Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, flackmistrz napisał:

Dziś sprzedane:
LM 605 kg LM 685kg 7,3 netto HF 635kg 7zł brutto
Centrum Łódzkiego

Kto tak koło łódzi płaci jak masz wagę? 

Opublikowano
4 godziny temu, korasss napisał:

No i sprzedane wiek 23 miesiące hf trochę mało ważył ale z racji ceny wolałem go teraz sprzedać 

received_208633030991997~3.jpeg

napisane długopisem na rachunku kupionym w papierniczym tak to każdy może , niech pokaże kto kupił z pieczątka firmy, bo widać dzieci mają tu dobrą zabawe

Opublikowano
35 minut temu, ab23 napisał:

😀👍 brak słów jak 6.50 to źle a jak 8.50 to katastrofa na af 

Po co ci pieczątka nie wierzysz sąsiadowi 

jakoś nie wierze bo nie ma takich cen za hf

• Like 1
Opublikowano

Tak jak byk bykowi nie równy tak i zarobek   handlarza nie do określenia 😆

Opublikowano

Paru większych jeszcze na szaber po przerwie świątecznej nie wyruszyła a i rolnicy nie spieszą ze sprzedażą to i cena. Za tydzień dwa z dwie obniżki po 10 gr z wbca i lawina ruszy .

Opublikowano
8 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Kogo to wina  ? U nas 7.40 za hfa bez większych problemów.  Łuniesie 7.30 oczywiście netto.

Trzy razy im odjechały byki ale nie powiem dokładali ale już były sprzedane 😁

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, hobbysta82 napisał:

A mógłbyś podać dokładniejszą informację?

Okolice Brzezin

12 godzin temu, MietekW napisał:

Kto tak koło łódzi płaci jak masz wagę? 

Tak jak wyżej kolego okolice Brzezin. Ważone na mojej wadze. Byczki miały 16 miesięcy, niby tak płacą za byki a ja sie pytam gdzie ta cena? :P Pozdrawiam!

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, flackmistrz napisał:

Okolice Brzezin

Tak jak wyżej kolego okolice Brzezin. Ważone na mojej wadze. Byczki miały 16 miesięcy, niby tak płacą za byki a ja sie pytam gdzie ta cena? :P Pozdrawiam!

Do jaroszek czy do niesulkowa

Edytowane przez nikolas29
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, flackmistrz napisał:

Okolice Brzezin

No kolego na forum takie ceny🙃, a  rzeczywistość  w łódzkim wygląda jak wygląda 

Znajomy ma z luzu cały kojec ładnego  mm, waga jego i max co usłyszał to 8 brutto 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
3 godziny temu, flackmistrz napisał:

niby tak płacą za byki a ja sie pytam gdzie ta cena?

Bo w powiatach EBR, ELW, EPI, ETM, ubojnie i handlarze mają gwarancję niskiej ceny dla hodowców bydła.

• Thanks 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v