Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co, opinię stracił i w okolicy już żadna macać się nie daje? 

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

To co, opinię stracił i w okolicy już żadna macać się nie daje? 

Łe mam się dobrze, dziś nawet w gumakach podryw przeprowadzałem 🤭

Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

To przy krowach ma mało roboty🤔

Na dwoje to 4h roboty dziennie 

Opublikowano

Oglądali najnowszy odcinek profesora Krisa ? Teraz masowy ytb przerzucili się na nowe na nabytki i tłuste projekty : D

Tam na Podlasiu to ciemnogród , bagnet chciał wyrwać nozdrzami mechanicy tacy

Opublikowano

no ba jak gumiak upaprany w oborniku to żadna na mniej niż dwa metry nie podejdzie  

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Zabezpieczenie na najwyższym poziomie🤣

Musialem tak na sportowo wyskoczyc po części 🤣

Przed chwilą, szczypka napisał:

no ba jak gumiak upaprany w oborniku to żadna na mniej niż dwa metry nie podejdzie  

Kurła takie kałuże to kto w brudnych gumiokach chodzi 🤣 nowki to może wrażenie na nich zrobiły 🤔

Opublikowano

I bez brudnego gumiaka jak nie potrzebuje to nie podejdzie.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

A gdzie, nominalna cena 22zł, dla stałego klienta 21zł. Z tego co widzę na olx to takie 20 tygodniowe to po 27-30zł są. Za 22 tygodniowe Leghorny 26zł znajomy płacił, dowóz od 50 sztuk w górę miał gratis.

W 2020 płaciłem po 20zl. A w czerwcu 2020 były już po 36zl za sztuke. Ciekawe jaka cenę będzie za miesiąc? Chyba się ograniczę w tym roku z większym zakupem.

Opublikowano

Sprzedająca twierdziła, że raczej podrożeją jeszcze. Ja na ten rok limit kupna niosek wykorzystałem, tyle mi wystarczy, trochę starych wybiję i będzie większość młodych. 

O rzekomej ptasiej grypie na razie cisza wokół.

1 minutę temu, robert55555 napisał:

W 2020 płaciłem po 20zl. A w czerwcu 2020 były już po 36zl za sztuke. Ciekawe jaka cenę będzie za miesiąc? Chyba się ograniczę w tym roku z większym zakupem.

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Do mnie dziś takie kartki sołtyska przyniosła i ty chcesz kury chodowac

IMG_20210225_204533.jpg

IMG_20210225_204533.jpg

IMG_20210225_204604.jpg

ta ptasia grypa to co roku jest w tym wet już dzwonił żebym maty przy każdym kurniku porozkładał 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Po części 🤔

No ja rozumiem że po części. Myślałem że te części to lekarstwo na ten podryw. Żeby nie tylko myśli zapłonęły🤭🤭🤭

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Do mnie dziś takie kartki sołtyska przyniosła i ty chcesz kury chodowac

IMG_20210225_204533.jpg

IMG_20210225_204533.jpg

IMG_20210225_204604.jpg

Jak co roku na wiosnę 

Przed chwilą, Agrest napisał:

No ja rozumiem że po części. Myślałem że te części to lekarstwo na ten podryw. Żeby nie tylko myśli zapłonęły🤭🤭🤭

O Panie jeszcze byś nie chciał żeby Cie tak długo ząb bolał 🤔 z tym nie ma problemu, przy takich artystkach jak tam były to dużo nie brak 🤭

Opublikowano
5 minut temu, robert55555 napisał:

w lekkim hurcie 18-20 zł 

Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Myślę może ze 200 sztuk jakiegoś eko drobiu bym trzymał 🤔 żeby stara mi się nie nudziła 

Między krowami?

w lekkim hurcie 18-20 zł 

Daj namiar

Może być priv

Opublikowano

Taka cena za sztukę kury z tzw jajkiem jest do przyjęcia. Wtedy bym kupił większą ilość.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, szczypka napisał:

w lekkim hurcie 18-20 zł 

Możesz podać namair na priv. 

1 minutę temu, szczypka napisał:

chcesz zamówić  około 1000 sztuk ?

Pytanie do mnie skierowane?

Edytowane przez robert55555
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v