Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .mam takie pytanie co to może być że hydraulika chodzi dobrze bo tura działa.a podnośnik nie może podnieść .podniesie kawałek i staje tak jak by nie dał rady podnieść czy może być gdzieś nie szczelność czy jakieś inna awaria pompa nowa założona ta wzmocniona . Z góry dziękuję za podpowiedź 

Opublikowano

Witam mam podobny problem w c-360 3p w położeniu dźwigi pływającej podnosi na całą wysokość widły do bel siana takie samopoziomujące do załadunku na przyczepę lecz w tym położeniu strasznie szarpie podnośnikiem gdy próbuję wbić widły w bele , gdy dźwignia jest w położeniu do tyłu podnosi tak do połowy lub trochę więcej ale na przyczepę nie da rady strasznie irytujące dodam że w ubiegłym roku działał dobrze jakieś  rady ?

Opublikowano

Mała rada dla użytkowników C-360. Nie używać regulacji "siłowa-pozycyjna" bo to przyczyna 80% awarii podnośnika w tym ciągniku.Wyginają się wodziki i spaduje rolka.Ustawić na "P" i tak użytkować będzie wtedy długo służyć. Przełączenie na "S" oprócz satysfakcji operatora nic nie daje w tym ciągniku.

Opublikowano

Ja nie używam tej pozycji siłowej U mnie dziwne się podnośnik na tym zachowuje (raz włączyłem) po mimo że podnośnik podniósł słychać było jak coś pompuje/ i takie szarpania czuć było..

Opublikowano

Wcześniej też nie używałem  funkcji pływającej lecz teraz gdy przestał podnosić na max. wysokość próbowałem ratować sytuację 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez TheRolnik1992
      Witam, mam problem z podnośnikiem w ursusie. Mianowicie zakupiłem używany, kompletny podnosnik. Stary plecak pękł, nowy przeczyszczony, wydmuchany, wymyty, i założony. 
      I teraz problem polega na tym: 
      Jeśli dźwignią rozdzielacza  jest przełączona na pozycyjną(P) to podnośnik dziala tylko do połowy,
      Jeśli przełączę na siłową (S) to podnosi na maksa do góry az pompa dusi, 
      Jeśli przełączę na środek (Jeśli tak w ogóle może być) to działa normalnie, tylko po dwóch podnoszeniach przełącznik wskakuje na P samoistnie i problem wraca. 
      Pytanie co może być przyczyną?
      Nie szukam konkretnej odpowiedzi ( ale było by fajnie) ale żeby wiedzieć od czego zacząć. 

• Przez arek116
      co możecie powiedzieć na temat opon chińskich i indyjskich???? oczywiście wolał bym stomila albo baruma ale fundusze na taki wypas nie pozwalają.
    • Gość
      Przez Gość
      Witam,
      czy ktoś z forum przerabiał drzwi do kabiny czeskiej w ursusie c 360 aby otwierały się pod wiatr? Jeśli tak mógłbym prosić o zdjęcia żeby móc zobaczyć jak to mniej więcej wygląda.
    • Przez ma123
      Witam muszę wymienić koło talerzowe i zębatka ataku w c360 jaka firmę kół polecacie skropol czy korus oczywiście zęby skośne 
  • Dodaj nową pozycję...
v