Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

On dwa, ja dwa, ja do siebie poszedłem, on dwa kroki zrobił i już w chałupie.

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Nie wiesz co dobre, zimne piwko pod "szopą" czytaj altaną u somsiada w sam raz. Nie chcesz nie pij ale nie rób innym prohibicji i ich na nie picie nie nawracaj. 

Wiesz ze mi się jakoś przykro zrobiło po tym co napisałeś

Opublikowano

Prosty jestem i mówię co myślę- zawsze tylko piszesz, że alkohol be itd. Dobrze- w porządku, ale to każdy swoje uważa. Nie chce nie pije, chce to pije i tyle, prawda @pafnucy?

Opublikowano

Zawsze mówię- jeden pije, drugi nie, jeden lubi piwo z puchy ( na przykład mi nie przeszkadza), inny z butelki, jeden lubi takie, drugi inne... Wszystko jest w porządku do momentu kiedy każdy robi tak jak uważa i nikt mu się do tego nie "wtrynia"...

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Prosty jestem i mówię co myślę- zawsze tylko piszesz, że alkohol be itd. Dobrze- w porządku, ale to każdy swoje uważa. Nie chce nie pije, chce to pije i tyle, prawda @pafnucy?

Ja tak tylko po koleżensku i mi też się zdaży wypić tylko ze ja nie umiem pić i zaraz leżę gdzieś pod stołem 😆 Dlatego każdemu to mówię tak mam a nie ze ci zabraniam😆

Opublikowano

hmmm. czy ja wiem. a niech się wtrącają. czasami ktoś trafi się mądry i podpowie, a czasem przekona że można inaczej.

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Zawsze mówię- jeden pije, drugi nie, jeden lubi piwo z puchy ( na przykład mi nie przeszkadza), inny z butelki, jeden lubi takie, drugi inne... Wszystko jest w porządku do momentu kiedy każdy robi tak jak uważa i nikt mu się do tego nie "wtrynia"...

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Ja tak tylko po koleżensku i mi też się zdaży wypić tylko ze ja nie umiem pić i zaraz leżę gdzieś pod stołem 😆 Dlatego każdemu to mówię tak mam a nie ze ci zabraniam😆

Ja to zawsze inaczej odbierałem. Pić też trzeba się nauczyć, po kilku przygodach teraz wiem ile mogę bezpiecznie w siebie wlać.

Przed chwilą, 6465 napisał:

Piotrek ty częściej sobie piwko strzel bo po nim z sensem gadasz👍

Dzisiaj też jestem po jednym... Sąsiadowi "odsprzedałem" mililitr Coragenu... Przecież pieniędzy nie będę brał...

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Dzisiaj też jestem po jednym... Sąsiadowi "odsprzedałem" mililitr Coragenu... Przecież pieniędzy nie będę brał...

Też ci lajki dałem bo z sensem piszesz.

Opublikowano
10 minut temu, akooo napisał:

I ty chopie chcesz na rabarbar przyjechać toć  mógłbyś ducha wyzionąć😪  to cza człeka wytrenowanego💪 ale nie przejmuj się i ćwicz 🍺🥃😉😁

12 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ja to zawsze inaczej odbierałem. Pić też trzeba się nauczyć, po kilku przygodach teraz wiem ile mogę bezpiecznie w siebie wlać.

Tak bliżej gór to co bimberek spożywacie

• Haha 2
Opublikowano

Raczej miodówkę, sąsiad czasem cytrynówkę postawi, sklepową gorzałę również. I piwo do tego. Ja osobiście wina nie uznaję i nie lubię, tak samo jakiś kolorowych jarmarków. Ewentualnie na lepsze okazje, co prawda kupny ale zawsze miód pitny, ale to po kieliszeczku.

Opublikowano

My w kilku kumpli bawiliśmy na weseli , na stołach wódka, a na wiejskim bimber. Ten samogon nam tak zasmakował że tylko tam piliśmy. Kumpel się wkurwił i przyniósł ta karawke na stół postawił przed nami i pyk teściową w klatkę piersiową. Przyszedł ojciec młodej i mówi przepraszam panowie ale to jest dla wszystkich nie tylko dla was i zabrał odstawił. Minęła chwila a on niesie 3 winówki tego specjału i stawia przed nami. Kuźwa pamiętam jak wracaliśmy do domu ale j**any mnie trzymał całą niedzielę nobdo 16 bo od 16 poprawiałem.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kurba 3 krowy się ocielily w ciągu dwóch dni, niech te towarzystwo spija siare i gonić to, bo mi obowiązek doszedł... 

co to i czemu tak dużo byś chciał?

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

dopiro kupiłem.

To akurat by razem rosły jeszcze 3 :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v