Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
45 minut temu, stempos1980 napisał:

Muszę stawiać budynek gospodarczy 

Jeszcze nie lepie .Narazie są to plany .Najpierw muszę zrobić POŚ a to prawie 20 tys

A może zainteresowane będziesz płyta warstwową?? Jak dobrze pójdzie to będę znow miał trochę na sprzedaż

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

A może zainteresowane będziesz płyta warstwową?? Jak dobrze pójdzie to będę znow miał trochę na sprzedaż

Narazie to muszę zakończyć tę remonty z domem i ta oczyszczalnia.

Jeszcze będzie dach do wymiany bo eternit leży

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Agrest napisał:

Znasz się na mechanice więc trochę nie pojmuję twojego strachu przed zachodem. 

Śruby tak samo się odkręca, jedynie gwint mogą mieć inny.

Może włoszczyzna? Gość może Ci w razie zakupu wszystko zrobić jeśli coś zauważysz że niedomaga.

https://www.olx.pl/oferta/new-holland-82-88-ciagnik-sadowniczy-CID757-IDJuyYI.html

Panie Agrest , to ja tak samo nie wiem dlaczego macie strach przed zetorem 🤭

Przecież to tak samo ciągnik ,ma cztery koła ,silnik , jedzie do przodu i tyłu 😜, no co więcej potrzebne do życia 🤔 

Jak to na FB piszą , przecina młotek i klucz 13 ,17 i już zetory się naprawia ☺️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
56 minut temu, soltys48 napisał:

Będziesz płakał wspomnisz moje słowa....

Kręgosłup siądzie to nawet na kiblu nie wypróżnisz się

🤷‍♂️ co zrobić , takie życie

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Przecież to tak samo ciągnik ,ma cztery koła ,silnik , jedzie do przodu i tyłu 😜, no co więcej potrzebne do życia 🤔 

Jak to na FB piszą , przecina młotek i klucz 13 ,17 i już zetory się naprawia ☺️

Zachodniego starszego też tak naprawisz

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

ursus a do regulacji sprzęgła zeszlifowana 17 i 16?

A nie wiem , tego nie pisali ☺️ coś jeszcze było że wygodny , tani w eksploatacji 🤔

Opublikowano
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Jak to na FB piszą , przecina młotek i klucz 13 ,17 i już zetory się naprawia

akurat. mój ma 16 i 18. 🙆‍♂️

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

ursus a do regulacji sprzęgła zeszlifowana 17 i 16?

A nie wiem , tego nie pisali ☺️ coś jeszcze było że wygodny , tani w eksploatacji 🤔

czy taki tani 🤔 mhm miałem dwa to coś wiem...

Opublikowano
31 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja tam nie mam nic do zetora. Szukaj I zetora.  Tylko chodzi o te ceny względem innych marek.

Ogólnie popełniasz mój błąd - zaszufladkowałeś się w ursusie/zetorze, jak ja w landinii. Wówczas się uparłem na landini i tylko takich szukałem 

Opublikowano
32 minuty temu, Ursus932 napisał:

🤷‍♂️ co zrobić , takie życie

najwazniejsze ozen sie-bo kto bedzie ci skarpetki zakladal-gdy nie bedziesz mogl sie schylic.buty mozna kupic takie ze bez schylania zalozyc, spodnie luzne, gatki tak samo ale skarpetek nie przeskoczysz.

30 minut temu, Ursus932 napisał:

mam takie klucze w garazu-spokojnie sprzegloprzez okienko ustawisz.

27 minut temu, stempos1980 napisał:

Czyli germańskie śruby😁

gdy kupilem pierwszego zetora -made in england to pierwszy zakup  klucze 14,16,18-oznaka ze cos angole naprawiali i dali nowe nakretki.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

14,16,18-oznaka ze cos angole naprawiali i dali nowe nakretki.

a moim zdaniem takie im czesi wysyłali.

Opublikowano
6 godzin temu, sladan napisał:

Ta moja mesko była spoko, nie psuła się, ogólnie mocna. Ale lepiej jednak 1,65. Masz 3 noże na talerzu, jak rozbujasz to lżej idzie. Na pewno nie będzie miała z nią 30tka ciężej niż z 1,35. A najlepiej to kup jakąś używaną famarolke. Nowe rzemiosło przerabiałem kilka lat temu, nie polecam. Robione z plasteliny

czy ja wiem, miotka mam i daje radę, gdyby nie słupki na polach to pewnie bym nie musiał pełnych ułorzyskowań wymieniać, a reszta to bezobsługowa, a z 200 ha pewno skosiła i to takich łąk że na prawdę ola boga że to jeszcze działa 

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

10 lat temu ojciec się zastanawiał czy potrzebny jest drugi ciagnik, brat się uparł to kupili. 4 lata temu brat dokupił trzeci, ojciec mówił że jak tak to jeden trzeba sprzedać. Jak któregoś razu któraś trzydziestka się rozsypała to ojciec chodził i stękał że teraz to na pewno nie dadzą rady pola obrobić, no bo czym. 

Młody coś nieśmiało ostatnio zaczyna mówić że czwarty jakby był to tez byłaby dla niego robota....

Ja rozumiem, sąsiad ma dwa nowe niuchy i zetora 5340, i mówi że prędzej którego niebieskiego sprzeda jak fetorka. I mi się one podobają, ale nie za tyle pieniędzy

to jest tak, jak jest jeden ciągnik i się ogarnia to jest git, jak są 2 to już robota ma iść, a 3 i powyżej to już lenistwo, żeby nie przeczepiać maszyny 

3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Powiem 55tys.zl, choć wiem że można te pieniądze w coś lepszego zainwestować 

Tzn w ciagnik innej marki, nie starszy, i nie gorszy

ja tak ostatnio ze znajomym który robi usługi pogadałe,m i mówię że tak patrze to jak bym chciał swojego wymienić to tak średnio tylko fendt 312 albo podobne twory ale za ładnego dać trzeba 70, a on, ty chyba o serii 6x00 zapomniałeś, i tak popatrzyłem, do 110 kuca skrzynia PQ kurde, fajny ciągnik za fajne pieniądze, wiadomo wypracowany będzie, ale pewno i tak przeżyje więcej jak zetor a wygoda to jak między malczanem a beczką 

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Będziesz płakał wspomnisz moje słowa....

Kręgosłup siądzie to nawet na kiblu nie wypróżnisz się

Dobrze gadasz, ja już zdążyłem się przekonać, jak wytrzęsie dupsko przy koszeniu, jak się cieszę że w tym roku będę dużym robił 

44 minuty temu, Ursus932 napisał:

w moim też się dowiedziałem że są śruby calowe jak w zaczepie mi się zerwały 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v