Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pafnucy napisał:

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie, usługa wymienna

Kurła -1° zima idzie.

łeeee. bez kasy to nie zarobek.

a Ty co chciał że o mnie pytał 🤔 worków? to już jest sporo 😉😀

Rolnik1973 napisał:

2 minuty temu, pafnucy napisał:

łeeee. bez kasy to nie zarobek.

Nie wszystko na kasę się liczy.

Rogatym czy udkami płacili 🤔🤪

Opublikowano (edytowane)

sie zabierze. B|

tak jakoś spojrzałem, że nie widać żadnych Twoich postów i pomyślałem że ci się krowa cieli i może trzeba podjechać do pomocy.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Zobaczymy, albo będzie palił, albo zaraz kupuje mu nowy aku Choć tak myślę że może jakiś kabel mi nie łączy, może masa, pod skoro skp ładnie zapalił, a trzy skrzyżowania dalej nie chcial gadać

a z tych aku co czasem miewasz 🤔😜🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Kurna na pierwszy rzut oka myślałem ze to wykrywacz metalu🤣

Ktoren tu szukał bigbagów???

Jak masz ok, to i ja mogę szukać ;)

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a z tych aku co czasem miewasz 🤔😜🤣🤣

Noooo, była by hybryda, na rozruszniku 100km możnaby zrobić

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Jak masz ok, to i ja mogę szukać ;)

No mogę coś tam mieć, po soli, raptem pewnie kilkanaście sztuk

Opublikowano
pafnucy napisał:

sie zabierze. B|

tak jakoś spojrzałem, że nie widać żadnych Twoich postów i pomyślałem że ci się krowa cieli i może trzeba podjechać do pomocy.

w zeszłym tygodniu same się pocieliły jest jolanta i wyguśka małe jak koty a wdzień było trochę zajęć jak to na wiosnę

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Noooo, była by hybryda, na rozruszniku 100km możnaby zrobić

No mogę coś tam mieć, po soli, raptem pewnie kilkanaście sztuk

Po ile?

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

że aż tak 😁😁😁

Pytanie ile razy krzyczał imię Ryszard

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Ktoren tu szukał bigbagów???

każden

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Po ile?

A pewnie jakas dobra flaszka. Jutro zapytam ile i za ile. Będę Ci to musiał wysyłać czy powiesić Ci je na znaku na rondzie na Żyrardów i sobie odbierzesz jak będziesz jechał???

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

A pewnie jakas dobra flaszka. Jutro zapytam ile i za ile. Będę Ci to musiał wysyłać czy powiesić Ci je na znaku na rondzie na Żyrardów i sobie odbierzesz jak będziesz jechał???

Nawet bym se i zajechał. Ale po uczciwej cenie, nie tam że za flaszke czy coś, chyba że się boisz złego człowieka ;)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

jak aku jeszcze cos tam ma prądu to dwójka i pomagasz rozrusznikiem - normalnie siedząca na nim odepchnij się i puszczając sprzęgło nacisnij rozrusznik i cyk i chodzi. 

Tak sobie teraz myślę że to nie ma szans na powodzenie, ten mój ma tak ze musi być na luzie, albo wciśnięte sprzęgło, bez tego rozrusznik nawet nie dyga, taka blokada widocznie

Ogólnie problem jeszcze leży w tym ze musze go na światłach palić, bo mam wersje bez włącznika, światła świecą się od razu po włączeniu zapłonu

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nawet bym se i zajechał. Ale po uczciwej cenie, nie tam że za flaszke czy coś, chyba że się boisz złego człowieka ;)

Ile to jest uczciwa cena???

I kto ten zły???

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Gdzie i za ile?

Chlopaki w robocie wysypali kilkadziesiąt ton soli, część była w bigach, wszystkich nie pocięli. 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ile to jest uczciwa cena???

I kto ten zły???

Chlopaki w robocie wysypali kilkadziesiąt ton soli, część była w bigach, wszystkich nie pocięli. 

1. Ile sobie zażyczy tyle zapłacę. 

2. A no jo. Tak mówiom :(

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

i dlaczego tak drogo sie mówi 🤪😁

Sławek umówiles mnie już?🥰

Opublikowano
gregor1284 napisał:

14 minut temu, soltys48 napisał:

Tylko nie mów,ze żeś w naturze odebrał

Ta, darmo się urobic jeszcze i usługę zrobić? 🤔

może to były dwie usługi 🤔🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

spusty mają?

Nie wiem, jutro zobacze

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

1. Ile sobie zażyczy tyle zapłacę. 

2. A no jo. Tak mówiom :(

A jaka jest w ogóle cena rynkowa???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v