Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No to jeszcze z 3 obniżki i będę sprzedawał 😆

Lockdawnu się zachciało czy pejsaci naurlop jadą ?

Przemek po 550 oddam 4 H aby tego nie zwiększać. W tym biznesie tylko garb i sterta odchodów rośnie .

Opublikowano

Im bliżej mi 40 to coraz mniej mnie bawi wstawanie przed praca żeby nakarmić, po powrocie z pracy do obory żeby nakarmić i liczyc na jakieś godziwe pieniądze. No chyba ze wy***ie kartkę, długopis i kalkulator to wtedy wszystko bedzie na +++++++++. Wasze zdrowie🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃

• Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, przemek28_28 napisał:

Im bliżej mi 40 to coraz mniej mnie bawi wstawanie przed praca żeby nakarmić, po powrocie z pracy do obory żeby nakarmić i liczyc na jakieś godziwe pieniądze. No chyba ze wy***ie kartkę, długopis i kalkulator to wtedy wszystko bedzie na +++++++++. Wasze zdrowie🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃🥃

To trzeba pierdzielnąć prace🤭

@ab23 na czterech pójdzie ☺️

Opublikowano

A właśnie tych + to nie wiem czy tak same. Zdrowia jak najbardziej. Też udana akcja bele z braćmi przy duchu 😉

Sam na dwóch etatach ciagne i nawet jak ostatnio przy godzinowym wynajmie to jakoś tracę nadzieję w tym rynku. 

Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał:

szacunek dla tych co przed wyjsciem do pracy zaglądają do obory .

Maja byc głodne do 18????

14 minut temu, ab23 napisał:

Po tylu trunkach jutro raczej nie zajrzy 🙂

Mało widać widziałeś, ja z tych co nigdy po trunkach sie nie przewracają mimo ze nie pamietaja dnia poprzedniego😎😎😎😎😎

8 minut temu, sylwekbarca2 napisał:

Mi znajomy który utrzymuje się z byków bo ma tego kolo 250 sztuk to powiedział, że przy tych kosztach to mu kupę mniej zostaje niż jak hfy gonił po 7 zł...

Jak kupę mniej? Ktoś mu gnój kradnie?🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
4 godziny temu, bartek1992 napisał:

mala aktualizacja cen za jalowki propozycja na dziś to 8.5 zł

Na pewno. Za nie wagowe jałówki na ubój dostaniesz cenę krowy. Chyba że młode i do dalszego chowu się nadają.

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Powtórzę i ja jak dużo?

Czytasz moje wiadomości ?

Opublikowano

No powiem wam ze ludzie zaczynaja chyba liczyc przy obecnych cenach zboza bo zainteresowanie cielakiem siada. Dobrze ze do grudnia ostatnie wycielenia bo trzeba by bylo jeszcze to karmic.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

No powiem wam ze ludzie zaczynaja chyba liczyc przy obecnych cenach zboza bo zainteresowanie cielakiem siada. Dobrze ze do grudnia ostatnie wycielenia bo trzeba by bylo jeszcze to karmic.

Tylko pytanie jak długa ta cena zboża się utrzyma , bo kiedyś to pęknie 

Opublikowano

Nie no oczywiście że to pociągnie wszystko 

No ale jestem jak zawsze za , i  będę wspierał wasze dążenia do zaniechania hodowli bydła 💪👏

Opublikowano
11 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Niejeden młody ambitny myślał że robotę zje chcąc się dorobić  tylko to robota go zjadła szkoda tylko że 20 lat za wcześnie.

• Like 1
Opublikowano
AdamRo napisał:

4 godziny temu, bartek1992 napisał:

mala aktualizacja cen za jalowki propozycja na dziś to 8.5 zł

Na pewno. Za nie wagowe jałówki na ubój dostaniesz cenę krowy. Chyba że młode i do dalszego chowu się nadają.

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Powtórzę i ja jak dużo?

Czytasz moje wiadomości ?

akurat gość potrzebuje jałowki do 400 kg a nie ma bydla w naszym rejonie (łódzkie) i utargowalem taka cene

VonVegans napisał:

Nie wiem za jakie byki ale kuzynowi jakaś firma proponowała 11.50brutto na żywą wagę

to ładnie, mi proponowali za czysto rasowe mięsne 10,70 zł brutto

Opublikowano
33 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Ja nie z tych młodych gniewnych co chcieli podbić conajmniej powiat, liczyc potrafie i wiem ze można pracować mądrze albo cieżko.

Powiedz że wygaszasz hodowlę po ojcu a nie pierdzielisz farmazony. Sam tak pewnie zrobię ale nie mam gdzie brać darmowej gnojowicy😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v