Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wtedy zmienię obiekty zainteresowań, wiesz ile niedoruchanych kobiet w wieku około 40 jest. A że one mezate czy rozwódki to średnio już mnie interesuje 😂 a jak przy takiej się zakręci młody chłopak to i mąż jedna osobę więcej w "rodzinie" utrzyma 🤔 rozejrzyj się kolego w koło co się wyrabia, po wiochach może nie tak bo i tam nie łatwo atrakcyjna kobietę potrzebująca wrażeń znaleźć. Ale w miastach 🙊

tak tak. fajnie mieć górnolotne marzenia.

a wiesz że św Mikołaj nie istnieje??

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

po wiochach może nie tak bo i tam nie łatwo atrakcyjna kobietę potrzebująca wrażeń znaleźć. Ale w miastach 🙊

Gdzieś ty się uchował? W lesie, że ładnych kobiet/dziewczyn nie widział? 

Opublikowano

Rozejrzyj się pafnuś w koło. Świat się zmienia, zmieniło się trochę. Kiedyś takie kobiety to były dojebane od roboty i pomarszczone jak worek mosznowy, w fartuchu i z jarzyniakiem do obierania kartofli, siedzące w domu i czekające na wp***dol od pijanego męża. Teraz niektóra matka lepiej wygląda niż córka 

• Thanks 1
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Jednak jest sprawiedliwość

W holiłurzie  20 ha rzepaku nie zeszło sianego w niedzielę 😁😁😁 i do przesiewu pole.

bo rzepak zasiać to trzeba umieć i wiedzieć jakie się ma gleby a nie zrobić puch przed ulewami i potem biadolić że zabetonowano .

Opublikowano

No ładne ładne. Nie mówię że wszystkie są fest, ale jest z czego wybrać. I powzdychać🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Jednak jest sprawiedliwość

W holiłurzie  20 ha rzepaku nie zeszło sianego w niedzielę 😁😁😁 i do przesiewu pole.

Łooooooooo panie, a jeszcze bez ślubu żyją młode.   :P

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Dokładnie. To co mi się podoba to Tobie nie musi i odwrotnie. A jak mamuśka smakuje też nie muszę Ci mówić 😂

i po co co Ty do Kościoła??

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Bo to są pokusy dla ciała, nie dla duszy 

Się bym nie zgadzał z tym. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Bo to są pokusy dla ciała, nie dla duszy 

długa droga przed Tobą. może jak kopa dostaniesz od Peta, to coś zrozumiesz. ale szczerze wątpię że już...

Opublikowano (edytowane)

Dużo ludzi "wierzących" jak kogoś uda mu się oszukać i na tym zarobić, w niedzielę idzie do kościoła i na całe gardło drze ryja - chwalmy Pana.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

ja poważnie nie pojmuję.

dla lepszego samopoczucia? jakiegoś wybielenia?

Jakiego wybielenia, czasy konopielki się skończyły. Nie rozumiesz wiary w coś i Ty się nazywasz katolikiem? I

5 minut temu, pafnucy napisał:

długa droga przed Tobą. może jak kopa dostaniesz od Peta, to coś zrozumiesz. ale szczerze wątpię że już...

Kto mu nogę rozmacha 🤔

6 minut temu, danielursus3p napisał:

Się bym nie zgadzał z tym. 

Ksiądz tak na kazaniu tłumaczył 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jakiego wybielenia, czasy konopielki się skończyły. Nie rozumiesz wiary w coś i Ty się nazywasz katolikiem? I

katolik nie pier**li wszystkiego co sie rusza.

a zresztą dawno już zauważyłem, że czym który o tym więcej gada, .... tym więcej tylko gada. to tak jakz tą krową co dużo ryczy...

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, deSilva napisał:

Dużo ludzi "wierzących" jak kogoś uda mu się oszukać i na tym zarobić, w niedzielę idzie do kościoła i na całe gardło drze ryja - chwalmy Pana.

Zapomniałeś o siedzeniu ww pierwszej ławce i sponsoringu na "cele kościoła" 

1 minutę temu, pafnucy napisał:

katolik nie pier**li wszystkiego co sie rusza.

No pewnie ze nie wszystkiego co się rusza. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ksiądz tak na kazaniu tłumaczył 

A co na to moralność?

Opublikowano

Sumienie to jak precyzyjny zegarek, bardzo łatwo go popsuć i nie będzie już "budził"

Opublikowano

Trzeba ją posiadać 

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A co na to moralność?

Opublikowano

@deSilva @pafnucy ja to się tak tylko zastanawiam. Do przykladnych nie należę, prędzej by mi było do tych złych, ale mimo tego takie zachowania jak rżniecie komuś żony to jest może nie tyle skrajnie nie moralne, A... ?? 

Opublikowano
38 minut temu, bratrolnika napisał:

Mam takiego wdzięcznego, dzięki Bogu😁

EGR to ujdzie jeszcze ale dpdf to kłuje rowu możesz powiedzieć przy oględzinach bo wycięcie teraz jest mocno nie legalne 

EGR sam zrobiłem offtopa w pasku😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v