Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tata pracuje. Nie dotyka się praktycznie do mojej roboty. Od czasu do czasu coś pomoże 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

35 minut temu, Strongman napisał:

Jedna ma duzą dziurkę a młoda jeszcze malutką.:D

Którą porponetkę byś wybrał.

Z tych to żadna mi się nie podoba. Widać że tam gromada grubych pieniędzy przez to przeszła 🤷‍♂️

A najgorsza ta największa. fu.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Tata pracuje. Nie dotyka się praktycznie do mojej roboty. Od czasu do czasu coś pomoże 

To tak z ciekawości, dużo tego bydełka masz?

Opublikowano

E to Ty gospodarz, myślałem, że kilka sztuk jako typowe hobby.

Opublikowano
6 minut temu, mysza103 napisał:

W jakim rejonie takie prognozy

Połódniowy zachód

Opublikowano

Plan był robić monetę. Srovid pokrzyzował wszystko mocno 

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

To Ty mnie podaj ten przepis 🤔 puścił bym to w diabły i stara tylko by szła doić 🤔

Opublikowano

Mi się krówka marzy ale to marzenie nie do zrealizowania... A jeszcze z biurokracją się użerać też mi się nie chce... Mam plan iść w same nioski i przeboleję już tą rejestrację w PIW...

Opublikowano

Jaki przepis? Nie użalam się nad sobą i tyle. Zakasam rękawy i robię tyle.  

Opublikowano
Przed chwilą, cinek1808 napisał:

Świat się kończy

W czasie wojny to była normalność wśród żołnierzy, zwłaszcza w Armii Czerwonej.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Jaki przepis? Nie użalam się nad sobą i tyle. Zakasam rękawy i robię tyle.  

No żeby nikt przy tym nie łaził, tylko raz na jakiś czas iść dać żreć i niech żyją 

1 minutę temu, cinek1808 napisał:

@TheraRolnik ma 21 lat chyba 🤔🤔

Opublikowano

Ja koło tego łaże. Jak mnie nie ma to któreś z rodziców albo braciak siana podgarnie

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Mi się krówka marzy ale to marzenie nie do zrealizowania... A jeszcze z biurokracją się użerać też mi się nie chce... Mam plan iść w same nioski i przeboleję już tą rejestrację w PIW...

A widzisz w nioskach pieniądzię?Bo ja nie

Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Kurcze rozumiem jakaś 40 -50 lat ale 82 . Jakiś desperat

Potwór nie potwór byle miał otwór. 

Opublikowano

To jest takie hobby tak jak pszczelarstwo z którego praktycznie nie da się wyjść i bez tego ciężko wytrzymać jeśli jest się do tego przywiązanym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v