Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, lambogrand napisał:

Massey 7715s przednia oska, przedni tuz dokładany mx, skrzynia dyna 6  wołają 375tys netto warto czy nie? Podobno mają być duże podwyzki

Myślę że warto bo teraz znajomy zapłacił za JD 6155 M w normalnej skrzyni 420 netto.

• Confused 1
Opublikowano

Jak wygląda w Waszym przypadku kwestia dogadania ceny z dilerem a oczekiwanie na decyzje z modernizacji? Tzn. zapewniamy sobie gwarancję ceny już teraz, a wniosek był złożony w tym roku, czy nie chcą iść na ten układ?

Opublikowano (edytowane)

Co prawda nie mam za dużego doświadczenia bo brałem ciągnik z placu, ale wydaje mi się, że aby mieć zagwarantowaną cenę, to chyba umowę przedwstępną trzeba spisać

Edytowane przez rolnik9
  • Like 2
Opublikowano

Jaki diler w obecnych czasach zapewniłby cenę na rok do przodu?? Ja wziąłem ofertę w której cena było ok 10% wyższa niż w lipcu, kiedy ją brałem ale obawiam się że nie doszacowałem inflacji i na wiosnę sprzęt trzeba będzie w biedniejszej wersji brać albo dopłacić ze swoich😬  

• Like 1
Opublikowano

Idziesz  do dealera targujesz cenę podpisujesz umowę wplacasz zaliczkę a on w fabryce zmawia i jak dealer jest ok i firma ok to ceny nie podniosą a jak dziady to biorą cenę z dnia wystawienia faktury i jeszcze są takie firmy co cenę w euro maja i kurs z dnia fakturowania.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, radzioRS napisał:

Ubezpieczenie mnie wyszło 3500 od ceny 418000 brutto przy finansowaniu fabrycznym

Sporo. W moim przypadku liczyli procentowo od ceny netto. Przy 325 000 wyszło ok. 17xx zł . Ubezpieczałem w Concordii. Stawka z maja bieżącego roku

Opublikowano
38 minut temu, radzioRS napisał:

Miałeś też finansowanie fabryczne ? Tak z góry ustalone a ubezpieczenie też w Concordii .  A brałeś NH czy Case

dzis w case rozmawialem mozna swoje ac przy finansowaniu fabrycznym okolo 1200 zaleznosci od ubezpieczalni nie trzeba stricte ich brac 

Opublikowano
5 godzin temu, radzioRS napisał:

Ubezpieczenie ciągnika na drugi rok na pewno sam będę załatwiał .Cena też zależna jest od opcji ubezpieczania ja miałem pakiet agro premium plus 

byc moze . Ps Wczoraj ciagnik zarezerowowany az do decyzji a agencji nie wiążąco :) 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, radzioRS napisał:

Miałeś też finansowanie fabryczne ? Tak z góry ustalone a ubezpieczenie też w Concordii .  A brałeś NH czy Case

No nie. Brałem na kredyt niezwiązany z CNH.

Natknął się ktoś na to ogłoszenie ? : https://www.otomoto.pl/oferta/arbos-p5100-nowy-110-km-ID6Ebb34.html?

Ceny niższe sporo niż w firmie Korbanek. Ciekawe czy nie ściema jakaś. Myślałem, że Korbanek ma wyłączność na dystrybucję

Edytowane przez rolnik9
Opublikowano
1 godzinę temu, radzioRS napisał:

Co zaklepałeś i jak to wygląda jakieś zadatki ...?

zadatki . Taki model jak twój :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v