Skocz do zawartości

Przeróbka Rozdzielacza wewnętrznego na Ursus C 360-3P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chce przerobić rozdzielacz wewnętrzny na zewnętrzny chodzi o ponoszenie bo wiecznie jest z nim problem chodzi o dźwigienki. Mam już rozdzielacz 2 sekcyjny na zewnętrza hydraulikę, powrót jest zrobiony bezpośrednio do skrzyni, zasilanie zaś z wyjścia na plecaku pod siedzeniem, jak zrobić żeby dołożyć 1 sekcję do podnoszenia ramion co potrzebuję kupić oprócz rozdzielacza, widziałem taką przystawkę na allegro może przerabiał ktoś temat może poinstruować?

Edytowane przez Jasio88
błąd w pisowni
Opublikowano

faktycznie fajnie pokazane, tylko że już ma hydraulikę zewnętrzna na rozdzielaczu 2-s, pytanie czy da radę dołożyć np. 1 sekcję na sam podnośnik? w zestawie masz kpl 1700zl ja część mam mam zrobiony przelew itd. Tylko czy muszę wymienić tuleję jak na filmie czy wystarczy zrobić otwór, i czy wystarczy dołożyć rozdzielacz na 1-s czy muszę wymienić na 3-s, oczywistą sprawą jest przystawka i przewód do tłoczyska. ale to zawsze o kilka stówek mniej chyba że zna ktoś inne rozwiązania

Opublikowano

Jak najbardziej możesz podłączyć dwa rozdzielacze ale musisz dokupić tuleję ciśnieniową. W rozdzielaczach masz wyjścia oznaczone literami P, T, N. Załóżmy że ten jednosekcyjny będzie główny to podłączasz zasilanie pod P, T to powrót, w wejście N wkręcasz tuleję ciśnieniowa i do niej przewód pod P w drugim rozdzielaczu, powrót w obu rozdzielaczach mostkujesz trójnikiem i do zbiornika(skrzyni).

Opublikowano

Tylko teraz pytanie czy muszę wymienić tuleję czy tylko wywiercić ten otwór może ktoś przerabiał temat i coś podpowie, bo tak musiałbym kupić tylko rozdzielacz na 1-s tuleję ciśnieniową i adapter to jakieś 700zl a nie 1700zl