Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Lisiur napisał:

MF 5709M DYNA 4, amortyzowana kabina, 3 pary wyjść hydraulicznych, pneumatyka, pełne oświetlenie, zwiększony wydatek hydrauliki, wąskie koła na feldze regulowanej 214 netto

MF 5709 M 

Dawny global z dyna 4 

Podnośnik udźwig 4.3 ( chyba 5,2 mają z mechaniczna skrzynia)

3pary wyjść hydr. + Ociekacze ( 3cia obcja)

Tzw duża pompą czyli wydatek 98 litrów 

Hamulce do przyczep 2 i 1 obwodowe( 1 obwodowe obcja)

Koła 540 i 440 poszerzenia błotników i skrętne przód

Amortyzacja kabiny klima fotel pneumatyczny 

Auto driver w pedale hamulca oświetlenie wiadomo

207 netto wycena z połowy stycznia.

+ Jak ktoś chce tur fabryczny 30 tys. netto 

+Jak ktoś chce tuż przedni 7tys netto

Moje pytanie czy te felgi to jakieś super szerokie że taka różnica czy tak poszły ceny...bo tak za wiele się nie różni...

Opublikowano
Dnia 5.04.2021 o 10:54, jondir989 napisał:

To albo ładnie przepłacił albo teraz tak ceny tych ciągników skoczyły. 

Ja kupiłem w 2018r 5100r za 300 tys prawie full opcja tylko bez podłokietnika i bez ładowacza czołowego

Warto dołożyć te 20tyś do amortyzacji, kręgosłup będzie wdzięczny :)

Tutaj też mogę coś powiedzieć. Wycena z połowy stycznia. Ostatnie modele 5R bo w tym roku ponoć zaprzestano produkcji..zamówić nie idzie. Ostatnie modele z placu ewentualnie. I tak...

5100 R praktycznie już wszystko podłokietnik comandArm elektro zawory skrzynia comand8 fabryczny tuz(bez womU) fotel premium ośka i kabina w amorze para hyd z przodu opony mitasy 600 i 540 oświetlenie 360 ' led...

No oprócz tura fabrycznego i tego womU ...

277 netto 🤪🤪

Opublikowano

ktoś się orientuje co jest teraz następcą case jx 95? szukam podobnej maszyny, na podobnym poziomie, najlepiej mechanicznej, patrzę na używki a tam facet za takiego samego jx chce 150 netto więc myśle może dorzucić i wziąć nowego.

Za ile można wychaczyć coś na poziomie case? jak analizuję do tej półki można jeszcze wrzucić nh bo zetor to niżej a clas,jd znacznie wyżej.

Wymagania ok. 100km, tur.

Opublikowano

New Holland Td5.95, 2021, dobrze wyposażony, klima, rewers elektrohydtlrauliczny, pneumatyka, przygotowany pod ładowacz- 170 netto, do negocjacji, 

New Holland Td5.105, 2020 placowy, wyposażony tak samo jak wyżej, 166 netto, do negocjacji 

Ładowacz czołowy Sonarol do tych ciągników, około 18 netto bez osprzętu

Opublikowano
17 godzin temu, Spontan88 napisał:

MF 5709 M 

Dawny global z dyna 4 

Podnośnik udźwig 4.3 ( chyba 5,2 mają z mechaniczna skrzynia)

3pary wyjść hydr. + Ociekacze ( 3cia obcja)

Tzw duża pompą czyli wydatek 98 litrów 

Hamulce do przyczep 2 i 1 obwodowe( 1 obwodowe obcja)

Koła 540 i 440 poszerzenia błotników i skrętne przód

Amortyzacja kabiny klima fotel pneumatyczny 

Auto driver w pedale hamulca oświetlenie wiadomo

207 netto wycena z połowy stycznia.

+ Jak ktoś chce tur fabryczny 30 tys. netto 

+Jak ktoś chce tuż przedni 7tys netto

Moje pytanie czy te felgi to jakieś super szerokie że taka różnica czy tak poszły ceny...bo tak za wiele się nie różni...

Ten Tuz to na pewno nie oryginał , oryginał 15 netto ;) 

Za takiego wajchotrona jak TD trzeba dać już 170 netto :o  

Opublikowano
18 minut temu, ThePerkins napisał:

Odnośnie tuz-a... być może nie dopytalem szczegółowo gdyż bardziej mnie tur interesuje.

Za TD ka tyle bym nie dał..tym bardziej że to konstrukcja na zwolnicach a nie na moście...🤦

Posiada ktoś jeszcze wyceny ciągników w przedziale mocy 90 -110 KM ?

JD nowa M 6090 czyli niby też 90 ( ale gabarytowo to już inna półka ) standart + ośka i kabina amortyzacja....315 netto (i mówi że to okazja...🤷

Opublikowano (edytowane)

Właśnie te ceny to chyba brutto za td. 🤔 Td5.95w styczniu mieli z placu za 142 netto nie golas

1 godzinę temu, ThePerkins napisał:

Ariona 420 w

W Zambrowie jeszcze zamawiają czy z placu?

