Ursus 4514 Alternator i sprężarka
Przez
miles3147, w Ursus 2802 - 8024
-
Podobna zawartość
-
Przez Bartek3512
Witam. Chciałbym pomalować maskę błotniki i kabinę w 3512. Opiszę ktoś krok po kroku jak to dobrze zrobić. Czy zdzierac stary lakier do gołej blachy czy tylko zmatowic. Jaki podkład i jaki lakier. Proszę o instrukcję
-
Przez wojt
piszcie wszystko na jego temat,wady i zalety,jak sobie radzi w polu,jego spalanie(chodzi mi tez o porównanie spalania z c330)
jak jest z częsciami,czy są ogólnie dostępne,piszcie jak coś wiecie o tym ciągniku,chodzi mi tez o ogólne porównanie z 330.
-
Przez rolnikgospodarny95
Witam posiadam od nie dawna ursusa 5314 rok 2005 chodzi mi o regulację sprzęgła grze się je reguluje bo ciągnik w balotnicy jak nacisnę na sprzęgło to wałek staje i odrazu balotnica jak chce przełączyć bieg proszę poradzcie mi coś czy to jest jeden stopień na sprzęgle ? czy wystarczy je wyregulować i bedzie dobrze
-
Przez zbycho77
Wie ktoś jak jak to naprawić . Pożyczyłem ciągnik i zakleszczyły im się biegi "janusze " próbowały tak odblokować że zaklepali gwint w obudowie skrzyni i nie można wkręcić korka . Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić , ciągnik ursus 2812 .
-
Przez toof
Witam
Przymierzam się do zakupu trochę większego ciągnika niż C-330 i zdecydowałem, że będzie to Ursus 3512. Docelowo ma on pracować z kosiarką rotacyjną, rozsiewaczem, owijarką a w przyszłości z większym opryskiwaczem. Śledząc ogłoszenia głównie na OLX ceny tych ciągników wahają się w przedziale 30-35 tyś. PLN, a egzemplarze w tzw. stanie fabrycznym kosztują nawet powyżej 50. Oczywiście wszystkie pracowały na kilku ha, wszystkie uszanowane w oryginale itd. Moją uwagę przykuło ogłoszenie o fabrycznie nowym 3512, jak się później okazało, faktycznie nowym tylko pochodzącym z Pakistanu. Cena kusząca bo 49900 więc jak za nówkę to naprawdę ok. Problem tylko w tym, że te ciągniki sprzedawane są bez gwarancji. Dlatego zwracam się do Was z zapytaniem: czy ktoś miał do czynienia z tymi Ursusami? Jeżeli tak to bardzo proszę o informację. Być może wiecie coś więcej niż można znaleźć w internecie. Wiem że podobny temat już kiedyś został założony ale nie do końca wyczerpuje zagadnienie. Z góry dziękuję za Waszą pomoc.
Pozdrawiam
-