Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No pewnie po tego z glinnika bo nic ciekawszego co by rusłan dał rady nie ma w miarę cena stan.

Wyrwało bolec co się zapina listwy podnośnika, drugiego skosiło, ale młot i elektroda i zrobione.

No ale to musi znak że trza go w pokrzywy.

Nie lepiej do furgusona już kupić i jakiś agregat nawet bez hydropaku? Przynajmniej równe wschody i na polu równo

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

@gregor1284 myślisz że jest sens dołożyć 500 zł do sztuki aby mieć 14pr zamiast 8pr ?

Zależy ile jeszcze czasu chcesz ta 60 trzymać 

1 minutę temu, DANDYS napisał:

jak dla mnie bkt słabo często coś przejdzie przez opone, ale się trzymają już kilka lat

Nie pękają Ci te BKT? 

Opublikowano
33 minuty temu, pafnucy napisał:

Ursus powiedz coś o tym zetorze co jeździłeś oglądać. niepasowny był?

Nie byłem ,na co mi taka trójka , za słabe

Tak tylko żartowałem B|

Opublikowano
42 minuty temu, donweter1989 napisał:

Dobry na wieczór👋 pytanko mam- jakie opony na tył diagonalne do siuntki polecacie? Kabaty, BKT czy jeszcze inne?

W jednej mam cultora , lux opony 👍 , w 2014 roku założone ,a guma wygląda jak nowa bez mikro pęknięć itd , i cultory mają najwyższy bieżnik 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Dobrze widzę że to stegsted ? 

Jeśli tak to te druty są do podnoszenia redlic. Jak podnosisz siewnik to najpierw redlice się uniosą. A docisk na tej balszce na dole się ustawia.

Tak

Dobre to siewniki czy nie warto?

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Najwyższy Bieżnik to mąka taurusy

Ja mówię o diagonalnych 

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

W jednej mam cultora , lux opony 👍 , w 2014 roku założone ,a guma wygląda jak nowa bez mikro pęknięć itd , i cultory mają najwyższy bieżnik 

Ale postawić obok siebie nowiutkiego cultora i stara zdarta stomilke to są równe 

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

No super. I u mnie w dyni po tyle było, wyłaziły z kwiatu jak naćpane. Ociężale, tak objedzone. Z dna kwiatowego nieraz można było nektar w kieliszek nalewać😀

Łapałeś ?? ;) masz trochę ??

Dokładnie, takie utytłane, no ledwo co wyłaziły hehe. 

Ta fota robiona widłami, na zdjęciu jest 5 sztuk w kielichu plus ta na pierwszym planie. Robota MEGA.

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale postawić obok siebie nowiutkiego cultora i stara zdarta stomilke to są równe 

Nie powiedział bym 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v