Patrząc na podwyżki konkurencji to ten arion tanio. Zamówiłeś tego mfa czy jeszcze szukasz? 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

Właśnie te ceny to chyba brutto za td. 🤔 Td5.95w styczniu mieli z placu za 142 netto nie golas

W Zambrowie jeszcze zamawiają czy z placu?

Patrząc na podwyżki konkurencji to ten arion tanio. Zamówiłeś tego mfa czy jeszcze szukasz? 

Ceny netto, też byłem w szoku jak dostałem ofertę

Opublikowano
Spontan88 napisał:

18 minut temu, ThePerkins napisał:

Odnośnie tuz-a... być może nie dopytalem szczegółowo gdyż bardziej mnie tur interesuje.

Za TD ka tyle bym nie dał..tym bardziej że to konstrukcja na zwolnicach a nie na moście...🤦

Posiada ktoś jeszcze wyceny ciągników w przedziale mocy 90 -110 KM ?

JD nowa M 6090 czyli niby też 90 ( ale gabarytowo to już inna półka ) standart + ośka i kabina amortyzacja....315 netto (i mówi że to okazja...🤷

To żadna okazja, mam wycenę na bogatsza wersję 6120m i wychodzi 320 000 więc chcą Cię wycyckac

Opublikowano
2 godziny temu, Dominiik napisał:

To żadna okazja, mam wycenę na bogatsza wersję 6120m i wychodzi 320 000 więc chcą Cię wycyckac

O tego 6090 M to tak z ciekawości zagadalem nie było negocjacji czy coś tylko stał obok 5 ki a też 90KM. Poza tym nie moja półka cenowa co nie zmienia faktu że te małe Jaśki są za drogie.

P.s. można jeszcze gdzieś na placu spotkać 5 R ?

Opublikowano
Piotrek5060YouYube napisał:

A jakie nie są za drogie? W cenie tego 6120M miałem T6.145 DC na prawie full opcji razem z przygotowaniem pod fabryczny ładowacz i jeszcze by 6 tysięcy zostało.

Kiedy to było bo aktualnie już wychodzą podobnie

Opublikowano
  • Zarządzanie obrotami silnika (ESM)
  • Duży zbiornik paliwa
  • Wentylator VISTRONIC sterowany elektronicznie
  • Amortyzowana oś przednia klasy 4 z elektrohydrauliczną blokadą mechanizmu różnicowego
  • Oś tylna kołnierzowa
  • Tylny WOM 540/540E/1000, plus wałek 21 wypustowy
  • AutoWOM
  • Bez elektronicznego hamulca postojowego
  • Przedni TUZ i WOM z jedną parą hydrauliki
  • 4 elektrohydrauliczny tylne zawory zdalne
  • Pompa hydrauliczna CCLS o zmiennym wydatku oleju
  • Joystick do hydrauliki i ładowacza z funkcja zmiany biegów po lewej stronie podłokietnika
  • Dolny zaczep polowy
  • Przesuwny zaczep automatyczny transportowy
  • Fotel Dynamic Comfort
  • Podłokietnik z ruchomym joystickiem
  • Amortyzacja kabiny
  • Samowyłączające się kierunkowskazy
  • 2 lampy błyskowe
  • Dodatkowe umieszczone wysoko reflektory do pracy z tuz lub ładowaczem
  • 12 świateł led wysoka moc, wysoki dach
  • Wyraźne światła w masce
  • Fotel pasażera
  • Skórzana kierownica
  • Wysoki dach z oknem dachowym
  • Ogumienie 650/60R38, 520/60R28
  • Dynamiczny błotnik przedni 540mm
  • Pełne tylne błotniki
  • Wyświetlacz Intelliviev 4 zintegrowany z podłokietnikiem
  • Przygotowanie do pracy z ładowaczem
  • Uchwyt tablicy rejestracyjnej na dachu
  • Uchwyt gaśnicy
  • 2 zawory miedzyosiowe sterowane elektronicznie

Miałem go zamówionego za 314 netto, ale jednak po paru przemyśleniach na drugi dzień zamieniłem na T6.160 DC w tym samym wyposażeniu za 332 netto, a jednak 6 cylindrów to 6 cylindrów.

Opublikowano

To ładna cenę za niego Ci zrobili, mi zależy jednak żeby był w miarę zwinny co nie można już powiedzieć o 6 cylindrach, jeździłem t6 co prawda tylko na placu do ładowacza na pole do obornika spoko, ale jak ciasno czy malo miejsca to weź tym wykręć na 15 razy chyba , takie było moje odczucie mogę się mylić. To na kiedy Ci go zmontuja?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v