Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Watahe teraz kończę. Musze coś ciekawego znalezc tez na wiosne bo noce długie beda...

ja dom z papieru ogladam

Opublikowano
19 minut temu, danielursus3p napisał:

Szczególnie te nowe co za wymianę rozrządu kupisz sobie 10 letniego hopla🤔

Złomostwo i tyle

pier**lisz tam 🤣 mechanicy też muszą zarobić, a jak kogoś nie stać to niech jeździ oplem czy innym ujem

Opublikowano
8 minut temu, danielursus3p napisał:

Zauważ że auta teraz tak stoją. Kupić coś sensownego poniżej 35 tyś i żeby dość świeże było- nie ma co. 

Suvy tak cenią, bo taka moda teraz na nie, kompakta kupi taniej

6 minut temu, Agrest napisał:

To daj 80 za 3 letnie😁

Aż tyle 12 sto latek kosztuje?

Te w benzynie tak cenią, od 35tys.zł w górę

5 minut temu, danielursus3p napisał:

Popatrz po ogłoszeniach. Co kolwiek jako tako wyposażonego 10-12 letnie 35+. No insygnia jedynie ale to takie ło 

Insygni to za darmo nie chcę

Opublikowano

A i ja. Kiedyś mi się nawet widziało ale tyle tego jeździ że aż 🤢🤢🤢🤮🤮🤮

Opublikowano

Ty Daniel też lubisz mieć takie auto jak nikt nie ma?😁

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Ty Daniel też lubisz mieć takie auto jak nikt nie ma?😁

No. Ale jak se kupiłem to kurła jego mac ktos mnie pozazdrościł i też se kupił. Podszedł mnie nygus raz i wypytywał skurłysyn O wszystko i se kupiła menda identyczny 

Opublikowano

To akurat tu jesteśmy podobni do siebie. Auto musi być takie jak nikt nie ma, traktor się musi wyróżniać, żeby z daleka było widać kto jedzie.

Opublikowano

No to ja bym sprzedał.

Też Kugę II miałem długo jako jedyny, teraz już z 5 widzę, i III też jeździ. Teraz by Edge pasował😉

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

To akurat tu jesteśmy podobni do siebie. Auto musi być takie jak nikt nie ma, traktor się musi wyróżniać, żeby z daleka było widać kto jedzie.

To też prowda. Specjalnie do tego celu zamontowalem se najmocniejsze we wsi ledy i todut😂

Screenshot_20210307-191621_Gallery.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

i todut

drugi daj!

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

To też prowda. Specjalnie do tego celu zamontowalem se najmocniejsze we wsi ledy i todu

Moja czerwona torpeda jest rozpoznawalna już ze względu na odcień, nikt takiego nie ma, choć to akurat nie ja go wybierałem, do tego płaski tłumik i naklejki na przedniej i tylnej szybie. Każdy wie kto jedzie.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

No on właśnie coś w ten deseń ma

Ty ale jak to malutko palilo, 1.0 w dieslu bodajże? Kiedyś jak prostownik się poszykowalo to aż się złamało to gówno od niego 🤭🤣

1 minutę temu, Piotrek1975 napisał:

Albo zaporożca😁

Znajoma Ukrainka gada "eta ten co silnik w żopie ma" 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

drugi daj!

To na gwiazdkę. I kabinę se oleduje jak tira 😂 

1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Moja czerwona torpeda jest rozpoznawalna już ze względu na odcień, nikt takiego nie ma, choć to akurat nie ja go wybierałem, do tego płaski tłumik i naklejki na przedniej i tylnej szybie. Każdy wie kto jedzie.

Fajnie jest być indywidualistą

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Znajoma Ukrainka gada "eta ten co silnik w żopie ma

Kiedyś jak robiłem na autokasacji to rozbieraliśmy mazdę xedos, wyciągnęliśmy z niej silnik 2.0 v6, leży na środku placu, akurat przyjechali ukraince po skrzynie od poloneza (bo wszystkie zabierali), patrzą na ten silnik, pytają od czego to, wyciągnęli metrówki, pomierzyli w każdą stronę, i wydali werdykt: nu blać, do łady nie nada 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v