Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

tunel wykopał i ucieka. :D

Tia, na pewno siły miał łopatą machać...

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Jeszcze nie jestem tak zdeterminowany... Zobaczymy coś w tym roku będą odwalać i ile telefonów trzeba będzie wykonać.

takie kawałki jak Twoje to kosi się jak i sąsiedzi koszą i nie ma co się dziwić że kombajn na 20 arów nie przyjeżdża na czas bo dojazd może trwać dłużej niż usługa

• Like 1
Opublikowano

W desperacji to nawet takie rzeczy się dzieją. To już faktycznie zdesperowany, chciałbym choć 3/4 tego co on przeżyć nawet i bez "tego" ale żeby chodzić. @pafnucy

comment_PBWBzB7i0PZWXL3u8iU5ICQC9YPgRd4l.jpg

Opublikowano
40 minut temu, pafnucy napisał:

kupowałem w tamtym sezonie po 33, a teraz ma być po 40.

nie wiem ile podniosę cenę, ale podniosę. ON do góry, sznurek do góry. no mus i usługa do góry.

A Ty coś tak gębę skrzywił 🤔 toż u Ciebie 7 zł czyli podobnie 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

chciałbym choć 3/4 tego co on przeżyć

przeżyjesz i więcej,

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

A Ty coś tak gębę skrzywił 🤔 toż u Ciebie 7 zł czyli podobnie 

co 7 ?

Opublikowano
20 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Jak mnie ktoś zamawia to ma mieć zrobione wtedy kiedy chce on a nie ja. Jak jeżdżę do kogoś kopać ziemniaki czy robić coś innego to ustalamy termin, pasuje jemu pasuje mi i nie ma zmiłuj. Jak ktoś się szykuje na robienie usług to albo niech robi porządnie albo niech robi tylko u siebie. A jak nie ma człowiek wyboru to kogo weźmie?

W jakim Ty świecie żyjesz? Jak ktoś do mnie przychodzi po usługę, to pyta kiedy. Umawiam na konkretny dzień, nigdy na konkretną godzinę. Zawsze usługa wykonana w uzgodnionym terminie. Biorę drogo i o dziwo ludzie wracają. Jeśli nie mogę, mówię wprost bez ściemy. Co do celowania kombajnem w dwukółkę, podstaw odpowiednią przyczepę to nie będzie celował. Albo szukaj małego kombajnu.

Opublikowano

no Ci mówię. w razie jak bym się mylił, to przyjdź i ja przyznam się do błędu.

Opublikowano
35 minut temu, Partyzant85 napisał:

W lubartowski szpitalu to wszystko tragedia.

Nie sram na Polski (PRLowski) przemysł tylko krytykuję nieudane wytwory typu Bizon lub wyjuch i szereg innych.

Nie wiem kuźwa jak to napisze 🙆‍♂️ ale z szejsiuntką się muszę zgodzić . Żeby się zgodzić z partyzantem 🤨

Co do bizona nie , bo aż taki zły to nie jest 

3 minuty temu, pafnucy napisał:

przeżyjesz i więcej,

co 7 ?

Piłeś coś 🤔No sznurek u Ciebie 7 zł zdrożał u mnie 6 zł . Kapewu ?

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

🤦‍♂️

Co tam się wydarzyło że tak łeb boli???

Jeszce po imieninach trzyma?   :)

Opublikowano

Nie znasz realiów życia starszych ludzi i małych kawałków na których się robi. Ma być na wtedy i wuj, jak jeździło KR, zwłaszcza pod koniec, szło się zapisać na kombajn czy na prasę to od razu siedział prezes i przeliczał ile ma u każdego do zrobienia- tu zejdzie mniej więcej tyle, tu tyle to wypadnie powiedzmy koło 15-16 na przykład przyjazd. Jak nie to przedzwonią. I tak to powinno wyglądać. A nie siedzisz jak ci*l i czekasz pół dnia albo dzwoni, że kosi kawałek i zanim dojedziesz to już wykoszone a godziny biją.

5 minut temu, jacek1296 napisał:

W jakim Ty świecie żyjesz? Jak ktoś do mnie przychodzi po usługę, to pyta kiedy. Umawiam na konkretny dzień, nigdy na konkretną godzinę. Zawsze usługa wykonana w uzgodnionym terminie. Biorę drogo i o dziwo ludzie wracają. Jeśli nie mogę, mówię wprost bez ściemy. Co do celowania kombajnem w dwukółkę, podstaw odpowiednią przyczepę to nie będzie celował. Albo szukaj małego kombajnu.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Może się pomylił i byka pokrył:ph34r:

Opublikowano

Albo za dużo serwatki wypił i się odwodnił - w wiadomy sposób.

Opublikowano
Agrest napisał:

16 minut temu, slawek74 napisał:

🤦‍♂️

czemu tak uważasz ? w tygodniu nie piję alko

Ursus932 napisał:

3 minuty temu, Agrest napisał:

Może się pomylił i byka pokrył:ph34r:

nimom byków 🤷‍♀️

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Piłeś coś 🤔No sznurek u Ciebie 7 zł zdrożał u mnie 6 zł . Kapewu ?

aaaa.

zdrożał pewno tyle samo, tyle że Ty drożej wcześniej kupowałeś. 9_9

Opublikowano

No dałeś komentarz że za głowę się trzymasz. Martwię się i chciałbym znać powód ;)

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem kuźwa jak to napisze 🙆‍♂️ ale z szejsiuntką się muszę zgodzić . Żeby się zgodzić z partyzantem 🤨

Chyba trza skrina zrobić z tego wydarzenia. 🙃

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Martwię się i chciałbym znać powód

Ja go chyba znam. Moje mądrości i moja opinia spowodowała u Sławomira ból głowy. A przynajmniej tak mi się zdaje.

Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

aaaa.

zdrożał pewno tyle samo, tyle że Ty drożej wcześniej kupowałeś. 9_9

Aż będę w tym tygodniu to sprawdze 🙂, bo tylko pytałem ile zdrożał ale nie brałem jeszcze , mówię o taki 4000m 1300 tex bezalinu lub tama , bo takie kupuje 

6 minut temu, Partyzant85 napisał:

Chyba trza skrina zrobić z tego wydarzenia. 🙃

To możesz coś postawić ☺️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v