Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, robert1226 napisał:

A po za tobą to wszyscy zdrowi ? 

Najmądrzejszy w każdym temacie , a jak o cenę pytają to struga pawiana .

Szkoda wchodzić w dyskusję.  Widać dobrze ich tam za mordę trzymają po ostatnich wydarzeniach. Cennika nikt nie pokaże, złego słowa nikt nie powie, o obniżce nikt nie napisze itd 

Opublikowano
1 godzinę temu, Supersebusiek napisał:

Rozumiem , a można wiedzieć ile za nią zapłaciłeś i jakie ma wyposażenie .

Wyposażenie to: system zarzadzania stadem do tego wykrywanie rui w trybie ciągłym z pomiarem aktywności, wykrywanie krwj w mleku badanie przewodności mleka. Przepływomierze Izraelskie wszystkie dane z hali automstycznie lądują w komputerze. Hala kosztowała 430tys

Opublikowano

koledzy z mojego zakładu podali to co będę się powtarzał 😉😀 a i tak w piątnicy mają i cenę i mleko lepsze a z mlekowity czy mlekpolu większe ego to co będę ich denerwował wystarczy że jeden taki co wie ,,najlepiej,, tu swoje mądrości głosi 😁🤪

a i sierpecaki stroszą piórka 😁

Opublikowano (edytowane)

Ja... co będziesz pisał jeszcze się wyda że gieee dajesz.... 😁😁😁😁😁😁

Małorolny troll co tyko udaje że coś ma... 😜😋

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
8 godzin temu, greg1985 napisał:

Dziś rodzice kupili serek wiejski z truskawką z Piątnicy w biedronce za 1.5 zł. 

Nie wiem czy to z mleka Premium ale produkty z Piątnicy nie mają już takiej renomy co za tym idzie ceny

Smakowało?

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

No wiadomo że mały jak stopa w damskim rozmiarze 😁😁😁😁😁😁

wyżyłeś się ? cienki jesteś jak dup.. węża i jesze fikasz ? ani twoja cena ani ilość ani ty nie możesz mi nawet podskoczyć boź za ,,krótki,,

Opublikowano
4 minuty temu, greg1985 napisał:

Jeszcze nie jadłem ale cena kusząca 😉

Podejrzewam że Piątnica napewno próbuje negocjować ceny do góry bo są umowy np zott nie dogadał się z Euro cash i nie ma tam już produktów zotta od nowego roku chyba znów będzie. Mlekpol z Piątnica rozmawiał żeby razem trochę biedronke zgasić. A w tym momencie jak każdy widzi mleczarnie przerzutowe mają zyski. A ktoś wcześniej pytał o odejścia że 800 w mlekpolu. Nie prawda około 90 zmienia i okolo 100 rezygnuje 

Opublikowano
40 minut temu, alfa napisał:

Podejrzewam że Piątnica napewno próbuje negocjować ceny do góry bo są umowy np zott nie dogadał się z Euro cash i nie ma tam już produktów zotta od nowego roku chyba znów będzie. Mlekpol z Piątnica rozmawiał żeby razem trochę biedronke zgasić. A w tym momencie jak każdy widzi mleczarnie przerzutowe mają zyski. A ktoś wcześniej pytał o odejścia że 800 w mlekpolu. Nie prawda około 90 zmienia i okolo 100 rezygnuje 

Kosa na Youtube mówił że na Zambrowie 70 wypowiedzeń wiadomo kilku kończy kilku zmienia na Piątnice lub Mlekowite bo Giżycko raczej tam nie dojedzie

Opublikowano
12 godzin temu, czareczek85 napisał:

Sprawdzając różne cenniki w różnych zakładach to wychodzi że wszyscy jednak płacą słabiej od Piątnicy. Zreszto to logiczne że mleko klasy PREMIUM musi być najdroższe na rynku mleczarskim.

Co to za marketingowy bełkot? Wstyd przynosisz spółdzielni takimi wypowiedziami

Opublikowano

Mlekovita płaci nedzenie . Komuś może wyjdzie 2 zł za litr ale.jak to się ma do Giżycka że się chwalą że mają taką super cenę a tu pisze ktoś że ledwo 1.8zl przy średnich parametrach to gdzie oni mają dobra cenę.  W Sierpcu też nie ma 2.5 jak myślałem rozmawiałem  z starym kolega co przeszedł wspomniałem tu o nim mówił że 2.1 może wyjdzie plus coś z grudzień ale nie wiedział ile dadzą.  Więc może komuś wyjdzie 2.2 może 2.25 nie wiem nie zmienia to faktu za Lider wszechświata jest conajmniej 25-30groszy do tyłu względem Sieprca i 90 groszy względem tej Rozpudy czy jakoś tak. A wypowiedzen było dużo ale ktoś nie czytał umowy. Pobrali te pożyczki na jalowki obory od mlekovity a tam cyk był aneks że będzie odstawiać mleko przez 10 lat chyba że sytuacja zdrowotna nie pozwala na dalsze prowadzenie produkcji. I jak były wypowiedzenia tak szybko cześć musiała się wycofać... taki mały myk rady i prezesa by niewolnik czasem nie uciekł. 

Opublikowano
1 godzinę temu, alfa napisał:

Mlekowita nie wykorzystała z tego powodu sytuacji? Obserwując ich politykę to lubią takie akcje. Nie ważne za jaką cenę ważne aby towar szedł i było się czym chwalić 

Opublikowano
9 minut temu, krzychu121 napisał:

Mlekowita nie wykorzystała z tego powodu sytuacji? Obserwując ich politykę to lubią takie akcje. Nie ważne za jaką cenę ważne aby towar szedł i było się czym chwalić 

W sedno 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v