Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Mnie zaproponował 8 netto za 600kg

Waga netto? I poszła czy czekasz

9 minut temu, Pitraszek napisał:

Kolega mnial 20 sztuk to 9.80 brutto. 6 na brud

O to niezła cena i mały brud...ale tutaj cenę zrobiła też ilość. Waga pewna?

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam spore gospodarstwo mleczne i zawsze trafią się jakieś 2-3 na sprzedaż krowy w miesiącu , przeważnie waga 650 - 750 czysty h-f,  ile jest w tym momencie cena za takie krowy ;  opolskie /śląskie, ostatnia krowa ważyła 820 kg i dosatłem za nią 5,5 zł netto, miała 7 lat i zostało odliczone 6 %, MIESIĄC TEMU ZA KROWY ok. 680 - 720 dostatałem 5 zł, wydaje mi się że trochę cienko, osoba bierze od de mnie już 7 lat bydło,

Edytowane przez Arczi_farmer
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Już poprawione😉na takiej krowie hf to może być mięsa jak na pająku, co z tego że 700kg jak zebra można liczyc. Więcej towaru z wymion jak z d*py. nastepny tydzień podwyżki, najbardziej byk ale reszta też w niektórych zakładach

Edytowane przez Pitraszek
  • Like 1
Opublikowano

Dziś sprzedane, sama młodzież, dwie jalowki mm waga 552 i 550 - 8 brutto, byk 726 kg - 8,5 brutto. Byk czerwony ale trochę miał z hf, mamy własną wagę i handlarz o tym wie dlatego cena jest jaka jest. 7% strączki

Opublikowano
Dnia 8.06.2021 o 21:22, 6MaaJsTeR9 napisał:

Mój odbiorca na najbliższy tydzień kazał wstrzymać się z sprzedażą. Byka brak liczy na większą podwyżkę

2 godziny temu, Pitraszek napisał:

. nastepny tydzień podwyżki, najbardziej byk ale reszta też w niektórych zakładach

Pisałem już dawno o podwyżkach tylko nikt nie wierzył .Pytał się tylko  SOŁTYSA a on w podwyżki wątpił

Opublikowano

Pytanie może nie ściśle związane z tematem, ale na temat. Kiedy można sprzedać bydło zgłoszone do dopłat 2021?? 30dni liczone jest od 15 maja, od dnia złożenia wniosku o dopłatę, czy bedzie liczone dopiero gdy skończy się nabór reszty dopłat (17 czerwca) lub coś koło tego, sztuka zgłoszona złamała nogę i nie wiadomo co robić :( jeśli sprzedamy ją przed upływem 30dni to zabiorą nam dopłatę do tej danej sztuki czy do całego bydła zgłoszonego?

Opublikowano

30 dni od złożenia wniosku jak będzie mniej to Ci za to zabiorą za 2 szt dopłaty ja tak miałem jak mi zdechł i nie zrobiłem korekty

Opublikowano
7 godzin temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Pisałem już dawno o podwyżkach tylko nikt nie wierzył .Pytał się tylko  SOŁTYSA a on w podwyżki wątpił

Wątpiłem i do tej pory nie rozumiem tych podwyżek...

Ciesze sie że cena rośnie bo mam jeszcze trochę do odstawy ale z drugiej martwi mnie taka wysoka cena......

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v