Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, sumek666 napisał:

Można posiac kukurydzę. Dzięki temu zmieniamy plodozmian, a herbicyd z qq świetnie czyści pole. Tak samo rzepak. Burak, ziemniak.

kukurydza plodozmianu zbozowego nie zmienia , poczytaj w necie , kuk tez jest zaliczana do zboz

• Like 2
Opublikowano

Ja dzisiaj zasiałem. Jutro idzie oprysk Stomp+ Boxer. Dwie noce mają być na +. Kolejna okazja dopiero za tydzień na weekend- wtedy tez ma być parę nocy na + ale może popadać. Ogólnie cieplej ma być dopiero od połowy kwietnia to trochę długo czekać.

Opublikowano

Plukas jakie dawki stompu i boxera bo też mam tą mieszankę i mi wychodzi z opakowań 2+2. Planuje jeszcze dorzucić z 40 litrów rsm na ha. W rzepaku w doglebowkach za***ista robote robi więc może i w łubinie pomorze 😁

Opublikowano

Egzo, ja też dam jakoś 1,5l - 2 każdego na ha. Zobaczę co przez dzień do głowy przyjdzie jeszcze. 🤪 bo myślę rozłożyć na 2 wjazdy i druga dawka mniejsza. Gdzieś czytałem że w jakimś instytucie 10 dni po siewie pryskali połową dawki i nie było złego wpływu na łubin 

Opublikowano
9 godzin temu, plukas napisał:

Ja dzisiaj zasiałem. Jutro idzie oprysk Stomp+ Boxer. Dwie noce mają być na +. Kolejna okazja dopiero za tydzień na weekend- wtedy tez ma być parę nocy na + ale może popadać. Ogólnie cieplej ma być dopiero od połowy kwietnia to trochę długo czekać.

9 godzin temu, Egzo napisał:

Plukas jakie dawki stompu i boxera bo też mam tą mieszankę i mi wychodzi z opakowań 2+2. Planuje jeszcze dorzucić z 40 litrów rsm na ha. W rzepaku w doglebowkach za***ista robote robi więc może i w łubinie pomorze 😁

Pany na jaki łubin te mieszanki wąskolistny czy żółty ?

Sprzedawca dziś zaoferował mi jakąś nowosć bandur 600 ktoś coś o tym środku?

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Bandur to już nie jest taka nowość ale w łubinie to chyba nikt go nie stosował

Może ja się nie znam ,tak mi powiedział . dlatego pytam tu bo mówił że można łubin też 

Opublikowano

Zależy jaki łubin. Z własnego doświadczenia wiem, że łubin żółty w dawce 1l linuronu +0.2 chlomazonu czyści ładnie, ale przepuści wykę ptasią. 

1.5l+0.2 i będzie Pan zadowolony. 

Opublikowano
40 minut temu, stempos1980 napisał:

A stosował ktoś chloroturon w łubinie?

Używam go od kilku lat w wąskolistnym w mieszaninie 0,2 l DFF (500) i 1 l chlorotoluron (500) na 1 ha. Tanio i dość dobrze. (ok. 55 zł/ha). Chlorotoluron kiedyś miał rejestrację w łubinie w Niemczech w dawce 2 l/ha. Ale teraz jest zbyt tani aby robić etykietę.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, wandryskowski napisał:

Używam go od kilku lat w wąskolistnym w mieszaninie 0,2 l DFF (500) i 1 l chlorotoluron (500) na 1 ha. Tanio i dość dobrze. (ok. 55 zł/ha). Chlorotoluron kiedyś miał rejestrację w łubinie w Niemczech w dawce 2 l/ha. Ale teraz jest zbyt tani aby robić etykietę.

Ciekawe jak by dał 2l chlorotoluronu bez legato jak by to brało chwasty

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe jak by się łubin zachowywał jak by zastosował Trinitry 590sc 

Wczoraj kupowałem łubin po 155 zł od znajomego  to na łubin w sklepie mu dali właśnie chloroturon plus comand.Jestem ciekawy jak taka mieszanka zadziała

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano

Jakie dawki w mieszaninie zrobić z linuronu i boxera?? na łubin wąskolistny i żółty