Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, ab23 napisał:

Bogaty dobre sobie  co ma być to będzie przynajmniej oko na cieszę

O to to to👍👍👍 też mam jednego rodzynka lmxsm a reszta hf/ho. Zachodzę do nich, to w pierwszej kolejności muszę się na patrzeć na tego mięśniaka 😍 a potem idę i robię co trzeba 😂

• Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, ab23 napisał:

Ale chyba zdążę utuczyć przed wysypem skoczków

Ładny towar 👏

Średnia waga i cena ??

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, ab23 napisał:

Ale chyba zdążę utuczyć przed wysypem skoczków

Nie ma skoczków na moim terenie. Kto zamkną obory ten już nie wróci. Też ostatnie sztuki z hodowli zabieram w tym tygodniu wieksze jadą na rzeźnie. Kukurydza na ziarno,trawy na gruntach ornych pod zboża, łąki sąsiadom. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Rozmawiałem ostatnio z kumplem co przerzuca sporo ilością bydła to narzekał że nie ma towaru i że jeszcze nie było takiego roku co na tylu gospodarstwach hodowlę polikwidowali.

jeszcze jest i tak za dużo dziadków na których da się dobrze zarobić .

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Rozmawiałem ostatnio z kumplem co przerzuca sporo ilością bydła to narzekał że nie ma towaru i że jeszcze nie było takiego roku co na tylu gospodarstwach hodowlę polikwidowali.

A teraz wszyscy zwróćcie uwagę, że idą złote czasy dla hodowców 🤣 tyle gospodarstw jest likwidowanych, a towaru dalej brakuje. A co będzie za 2-3lata? Moim zdaniem nawet jak wyskoczy jakiś przypadek z bydłem który spowoduje spadek ceny, to nie liczę na to, że te ceny skoczą w dół a jeśli nawet to na krótki okres. 

A krowa to nie świnia, że da 10 cielaków przy jednym porodzie 

Opublikowano

Nie wieżę już w cuda z hodowli. 

Rama hf i mięsnego dla porównania ten sam wiek. 

16333271293618046741304031610761.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v