiecznie . Obecna mleczarnia placi 1.53 przy tl 4.1 bi 3.2

Ustawowo, to wypowiadasz się we wrześniu,i po 3 miesiącach można  [i przez 3 miechy dostajesz najniższą cene]  Czekaj do lipca i przejmą cię mimochodem ,a teraz jeszcze i kara ,i procedury

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Ustawowo, to wypowiadasz się we wrześniu,i po 3 miesiącach można  [i przez 3 miechy dostajesz najniższą cene]  Czekaj do lipca i przejmą cię mimochodem ,a teraz jeszcze i kara ,i procedury

Tylko ze jego obowiązuje umowa ta z Ostrowca a więc tam chyba można w każdej chwili a nie we wrzesniu? 

7 minut temu, ZUCH1234 napisał:

OSM Ostrowiec Świętokrzyski 

Mam znajomego co tam oddaje ale nic nie słyszałem żeby mlekovita przejmowała Ostrowiec ale jeśli chcesz oddawać do mlekovita to chyba nie ma sensu teraz wypowiadać umowy

Opublikowano

Inter Milk ktoś coś może więcej powiedzieć o tej firmie?

image.png.731f630617756b783f01f71059b46677.png

Opublikowano

A co się dzieje w Kosowie Lackim ? Pokazywali rolnikow że odeszli z mleczarni A prezes nie zapłacił im za cały miesiąc lub więcej bo niby nie wywiązali sie z kontraktu a byla susza

Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.03.2021 o 17:36, PRIMO napisał:

Inter Milk ktoś coś może więcej powiedzieć o tej firmie?

Pośrednik nie mleczarnia z okolic Dębicy Podkarpackie u nas w okolicy biorą już 4 lata teraz też do nich kilka osób przeszło wypłacalni nie ma jakiś większych problemów sam myślę do nich niedługo przejsc płacą do ilości a nie do parametrów ma być tł 3,8 i bi 3,2 a jak jest więcej do tylko symboliczną różnica można powiedzieć że zadna

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

@MariuszDe tak wiem że to pośrednik. 

Był u mnie znajomy który u nich zaczął pracę i szuka nowych klientów. 

Powiem że propozycja kusząca bo cena byłaby o jakieś 15 groszy więcej niż w obecnej mleczarni bo płacą rzekomo średnią gusowską. 

Daje to do myślenia czy nie zmienić odbiorcy. 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Powiem że propozycja kusząca bo cena byłaby o jakieś 15 groszy więcej niż w obecnej mleczarni bo płacą rzekomo średnią gusowską. 

Tak dokładnie oni płacą średnia gusowska a ile masz teraz w swojej mleczarni przy jakiej ilości? 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Zorientuj się jak płacą podczas dołka bo to że teraz cena jest ok nie znaczy że zawsze taka będzie

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Tak dokładnie oni płacą średnia gusowska a ile masz teraz w swojej mleczarni przy jakiej ilości? 

Okolice 10000 miesięcznie 1,45.

Prywatna mleczarnia. 

19 minut temu, krzychu987 napisał:

Zorientuj się jak płacą podczas dołka bo to że teraz cena jest ok nie znaczy że zawsze taka będzie

Narazie to wstępna rozmowa co i jak bez konkretów. 

Opublikowano
14 minut temu, krzychu987 napisał:

Na dołku też pewnie lepiej płacą niż większość małych mleczarni.

Ktoś wie jak płacą Mońki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v