Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten nordstenn o tyle fajny że znaczniki przerzucają się same .lekko go podnosisz i wszystkie redlice się unosza . Przy moim nie było zagarniaczy i założyłem od amazonki d8 i jest extra  przykryte ziarno o nic się nie wlecze za grabkami .

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Ta jasne

A miałeś ? Czy śwagier mówił że jego kolega mówił itd 😊

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A miałeś ? Czy śwagier mówił że jego kolega mówił itd 😊

Raz siałem w życiu poznaniakiem i to była gechenna .

Mojego śwagra w to nie mieszaj bo i tak jesteśmy na ścieżce wojennej😁

Opublikowano
29 minut temu, PRIMO napisał:

Gdzie to bo coś znajomo to wygląda?🤔

Rawa Mazowiecka

29 minut temu, szymon09875 napisał:

Mi najbardziej ten nordsten się podoba, choćby ze względu na zagarniacze. 

No i ja tak nad nim myślę. Ale coś trzeba chyba zmieniać do siewu drobnych nasion? 

Opublikowano
23 minuty temu, Grzechooo napisał:

W nordstenie do drobnych nasion zakłada się takie dziwaczne zasłonki a poza tym ok, hassia chwalona przez użytkowników ( będzie na sprzedaż w niedalekiej okolicy bo gospodarke spodkobiercy wyprzedają model du25 coś w granicach 5000), Semo reform jest ogólnie mało, mój wujaszek ma kiedys pożyczałem do siewu rzepaku trzyma normę i ogólnie ok. Z isarią nigdy nie miałem styczności.

Orientujesz się jaki koszt tych "zasłonek"?

Ogólnie to wszystkie mają mieć ścieżki nawet. Hassia automatyczne, ten nordsten chyba ręcznie załaczane

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

ile lat ja miałeś? jak z jakością sieczki?

Może z 8 lat , używałem do koszenia ququ na bieżące potrzeby czyli codziennie tyle ażeby bydło wyjadło wszystko a jakość sieczki to zależy co kto oczekuje , ale bardzo mało wyrzucałem resztek 

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Raz siałem w życiu poznaniakiem i to była gechenna .

Mojego śwagra w to nie mieszaj bo i tak jesteśmy na ścieżce wojennej😁

Co to za gehenna była 🤔 

Opublikowano
38 minut temu, szymon09875 napisał:

To jest kolegi, myślę że za 1500 by oddał, łańcuchy stoją prawie wszystkie więc albo by trzeba było je wykąpać albo pozakładać nowe

A w którym miejscu są te łańcuchy?🤔

Czy my rozmawiamy o tym samym

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, sladan napisał:

4000 jak dobrze pamiętam

Wiem, że nie kupuje się co roku. Chciałem trochę przydziadować 😂

Mam jeszcze takie na oku:

Nordsten 4500

Hassia 5700

Isaria 4000

Reform 4300

@pafnucy a Ty co sądzisz?

IMG_20211004_201153.jpg

IMG_20211004_201150.jpg

IMG_20211004_201148.jpg

IMG_20211004_201145.jpg

IMG_20211004_201142.jpg

IMG_20211004_201139.jpg

IMG_20211004_201132.jpg

Tego nordstena w życiu bym nie kupił, brak drobnego wysiewu bez wkładek, plastikowe tryby, koła idą po zewnątrz szerokości siania,a zagarniacz jeszcze szerzej. Porażka. 

Z tych co tutaj pokazałeś, tylko hassia wygląda dobrze 

Co do isarii to tylko na pełnej olejowej skrzyni z płynną regulacją

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano
1 minutę temu, mariuszd93 napisał:

Tego nordstena w życiu bym nie kupił, brak drobnego wysiewu bez wkładek, plastikowe tryby, koła idą po zewnątrz szerokości siania,a zagarniacz jeszcze szerzej. Porażka. 

Któryś z tych warty uwagi wg Ciebie?

Te obciążniki dalej szukasz? 😁

Opublikowano
18 minut temu, sladan napisał:

@PRIMO mój błąd. Rawica Nowa się miejscowość nazywa

Tak myślałem że to Rawica Nowa. 

Niecałe 10 km ode mnie. 

Sprzęty ma nawet nawet ale trzeba się znać na tym i wiedzieć czego dokładnie się chce. 

Który był, Ojciec czy syn?

Opublikowano
10 minut temu, mariuszd93 napisał:

Pokaż je 🧐

Ile chcesz?

Nie wiem ile za to cenić. Proponuj. Teraz nie są zielone, są umyte 😂

IMG_20211004_214802.jpg

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Tak myślałem że to Rawica Nowa. 

Niecałe 10 km ode mnie. 

Sprzęty ma nawet nawet ale trzeba się znać na tym i wiedzieć czego dokładnie się chce. 

Który był, Ojciec czy syn?

Tylko telefonicznie pytałem póki co. Pewnie w weeknd się wybiorę

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, sladan napisał:

IMG_20211004_214802.jpg

Przed żniwami byłem u nich jak kupowałem rury do dmuchawy to zerknąłem na graty to niektóre były naprawdę warte uwagi. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
14 minut temu, sladan napisał:

IMG_20211004_214802.jpg

Nie żebym się czepiał, ale to w ogóle nie są obciążniki do MF...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v