Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, komizmo napisał:

Jak ma się dwa ziko za litr to można cisnąć że ktoś narzeka...

Jak przyjdzie nawóz kupić ,pasze i paliwo ,tak normalnie u tego co się rozwija ,to się oczka po kilku dniach się otworzą ,jak dla kotka. I ta kupa złotówek jakoś zmaleje . Niestety taka prawda ,ten co ma dwa złote to ma litraż ,długi i hektar za 200000 ,a ten za 1,35 , dziesięć hektarów przygarnie .    ile tu tych dodatkowych złotówek trza narobić by ten pierd..... hektar kupić choć 2 km obok  . Zawsze tak było ,nad każdą twoją złotówką sępy krążą ,i zostaje ci kupa kasy którą musisz rozdać '

Opublikowano
10 godzin temu, Marcin441 napisał:

Czytałem gdzieś że wypowiedzieli umowę na dzierżawę i nie poczuwają się winni za pożar a koszt naprawy 20 mln, tera będą się sądzić bo wierzyciele nie chcą dać na naprawę. Teraz pewnie syndyk będzie grillował różne tematy byleby wszystko przedłużać tak jak w Rypinie syndyk wziął bańkę a nic nie zrobił, to tu pewnie ze dwie trzaby wziąć

Jak tak o tym Sierpcu piszecie to ja też się dołącze 4,3 tł 3,6 bi >44 tyś 2,09 brutto ryczałt, przy podpisywaniu aneksu instruktor mówił że premie dopiero listopad/grudzień 

To wiadomość ogłosili 6 października więc nie wiem jak to ma się do pożaru, laktopol tylko proszkownie bierze i będą mleko wozić, w bielsku od dawna nie ma dostawców.

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Jak przyjdzie nawóz kupić ,pasze i paliwo ,tak normalnie u tego co się rozwija ,to się oczka po kilku dniach się otworzą ,jak dla kotka. I ta kupa złotówek jakoś zmaleje . Niestety taka prawda ,ten co ma dwa złote to ma litraż ,długi i hektar za 200000 ,a ten za 1,35 , dziesięć hektarów przygarnie .    ile tu tych dodatkowych złotówek trza narobić by ten pierd..... hektar kupić choć 2 km obok  . Zawsze tak było ,nad każdą twoją złotówką sępy krążą ,i zostaje ci kupa kasy którą musisz rozdać '

I tu jesteś w błędzie nie mam ani hektarów , ani litrażu , mam w tej chwili 23 szt i 25 ha wszystkiego razem z dzierżawą jakoś ta twoja teoria się ma nijak .

Opublikowano (edytowane)

No ja w sierpcu jestem z 15 lat. I 2 zeta za mlekao na koniec roku bywalo juz i 12 lat temu. A koszta jakie wtedy byly....

A do polmleka sasiad oddawal i mowil ze do sierpca sie nie przeniesie bo by go wywalili bo u niego to tylko biale bylo...

Edytowane przez Bugii
Opublikowano
2 godziny temu, Bugii napisał:

Przy tych kosztach to 2 zeta powinno byc w jakims radomsku lub polmleku. A nie w sierpcu. 

W sierpcu jakies 2.5 zeta za ren zapierdol.

Masz racje ze przy tak szybko rosnących kosztach to 2 zł nie daje szans na super zarobek ale co maja powiedzieć rolnicy z Radomska przy 1,30 zł czy z Polmleku przy 1,60 zł. Przy dostawach 20 tys litrów miesięcznie maja nawet 14 tys zł miesięcznie mniej. 

Opublikowano

Np. w schaumanie możesz podpisać umowę na dostawę dodatków na rok i cenę masz gwarantowaną, i jeszcze upust, zrobiłem sobie taką umowę na 20 ton to za umowę rabat chyba 3 tys za ilość też jest jakiś upust 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bugii napisał:

Osobiscie na ich miejscu bym to zlikwidowal....

Wiadomosc od handlowca. Spore podwyzki witamin josery na dniach. Aby towar zamawiac bo taniej juz bylo.....

rzepak to samo niby nowe dostawy po 1700-1800 mają być :(

Ma ktoś aktualny cennik Lydera?

Edytowane przez Rrolniik
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Xawier napisał:

Lyder ilość 12 tysięcy tł 3.99 bi 3,44 ocena non gmo ryczałt premia lojalnościowa 1.68zł

W mlekpolu podobnie by wyszło.

@Bugii po ile płaciłeś?

Edytowane przez Rrolniik
Opublikowano

Od września w Piątnicy są dopłaty do ilości, do 10000-1gr, 10000-20000-2gr, 20000-30000-3gr, 30000-40000-4gr, powyżej 40000-5gr

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bugii napisał:

Aby tylko od stycznia wam non gmo nie dowalili 😂.

A jaka cena w Piątnicy za wrzesień ile tej premii kukurydzianej. Narazie cisza jak przed burzą 😛

Edytowane przez greg1985
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v