Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze wspomaganiem w mojej c-360 mam założone hydrauliczne i wszystko działało do puki nie poszła tarcza na sprzęgle ciągnik został rozjechany olej spuszczony pużniej wszystko skręcone i nie ma wspomagania było od powietrzane i nic nawet koła nie skręcały puźniej trochę lepiej bo już skręcały ale ciężko było skręcać ręce bolały żeby ukręcić w jedną stronę   mechanik podejrzewał że to zawór co reguluje ciśnienie więc kazał kupić nowy orbitrol z wbudowanym już zaworem założylismy i dalej nic to samo minimalnie lepiej ale dalej to samo w miejscu żeby skręcić to trzeba się nakręcić jest gorzej jak w 60 bez wspomagania olej w zbiorniczku aż się pieni mechanik podejrzewa że siłownik może jest przyczyną że przepuszcza olej ale sam już nie wiem suchy jest nigdzie nie rzyga może wy coś podpowiecie bo ja już nwm co dalej robić 

Opublikowano

no przewody zasilające spr i dobrze są podłączone sprawdzę jeszcze tą pompe bo to musi być jakaś pierdoła a ja już nową pompę założyłem i orbitrol i tylko się w koszty wrobiłem a nie potrzebne

Opublikowano

9

12 godzin temu, BELARUS820BX napisał:

olej w zbiorniczku aż się pieni mechanik podejrzewa że siłownik może jest przyczyną że przepuszcza olej ale sam już nie wiem

Przy przeciekach wewnetrzych może być ciężko kręcić, ale takie rzeczy nie dzieją się raczej nagle, a tymbardziej nie pieni sie od tego olej. 

Po opisie pomysłów mechanika stawiam, że albo do ukladu dostały się zanieczyszczenia, albo mechanik coś zle połączył, może puszcza uszczelnienie na pompie olejowej i łapie powietrze jak ją przeciążył zlym połaczeniem albo eksperymentami....

Kolega poda jak opisane przyłącza są połaczone, co idzie do siłownika itp. Zgadza się to ze schematem dla tego orbitrola?

Opublikowano

Tak sprawa opiera się na tym że mam założoną nową pompę,nowy orbitrol i nowy siłownik i teraz rużnica jest taka że lekko się kreci ale koła nadal nie skręcają podczas jazdy skręcają po kilku obrotach kierownicą ale nwm powietrze szło z przewodów od siłownika i dalej jest problem nie jest to co było nad mienie że moje wspomaganie nie jest orginalne tylko kombinowane pompa jest założona od władymirca i napędzana z wału tak jak tu na zamieszczonym obrazku 

wpx_f72b149518c9eb17f0ca08ca21076395.jpg

Opublikowano (edytowane)

Słuchajcie temat zamknięty przyczyną tak jak pisaliście było lewe powietrze ale ale problem tkwił w pompie nie dawała ciśnienia i nowa pompa. Została założona stara i wszystko jest ok pompa daje ciśnienie olej się już nie pieni moment i układ został odpowietrzony i teraz wspomaganie działa super dziękuje wszystkim za odpowiedzi 

Edytowane przez BELARUS820BX