Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Bo winie to zatwardzenia, zawsze starsi się śmieli ze jak kiedyś tylko wino było to kloca nie mogli skręcić.

Strach im nie pozwalał 🤣 nachlalem się raz w życiu tymi tanimi winami, co się dzialo na drugi dzień.... 

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

zaszalałeś na tegoroczny dzień kobiet. 😀😉

A jak, aby tylko patyk dorobię i kwiatki do ogrodka jak się patrzy

7 minut temu, DANDYS napisał:

Brat co to ? 

Tak jak Tomek napisał, gwiazdy pielące

Opublikowano
8 godzin temu, krilan06 napisał:

Ładnie to tak rzucać stereotypami? Akurat u mnie to Ci więksi rolnicy mają problemy o miedzę 

U mnie Ci mniejsi 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Sangria nie jest zła 🤣

Żadnego wina, lepiej walnąć 0,7 czystej. No chyba żeby było mało, no to ewentualnie, bym się pokusił.   :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie polecam-sama siara. Skusila cena i zachwalanie sklepowej... 

20210304_161324.jpg

jak widze takie nazwy to omijam szerokim łukiem za młodu się kilka razy strułem jak sobie wspomnę goliat  jabłko-mięta to mi się ślina toczy ale jak wspomnę beczke gorzką to mi sie przypominają dwa miesiące praktyk w Niechorzu ot mieszane uczucia 

Opublikowano
5 minut temu, deSilva napisał:

Żadnego wina, lepiej walnąć 0,7 czystej. No chyba żeby było mało, no to ewentualnie, bym się pokusił.   :P

Tylko bimberek, byłem dziś za maszynami to chłopaki już odliczają dni do końca postu 

1 minutę temu, Strongman napisał:

Było tak a czemu nie napić się raz siarą i się napiliśmy i nie było źle na Piotra i Pawła a potem na zabawę.

Ruskie szampany to było coś wspaniałego, a na drugi dzień lęki jak po jakim miesięcznym maratonie 🤣

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

To starodawne jakieś, nie lepiej było jaką Arizonę kupić? Albo leśny dzban? 

@soltys48 dziś była próba i nie przestawiło się temu byku 

Musisz mu pokazać jak to sie robi

20 minut temu, szymon09875 napisał:

Chłop ma przyjść tynkować to dostanie. Normalny czlowiek tego nie przelknie :D

nawet Grzesio nie pije teraz win

8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Toż bimber nie tłusty

Można pić

o to to...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, DANDYS napisał:

panny myslicie ze paliwo bedzie spadać pozniej czy kupywać teraz? 

Sam nie wiem.Ale ogólnie jest drogie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Z jednej strony kupować bo cowid minie i będzie drożej.Ludzie się nie boją już, jak przyjdzie lato i nie będzie zachorowań to cena wzrośnie bo ludzie zechcą odżyć i się wyjeździć po wczasach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v