Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak ludziska bedą wciskać do każdej szopki cielaki to znow ceny nie bedzie, w przyszłym roku bedzie jeszcze szał na kukurydze w moich rejonach (No chyba ze covid odpuści) i za 2 lata cena na kuku jebnie, bo widzę ze sporo wolnych obszarów na kuku pewnie czeka bo na co innego? 

Opublikowano
9 minut temu, AdamRo napisał:

Niech nie likwiduje konta. Kubeł zimnej wody na łeb przyda się od czasu do czasu. 

Ja nie potrzebuje robię to co chcę i co lubię 🐂🐂

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

A myslicie że to wina tych ludzi co mają po kilka cielaków że byki potem tanie??? Ogólnie teraz powinna być sprzedaż cielaków (byków) co ludzie nakupili 2 lata temu i jakos cena znów idzie do góry... 

Edytowane przez JarekBazydlo
Opublikowano

Ludzie przez lokdawn nie przestali jeść. Wręcz przeciwnie żrą więcej kupują więcej i wyrzucają więcej. Gastronomia w dużej mierze bierze najtańsze elementy i najważniejsze zasady aby na talerzu było mało a dużo kosztowało 

Opublikowano
29 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A myslicie że to wina tych ludzi co mają po kilka cielaków że byki potem tanie??? Ogólnie teraz powinna być sprzedaż cielaków (byków) co ludzie nakupili 2 lata temu i jakos cena znów idzie do góry... 

Jak zajezdzalem do swojego pośrednika na bazę to w uj towaru na jesieni i latem ledwo minimum wagi złapało. A towaru po 200 300 kg było w czym wybierać .sam brałem 200 kg byski w cenie obecnego dobrego cielaka.wyprzedaz już była Jarku 😉

Opublikowano

Dokładnie ktoś jak miał 3-5 sztuk i do tego miał świnki i zmusiła go weterynaria do przebudowy albo likwidacji jedej gałęzi to wybrał świnki bo wtedy świnki były 5-6 złotych, a hf po 5.6 Sam miałem 30 świnek które pozwolili mi tylko warunkowo dotrzymać, a ze większość pod opasy to zostały opasy wtedy, ale sąsiedzi co miało po 3-5 sztuk zlikwidowali opasy.

Opublikowano (edytowane)

co do gastronomi to lokale działają u mie jak działały , chyba już w kązdym miescie jest miejsce gdzie podają burgery z miesem wołowym ,znajoma  pracuje w lokalu to 10 % zamówień to hamburgery gdzie jeszcze 2-3 lata temu nikt nie myslał żęby do menu dołączyć hamburgera za 20 zł a były z mielonką po 6 zł .  stekownia w miescie wojewudzkim to już norma

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał:

Może taka sama ujnia jak u kumpla na burgerowni przedstawiciel nowej firmy zostawił. Kotlety skakały i inne cuda tak nasączone chemicznym badziewem.z kg pewnie i z dwa robili na zakładzie 

Nie inaczej.

Oni jak już kiedyś pisałem szukają stałego dostawcy wołowiny i przede wszystkim cielęciny premium

3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

To tak samo jak się upierałeś że skasujesz konto 2 stycznia bo szkoda Ci czasu na pisanie tu... I co jakoś tego nie uczyniłeś... 

Przeszkadza ci?

2 godziny temu, ab23 napisał:

Naganiacz za mięsne 8,5w górę

10szt odsada interesuje?

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, soltys48 napisał:

Nie inaczej.

Oni jak już kiedyś pisałem szukają stałego dostawcy wołowiny 

Co stoi na przeszkodzie nowemu biznesowi?towar na Premium masz a resztę u Jarka dokupisz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Ludzie przez lokdawn nie przestali jeść. Wręcz przeciwnie żrą więcej kupują więcej i wyrzucają więcej. Gastronomia w dużej mierze bierze najtańsze elementy i najważniejsze zasady aby na talerzu było mało a dużo kosztowało 

Ok. Przyjmijmy, że ma Pan rację, jest to logiczne i można się zgodzić. Tylko jak w takim razie wyjaśnić to co działo się przez ostatnie pół roku? Ludzie mniej jedli? Towaru było więcej? Wieprzowinę w Polsce ludzie jedzą a ceny niema! Konia z rzędem temu, który to logicznie wyjaśni bez teorii spiskowych

Opublikowano

A i u mnie eko hfem się podratujesz w razie biedy w dobrej cenie 😉

Opublikowano

W mojej wsi jest PUB z pełnym jedzeniem typu fast fud jego właściciel to mój znajomy   gdy pytałem się go jak sobie radzi z zamknieciem knajp mówi że dokupił 4 elektryczny samochód bo nie nadąża z dowozami do domówi  co lepsze mówi że sprzedaż wzrosłą o conajmniej 100% a teraz stwierdził że prowadzenie lokalu otwartego to same koszta bo musi być obsługa baru sprzątaczka łazienki prąd koszta . A tak Knajpa zamknięta dla ludzi a kuchnia działa pełną parą do tego w maju wykupił kolejną knajpę otworzył kilka miejscowości dalej i ten sam sukces  wiec macie racie ludzie jedzą dużo więcej  tylko że w domu z dowozem .  

Opublikowano (edytowane)

Maczopestka tu jest prawo rynku po polsku. Logiki nie ma i nie będzie. Rynek wołowiny to kilku graczy bez zbędnych skrupułów. W pierwszym lokdawnie hf w skupie 5 a magazyny non stop puste export szedł na potęgę każdy się okupywal a ubojnie zacieraly ręce. A trzody jak 60% rynku w zagranicznych łapach i ful kontraktacji to aż się prosi o wycisniecie przy takiej obronie nic nie widzących i nic nie słyszacych ministrach rolnictwa i ich świcie .

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Co stoi na przeszkodzie nowemu biznesowi?towar na Premium masz a resztę u Jarka dokupisz. 

Już w tym kierunku patrzę

50 minut temu, ab23 napisał:

Te co ostatnio się podpaliłem ?

CH   7 mam jechać oglądac ale może być panewka   

6 SM,1 SM/HH,1MM z SM,1 HO,1MM z BB

Opublikowano (edytowane)

Jak nie wypali  CH to się odezwę 

Do tych 6 szt ok 280  by zamknąc kojec 

Ile tam mam do ciebie km ? 

Jest jeszcze opcja ok 130 kg ale za dużo nie chcę kombinować bo wiesz czym to pachnie im większa rotacja tym gorzej 

IMG_20210104_114836.jpg

Edytowane przez ab23
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v