Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ciekawe jak trzydziestka zapali za 3 tygodnie🤔 Od 24 listopada stoi, garaż u sąsiada umówiony wstępnie na 10 lutego.

A po co mi taka, która tylko jest a nic nie robi. Zresztą nie szukam wcale, ze mną to droga krzyżowa nie życie.

No to trzeba ją ujeździć    :P  będziesz Ty szukał jak zostaniesz się sam, tylko wtedy może być już za późno.   :D

Opublikowano

Za późno to już jest a gdzie tam tak daleko w przyszłość wybiegać. Lepiej samemu na swoich zasadach niż na czyichś i na siłę.

1 minutę temu, deSilva napisał:

No to trzeba ją ujeździć    :P  będziesz Ty szukał jak zostaniesz się sam, tylko wtedy może być już za późno.   :D

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

bo traktor to zetor

no i właśnie między innymi dlatego uważam że mądrze napisać potrafisz. 👍

Opublikowano

Wwozi pielęgniarka wózek piętrowy z dziećmi, facet jak to zobaczył to zemdlał, a ona do niego - spokooooojnie, pańskie są tylko na górnej półeczce.   :D

4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Za późno to już jest a gdzie tam tak daleko w przyszłość wybiegać. Lepiej samemu na swoich zasadach niż na czyichś i na siłę.

Powtórzę któryś już raz z kolei, nie znam starego kawalera który by dobrze na tym wyszedł, że się nigdy nie ożenił.

Opublikowano (edytowane)

a co Ty Szon z kawałem tu?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
4 minuty temu, deSilva napisał:

Powtórzę któryś już raz z kolei, nie znam starego kawalera który by dobrze na tym wyszedł, że się nigdy nie ożenił.

A ja znam.

Opublikowano

Całe gospodarstwa poszły w diabły, bo stary kawaler zdziwaczał i nie potrafił sam z tego korzystać tylko zrobiło to rodzeństwo po jego śmierci.

Opublikowano

Więcej nie zadowolonych ale to reguły nie potwierdza bo możesz być tym zadowolonym. Tak jak mówię, zmieniać diametralnie tryb życia i kombinacje alpejskie przeprowadzać to lepiej wyjdzie się na tym zostając samemu, a zresztą drugiego takiego dinozaura jak ja nie znajdzie w wieku poniżej 70-80 lat. A jak masz rodzinę to masz pewność, że nie pójdzie w cholerę? Nie masz.

2 minuty temu, pafnucy napisał:

a których więcej jest??

Opublikowano

A tam, młody jeszcze jesteś i tak mówisz, za trochę poczujesz gdzieś samicę i jak kocur będziesz ganiał za nią.   xD

Opublikowano

Na mnie to nie działa, moje oprogramowanie nie przewiduje zwyczajów godowych.

Opublikowano

Pewnie bym Ci uwierzył, gdybym nigdy nie był kiedyś młody.    :P

Opublikowano

Jak byś mnie na oczy zobaczył to tym bardziej byś uwierzył, zresztą co Ci będę mówił. Młody to już się dawno nie czuję.

Opublikowano
pafnucy napisał:

11 minut temu, Bananek napisał:

bo traktor to zetor

no i właśnie między innymi dlatego uważam że mądrze napisać potrafisz. 👍

zdarza się. 😉 jest to 1% z wszystkich moich wypowiedzi 😀

Opublikowano

no i teraz oczywiście powinienem zaprzeczyć,

ale co bede kłamał. :D

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Jak byś mnie na oczy zobaczył to tym bardziej byś uwierzył, zresztą co Ci będę mówił. Młody to już się dawno nie czuję.

Zrozum że nie ma ludzi szpetnych, każdy ma jakiś tam swój urok i gdzieś tą drugą połówkę.

Opublikowano (edytowane)

Może i "gdzieś" ale chęci na szukanie tej prawdziwej gospodyni brak po kilku kopniakach w tyłek.

@Bananek Wiesz ja mentalnie to tak 60+, nie ważne czy ranek czy wieczór.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

Może i "gdzieś" ale chęci na szukanie tej prawdziwej gospodyni brak po kilku kopniakach w tyłek.

Bo się sam zgodziłeś na te kopniaki.

Opublikowano

Jak sama nie chciała to i się człowiek w cień usunął. Ja podejścia do kobit nie mam i miał nie będę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v