Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Ten podbieracz nie tak latwo wytrzeć. Komora będzie wytarta jak coś.

Czym prędzej 😉

Nie powiedziałbym.

Teraz jest trochę zwijek owiniętych sznurkiem bo ktoś inny prasował i już mam dosyć tym balotów ...

Tylko siatka i nic więcej

Już kiedyś miała być kupiona prasa ale była że sznurkiem to od razu powiedziałem że jak kupi to ani jej nie tknę ani tych balotów i nie kupił

A usługowo mam sprasowane prasą z nożami i owinięte siatką i to jest wygoda 👍👍

Opublikowano
28 minut temu, Ursus932 napisał:

No tak , czy te 20 cm zrobi mi aż taką różnice , objade trzy razy więcej 1,65 i po robocie. Lepsza 2,10 do Zetora 

No ja 70 koni robiłem tą a ty do 65 2,1 tylko bańki z ropą na pole nie zapomnij bo może zbiornika braknąć 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Ja mówię jak kupić byle co to lepiej w ogóle 

Prasa musi mieć szerokie koła, rotor z nożami i siatkę

Innej nie chce wiedzieć a za taką te 40tys trzeba położyć 

6 minut temu, szymon09875 napisał:

No i nie opłaca wam się swojej prasy mieć ? 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

po 15zl , 😯😯ktoś jest szczęśliwy...

u mnie już 4 lata jedzie na łąke presowac hehe,

Jak słowny usługodawca to dobrze. Toć on sam by w październiku prasował 🤣🤣

@TheraRolnik no fakt, jak do kiszonki to to musi być przy takiej ilości 

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

No i nie opłaca wam się swojej prasy mieć ? 

6 minut temu, DANDYS napisał:

po 15zl , 😯😯ktoś jest szczęśliwy...

u mnie już 4 lata jedzie na łąke presowac hehe,

Chłopaki kto bogatemu zabroni ☺️

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

No ja 70 koni robiłem tą a ty do 65 2,1 tylko bańki z ropą na pole nie zapomnij bo może zbiornika braknąć 

Nie no ja tylko tak , Marek nie mam ciągnika do większej kosiarki

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Ursus932 napisał:

Czym ?

Case Jxu70 i 3 obrotowa Krone tak wychodzi po budowie pługa.

Wcześniej miał nemayra lekkiego to go porwał tym case 

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
Opublikowano
10 godzin temu, radekz200 napisał:

@bratrolnika weź walnij to komunalkę na profilowe a nie 😛

a jak mnie @kasiak pogoni że się jego przyczepą afiszuję???

30 minut temu, Ursus932 napisał:

No tak , czy te 20 cm zrobi mi aż taką różnice , objade trzy razy więcej 1,65 i po robocie. Lepsza 2,10 do Zetora 

2,1m do Zetora??? Andrzej, to jebnie

Opublikowano
15 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ja mówię jak kupić byle co to lepiej w ogóle 

Prasa musi mieć szerokie koła, rotor z nożami i siatkę

Innej nie chce wiedzieć a za taką te 40tys trzeba położyć 

Dobrą prasę pasową z rotorem i nożami za 40 k powodzenia 

Zależy co dla ciebie znaczy dobra 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Łolek napisał:

Dobrą prasę pasową z rotorem i nożami za 40 k powodzenia 

Zależy co dla ciebie znaczy dobra 

Pasowa to ostateczność, wolę łańcuchową zmiennokomorową

Np. Krone variopack

Pasowa nie nadaje się do mokrego towaru 

@Łolek np taką 

https://m.olx.pl/d/oferta/prasa-krone-variopack-noze-kilka-szt-balot80-150-CID757-IDITt0f.html

Edytowane przez TheraRolnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v