Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
radekz200 napisał:

4 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

ja mam etat państwowy. podstawa mała a ile dodatków , premii to we łbie się nie mieści. w moim przypadku zaczynam od najniższej krajowej, dobre tyle że chociaż nic nie robię.

Konserwatorem w szkole zostałeś?😛

przeciez teraz wakacje 😁 strzelaj dalej.

slawek74 napisał:

w sam raz praca dla ambitnych....

bardziej ambitna niż dojenie krów ,😂

Opublikowano
5 godzin temu, kocmen24 napisał:

Czy Mlekovita i Mlekpol to widzą 

A co im z tej wiedzy o Piątnicy. Jak oni twierdzą że płaca za mleko najwięcej w Polsce tak jak to się wypowiadał na zebraniach ten rudy że skupu w Grajewie A powiedz tylko słowo że w Piątnicy mają lepiej to aż purpurowy się robił.

Opublikowano
7 godzin temu, Zdzinio napisał:

U mnie na wsi 50 numerów A z rolnictwa żyje trzech i tylko ja krowy mam(W gminie 4 gospodarstwa z krowami), to się wszyscy śmieją żem głupi że się z tym morduje! 

u mnie wioska i sąsiednia to ewenement bo od xx lat wszyscy trzymają się dobrze, zlikwidowali ci co nie mieli następców a reszta prze do przodu.

7 godzin temu, Zdzinio napisał:

U mnie na wsi 50 numerów A z rolnictwa żyje trzech i tylko ja krowy mam(W gminie 4 gospodarstwa z krowami), to się wszyscy śmieją żem głupi że się z tym morduje! 

u mnie wioska i sąsiednia to ewenement bo od xx lat wszyscy trzymają się dobrze, zlikwidowali ci co nie mieli następców a reszta prze do przodu.

19 godzin temu, kr9292 napisał:

Coś w tym jest u sąsiada 4 córki 🤔

2 mln przy 50 to już dużo za dużo

U sąsiada zjawiły się bociany, doczekał się 2 córek, bociany przeniosły się do drugiego doczekał się syna xD

Opublikowano
16 minut temu, FarmerDyzio napisał:

miło się czyta jak co niektórych d*pa piecze ,że ktoś się wyrwał z obory 😁😂. Pamiętajcie sami jesteście panami swojego losu, chyba że u was jeszcze rodzice rządzą 🤭

Jak to dobrze że są jeszcze ludzie co im do szczęścia wystarczy najniższa krajowa, jedna wypłata i król życia. Nie wiem i niechce wiedzieć jak u Ciebie z rodziną. Ale za tyle to szkoda buty zdzierać prywatne, chyba że na to też są dodatki🤬🥳

• Like 3
Opublikowano
20 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

ja już tydzień zasuwam na dwa etaty 😛 wracam z pracy i szybciutko do krówek.

A ciebie co piecze , bo ja to tylko dla żartu napisałem , ale widzę że ci i tu i tu niedoborze .

A tak naprawdę to poszedłeś do roboty bo z krów mało , czy krowy sojusz bo wypłata cienka?

Opublikowano

nie wyobrażam sobie codziennie przy tym tyrać do śmierci. Kiedy mam rezygnować jak nie teraz ? młodszy już nie będę. a co do wypłaty to jak skoncze kurs będzie ok lepiej.

Pitraszek napisał:

16 minut temu, FarmerDyzio napisał:

miło się czyta jak co niektórych d*pa piecze ,że ktoś się wyrwał z obory 😁😂. Pamiętajcie sami jesteście panami swojego losu, chyba że u was jeszcze rodzice rządzą 🤭

Jak to dobrze że są jeszcze ludzie co im do szczęścia wystarczy najniższa krajowa, jedna wypłata i król życia. Nie wiem i niechce wiedzieć jak u Ciebie z rodziną. Ale za tyle to szkoda buty zdzierać prywatne, chyba że na to też są dodatki🤬🥳

też są. na pranie ciuchów też są ;p premie roczne, święta, noce, kazdy dzień wolny płatny ekstra. ważne żeby teraz zdać egzamin i minimalna X2 albo i lepiej ;)

Opublikowano
45 minut temu, FarmerDyzio napisał:

nie wyobrażam sobie codziennie przy tym tyrać do śmierci. Kiedy mam rezygnować jak nie teraz ? młodszy już nie będę. a co do wypłaty to jak skoncze kurs będzie ok lepiej.

,, trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść ''    ja załuje żę dopiero teraz 

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

,, trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść ''    ja załuje żę dopiero teraz 

A ja jeszcze ze dwa lata w tym 🙆‍♂️

Opublikowano

Kurła wszyscy kończą , trza będzie z tych ferm mleko pić 🙁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v