Skocz do zawartości

Renault 155.54 uszczelka pod głowicę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam stosował ktoś ponadwymiarowe uszczelki pod głowicę o grubosci 1,75 mm zamiast oryginalnych 1,4 mm ? , problem polega na tym iż po wymianie uszczelki za jakiś czas pojawia się płyn chłodniczy w obrębie głowicy , proszę o sugestie i pozdrawiam

Opublikowano

Tak , głowice planowane , tylko ten problem z wyciekającym płynem na czwartym cylindrze ,obrobię jeszcze jesienne orki i siewy i wymienię na tą uszczelkę 1,75 , ten typ silnika to troszkę porażka.........

Opublikowano

Faktycznie to jest zmora tych silników. Silnik jest dobry tylko że jak puszczają uszczelki albo oryngi to trzeba to zrobić. Ludzie nie naprawiają, płyn cieknie i robi wżery, wtedy jest po zawodach. Inna sprawa jak ktoś jeździ na wodzie, pomiędzy głowicami zostaje woda, zamarza i robi się kuku. Dawno go masz? Pewnie u kogoś powstał problem i go ożenił.

Opublikowano
5 minut temu, AndrzejRo napisał:

ja to dodalem do płynu produktu do uszczelniania chłodnic i problem zginął

a ja jak dodałem tego ,,produktu" do chłodnicy w 3p to musiałem wymienić chłodnicę bo płyn się gotował

Opublikowano (edytowane)

bo to jest Perkins a MWM to konstrukcja która pamięta Adolka a chłodnicę maja takiej wielkości ci by dwa slilniki wychłodziły a w tych nowszych konstrukcjach to szyte wszystko na styk

Edytowane przez AndrzejRo