Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Znaczy się mleczarz/pracocholik/krezus? Może by tak moje Mięso dopuścić zamiast zjeść 🤔 

W sumie tak. No może nie każdy , bo za Sławka syn i kobita robią🤭

3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Radek córce mieszkania jeszcze nie kupił🤭

Spokojnie, apartamen na urodziny jej kupi.

Kupiłem i za 4 lata sprzedam. Albo i nie🤭

Opublikowano

Jak dla mnie mieszkanie dla siebie to tak, pod biznes to tak o. Raczej bym się nie pchał. Kto teraz kupił straci. Wspomnisz moje słowa, jak będziesz mnie pamiętał za parę lat 🙂

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Jak dla mnie mieszkanie dla siebie to tak, pod biznes to tak o. Raczej bym się nie pchał. Kto teraz kupił straci. Wspomnisz moje słowa, jak będziesz mnie pamiętał za parę lat 🙂

No w ciągu dwóch lat przewidują krach na rynku nieruchomości. Wiedziałem o tym.

W sumie kupiłem jedno z najtańszych więc nie zaboli za bardzo.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Nie w tym sęk tkwi. 

A w czym?

Mieszkania przeważnie po 200-220, dałem 175, a ubezpieczyciel szacuje na 145. US pewnie do podatku ze 320 by widział🤭

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Toć chyba nie zaszlachtowac 

A czemu nie ? Pozbierała się i nawet przybrała na wadze, lekami faszerowana nie była, dam sobie ręce obciąć że będzie lepsze mięso niż to co jest dostępne na ogół w sklepach...

Opublikowano

Jest bardzo dużo posredników którzy zawyzaja cenę mieszkań. Niech banki centralne zwiększa stopy procentowe i d*pa zbita, po kredytach. Nie będzie komu kupować. Podatek katastralny to składowa problemu. A że banki zaczną się tym interesować jest więcej niż pewne. Moim zdaniem zima/wiosna zacznie się to wszystko dziać, i nie będzie to korzystne dla ludzi którzy mają oszczędności w gotówce czy też mieszkaniach.    

Opublikowano (edytowane)

Jest według Ciebie jakaś bezpieczna poduszka? Funt, dolar, złoto?

Słoik?

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Jako dla tłumoka ze wsi to złoto 😉 A jakbym miał odpowiednie pieniądze to chyba akcje giełdowe, a konkretnie surowce. 

Opublikowano

Wungiel panie Sławku wungiel 😉

13 minut temu, gregor1284 napisał:

Grunt żeby wynajmować chcieli 😉

Nie powiedziałbym że to dochodowy interes. Lepszy zysk z pola można wyciągnąć jak z wynajmu. 

Weź pod uwagę że jakiś drobny remont trzeba zrobić co jakiś czas, niechby ktoś nie zapłacił czy coś w ten deseń. Kup mieszkanie za 200 tyś i daj pod najem, ile czasu będzie Ci się zwracać ta inwestycja? 20 lat ? 30? Jakbyś dostał w spadku to może i byłby to dochodowy interes, ale nie kupując i dawać to pod wynajem.

Opublikowano

Panowie pilne, problem z forterrą, lewe koło tył się blokuje i nie odbija hamulec

Co to jest nad cylinderkiem? Wina cylinderka czy tego nad nim? To powinno odpychać/ciągnąć?

Mi się wydaje że tłoczek w cylinderku powinien chodzić w rękach po demontażu, a nie chodzi

IMG_20211005_201737.jpg

IMG_20211005_201513.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v