Skocz do zawartości

Fendt Farmer 308 - Demontaż wentylatora nagrzewnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po uruchomieniu wentylatora od nagrzewnicy po chwili czuć ze coś się pali. Próbowałem się dostać od strony kabiny lecz tutaj nie ma dostępu do wentylatora. Czy demontaż tego wentylatora odbywa się jakoś od zewnatrz? ktoś coś takiego robił? może jakieś wskazówki?

Opublikowano

Gramgro dziękuje za pomoc, silniczki udało się wymienić. Ale mam problem z montażem filtra kabinowego. Po zakupie ciągnika okazało się ze go w ogole nie było, jedynie założona była klapka widoczna na zdjeciu 2 i zamontowana jak na rysunku 1. Zakupiłem filtr taki jak na stronie: https://www.mototraktor.pl/filtr-powietrza-kabinowy-fendt-h178810130070-p-8283.html jednak wydaje sie on być niemożliwy do założenia. Czy czegos brakuje w ciągniku do jego montażu czy poprosu zły filtr kupiłem?

138551729_3567319973344978_1380415567983805821_n.jpg

138333424_394474018508963_704455604213848385_n.jpg

138051267_929480144250570_1481338316879196105_n.jpg

Opublikowano

Koledzy, powiedzcie proszę jak dokładnie zdemontować nagrzewnice żeby dostać się do wentylatora bo mam taki sam problem jak Michauser4321.

Opublikowano
Dnia 20.12.2020 o 00:41, Michauser4321 napisał:

Witam, po uruchomieniu wentylatora od nagrzewnicy po chwili czuć ze coś się pali. Próbowałem się dostać od strony kabiny lecz tutaj nie ma dostępu do wentylatora. Czy demontaż tego wentylatora odbywa się jakoś od zewnatrz? ktoś coś takiego robił? może jakieś wskazówki?

Opublikowano

Wiem ze temat po 2 latach ,ale to dla tych co chcą wymienić wentylatory, pasują od zetora 7211 centujemy go tylko na środku otworu i gotowe cena  w internecie ok 150zł

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez okejas
      Mam pytanie odnośnie ceny części zamiennych i naprawy skrzyni biegów tak jak w temacie w fendzie 309,mianowicie chodzi o to,ze wyskakują biegi(2 oraz półbiegi),a 3 podczas szybkiej zmiany zgrzyta....ile mógłby wynieś całkowity koszt naprawy??????
    • Przez szympek
      Witam mam problem mianowicie w ciągniku po dodaniu gazu i jego odpuszczeniu chwilę po tym jak chodzi na wolnych obrotach puści dymka niebieskiego i czuć olej, z miarki centymetr ubyło pracował 6 godzin przy kombajnie na wysoki obrotach po dodaniu gazu nie dymi ani nic tylko chwilę po na wolnych puści raz czy dwa
    • Przez adam8211
      Witam wszystkich.
      Problem dotyczy Fendta 312lsa z 1991 roku. Skończyło się sprzęgło, tarcza zupełnie się rozpadła. 
      Ciągnik już po wymianie docisku z tarczą LUK, podstawą tarczy oraz wałka tego co wchodzi do turbosprzęgła. Wszystkie łozyska w sprzęgle suchym i turbomatiku włożone nowe. Zmieniony olej w turbosprzęgle. Nowa pompka sprzęgłowa i wysprzęglik.
      Problemem są ciężko wchodzące biegi. Tak jakby nie wysprzęglał do końca. Wysokie biegi jakoś wchodzą ale czym niższe tym gorzej. Gdzie szukać problemu ?
    • Przez kBieszczad
      WITAM
      Pilnie potrzebuje instrukcji obsługi lub ksiązki pojazdu dla traktora Fendt 311 lsa r 91.
      Gdzie można kupić lub czy ktoś ewentualnie wie gdzie można ściągnąć w wersji elektronicznej.
    • Przez PolExit
      Panwie, 
      zakupiłem w ostatnim czasie Fendt 306 LS Turbomatik, proszę o podpowiedź w sprawie biegów i półbiegów bo mam ich mieć teoretycznie 21 + wsteczne a w praktyce wychodzi że mam ich mniej lub coś nie działa prawidłowo.
      Pytanie podstawowe, bo czytam i trafiam na sprzeczne informacje. Czy po włożeniu np. pierwszego biegu i ustawieniu dźwigni półbiegów na "0" ciągnik powinien ruszyć czy nie? 
      Bo według książki do Fenda którą posiadam powinien ruszyć, a stoi w miejscu. Biegi działają tylko po ustawieniu dźwigni półbiegów na "S" lub "L", czyli tak jak by ruszał tylko na półbiegach. 
      W książce na dźwigni od półbiegów ma dodatkowy przycisk którego ja nie posiadam. 

• Dodaj nową pozycję...
v