Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, greg1985 napisał:

A co się dzieje w Kosowie Lackim ? Pokazywali rolnikow że odeszli z mleczarni A prezes nie zapłacił im za cały miesiąc lub więcej bo niby nie wywiązali sie z kontraktu a byla susza

W Kosowie, Bielsku, Kole, Radomsku  same afery w branży. 

Opublikowano
Dnia 22.03.2021 o 17:36, PRIMO napisał:

Inter Milk ktoś coś może więcej powiedzieć o tej firmie?

A nie lepiej iść do Mlekowity? Oni mają siedzibę ode mnie 10km około a mleko wożą na Śląsk chyba, w czasie początków pandemi ostro z ceną zjechali. Skąd jesteście bo widzę że niedaleko ode mnie

Opublikowano

@Xawier Mlekowita nie zapuszcza się na te tereny. 

Jestem powiat Radom to raczej niezbyt blisko. 

Opublikowano
24 minuty temu, Rrolniik napisał:

Na dołku też pewnie lepiej płacą niż większość małych mleczarni.

Ktoś wie jak płacą Mońki?

cena za luty 1,66 brutto ilość powyżej 30 tys białko 3,5 tłuszcz 4,3

Opublikowano
4 minuty temu, RusiL napisał:

a Mlekpol do Ciebie się nie zapuszcza przypadkiem??? chyba że to nie ten Radom 🤷‍♂️

Tak to ten Radom a konkretnie zakład mleczarski ROLMLECZ należy w tej chwili do SM Grajewo 🤢🤮 z którym nie chcę mieć nic wspólnego. 

3 minuty temu, criskp86 napisał:

Odbierają od ciebie?

Znaczy się Inter Milk. 

Opublikowano
50 minut temu, Xawier napisał:

A nie lepiej iść do Mlekowity? Oni mają siedzibę ode mnie 10km około a mleko wożą na Śląsk chyba, w czasie początków pandemi ostro z ceną zjechali. Skąd jesteście bo widzę że niedaleko ode mnie

Dokładnie obniżyli o 20 gr na litrze przez pierwsze 3msc na początku pandemii a tak to płacili przeważnie 10-15gr więcej niż małe mleczarnie w okolicy w tej chwili najnizsza cena u nich przy pierwszym progu to 1,34 brutto a już przy +5 tys na msc 1,50 brutto

Opublikowano
37 minut temu, PRIMO napisał:

Tak to ten Radom a konkretnie zakład mleczarski ROLMLECZ należy w tej chwili do SM Grajewo 🤢🤮 z którym nie chcę mieć nic wspólnego. 

Odbierają od ciebie?

Znaczy się Inter Milk. 

Serki mają dobre 👌

Opublikowano

To jak w 95 % przypadków. Trzeba latarnie przy ulicach podnosić bo głowe tak wysoko naszą że zachaczaja 😄

Opublikowano
2 godziny temu, criskp86 napisał:

Mońki mają duży rozstrzał cenowy na ilości czy raczej jak mlekovita, mlekpol?

Opublikowano
18 godzin temu, PRIMO napisał:

Odbierają od ciebie?

Znaczy się Inter Milk. 

Ja do Mlekowity oddaję, znajomy do nich kiedyś oddawał a teraz przeszedł też do Mlekowity

Opublikowano
19 godzin temu, kr9292 napisał:

Uciekasz z presidenta?

Nie jestem w Presidencie choć kilka lat temu zachęcali do przejścia do nich ale parę osób zawiodło się i odeszli od nich do innych zakładów. 

2 godziny temu, Xawier napisał:

Ja do Mlekowity oddaję, znajomy do nich kiedyś oddawał a teraz przeszedł też do Mlekowity

Powiedz mi jake są faktycznie wymagania bo słyszę różne opinie?🤔

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, grzesiu napisał:

W Kosowie, Bielsku, Kole, Radomsku  same afery w branży. 

Skąd zwykły konsument wie o aferach 🤔na jogurtach o tym piszą ?

Edytowane przez Łolek
  • Haha 3
Opublikowano

I kolejna ,,afera'' w mlekpolu opisana w TPR. Tym razem chodzi o odejście do piątnicy i niesłuszne kary. Czy z tą spódzielnia nie można się normalnie rozstać? 

Opublikowano

Ja się zastanawiam co się dzieje na tym rynku. Był dzisiaj u mnie kupiec po bydło co trzyma też krowy i zadowolony że cena 1,55 po podwyżce. Z tym że nie obchodzi go somatyka i parametry. W mlekpolu jakość i parametry w cenie a cena minus, minus ......

Opublikowano
21 godzin temu, Rrolniik napisał:

Mońki mają duży rozstrzał cenowy na ilości czy raczej jak mlekovita, mlekpol?

co przedział to 2 gr tylko przedziały są duże np. 19-25 tys litrów to jest jeden przedział

23 godziny temu, PRIMO napisał:

Tak to ten Radom a konkretnie zakład mleczarski ROLMLECZ należy w tej chwili do SM Grajewo 🤢🤮 z którym nie chcę mieć nic wspónego. 

Odbierają od ciebie?

Znaczy się Inter Milk. 

tak odbierają

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

Nie jestem w Presidencie choć kilka lat temu zachęcali do przejścia do nich ale parę osób zawiodło się i odeszli od nich do innych zakładów. 

Powiedz mi jake są faktycznie wymagania bo słyszę różne opinie?🤔

Jakie są wymagania w Mlekowicie? takie jak wszędzie, jak chcesz wiecej to priv

Opublikowano (edytowane)

@Xawier chodzi mi konkretnie jaki jest próg somatyki bo słyszałem że jest do 200 gdzie w innych mleczarniach jest 400 .

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

PRIMO dobrze się czujesz? wszędzie jest 400somatyka i 100 bakterie

Sorki pomyłka.

Już poprawiam. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v