Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

andrzej nie chwalimy sie tylko wymieniamy sie opiniami i dyskutujemy. ja nie mam takiej belarki i nie widzialem jej w praktyce z siatka (czasami tylko po komisach).siatke zaklada sie tak jak na opisach belarki.skoro masz juz belarke kilka lat to powinienes wiedziec jak to zrobic.

jesli ci te obrazki nie wystarczja to zaloz temat

jesli ktos logicznie mysli to nie trzeba zadnych obrazkow i zadnej pomocy

ps.tylko sie nie obrazaj bo nie ma za co.pisze to co mysle.

Opublikowano

a nie wiem jaka szer... :P takie sa jak w kombajnie ziemn anna :P a mam taka jedna lake co topi sie nawet na szerokich :P a nie wiesz czy w tafilach maja szer opony od tej co podbierak chcesz?? :)

Opublikowano

na necie nr jest to zadzwon. ja nie wiem czy maja? sie nie pytalem.

jak chcesz to kolo mnie ma od claasa 250 rc felga +opona *2 szerokosc ich to chyba kolo 40cm na niskim profilu tak jak claas robil.

Opublikowano

bylem niedawno w tafilach :) bobekmariusz jest tam podbierak podobno szeroki ;) ale taki tam maja porzadek ze glowa boli szefa nigdy nie ma a pracownicy tacy uprzejmi jeden mowi to idz tam za wiata stoja do rozbiorki prasy poszedlem a tam facet do mnie z morda ze tu nie mozna chodzic :P mowi idz do szefa i on z toba pojdzie czekalem pol godz przyjechal i mowi to idz sam zobacz obejrzyj i sie wkur... i pojechalem do domu :P takze jak chcesz tam jechac to z rana dobrze i obys mial duzo czasu he :P

a dzis mi przywiezie kolo 15 prase to porobie zdj tego podbieraka jak jest zamocowany ;)

Opublikowano

pamietam kiedys moze ze 3 lata temu zajechalem z tata do tafil wchodzimy na plac i patrzymy maszyn tych przed remontem i tych po to przyszedl pracownik i powiedzial ze tu sie nie sprzedaje tylko w stawiskach jest plac z maszynami i tam trzeba jechac ,takze mniej wiecej znam te klimaty.

dobre zdjecia nie sa zle takze jak bedziesz mogl to mozesz wstawic . z gory dzieki

Opublikowano

koledzy mam prosbe zebyscie mi powiedzieli jak belowac ta prasa :P od pocztku opuszczam podbierak i poczawszy od tego na ile klape docisnac do wyrzucenia beli :P bede bardzo wdzieczny :)

PZDR ;)

Opublikowano

Ja jak prasowałem ursusem 914, więc ruszasz sobie , jeśli chodzi o docisk klapy to tak 1,5-1,8 zresztą u mnie to było tak że popchnąłem gałkę od wyjścia hydraulicznego i od razu mi na tyle wskakiwało, bo ciągnik w sumie już bardziej docisnąć nie mógł. Jedziesz sobie jedziesz, i zerknij co jakiś czas na zegar bo ciśnienie na pewno trochę będzie spadać, u mnie w rollant 66 trzeba w ciągu tworzenia beli 1-2 razy docisnąć klapę. i jedziesz i w koncu zacznie Ci pikać ten sterownik, i jak masz automatyczne owijanie to samo się zacznie a jak manual to trzymasz ten przycisk i Ci owija;)i tyle, jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pisz, bo wiele rzeczy jest dla mnie oczywistych i jakby mogłem na nie nie zwrócić uwagi podczas opisywania;)

Opublikowano

podczas zamykania to troche wchodzi na czerwona skale ale tylko na chwile.w czasie roboty to nawet do 10 razy docisne klape na wyzszych obrotach,ale wskazowka jest na granicy czerwonej i zielonej skali.przy dobijaniu to wskazowka wchodzi na czerwone a czsami nawet za jak skoczy.

bartek zalezy jaka cena? sam przyznasz ze to estetycznie nie wyglada.

Opublikowano

ale przeciez ten czerwony twoim zdaniem przycisk to kontrolka ktora swieci sie podczas dobijania beli i gdy bela trafia na odrzutnik to mrygnie ten czarny przycisk jest do siatki i to jego trzeba macac gdy chcesz owinac bele chyba ze masz automatyczne owijanie ustawione

Opublikowano

wczoraj podlaczylem gniazdo bo kupilem orginalne i jak podlacze to pilot zapika kilka razy a kontrolka sie swieci... cisnienie jest na 0 a zobacze jak docisne klape czy zgasnie ;)

Opublikowano

ja owijam na manualu bo lepiej zbije bele. nigdy nie uzywalem automatycznego wiazania siatki.

jesli dioda sie pali kiedy komora jest zamknieta to wszystko jest w porzadku. jesli mryga to komora jest niedomknieta .jesli wlaczysz wom to gasnie ona czy pali sie dalej?

Opublikowano

jak wlacze wom to pali sie dalej...

ja chyba bede na automacie robil na poczatku musze ja wyczuc ;)

a jak na manualu poznac ze juz bela dobita??

wiem ze glupie pytania zadaje ale musze wszystko wiedziec :P

Opublikowano

Coś Ci ten sterownik nie działa chyba tak jak trzeba, a próbowałeś podać sznurek?

Na manualu to Ci ten sterownik powinien zacząc wydawać sygnał dźwiękowy, ale u Ciebie nie wiadomo jak on będzie działał skoro teraz tak dziwnie działa, a po za tym masz przecież zegar;)

Opublikowano

sznurek podaje siatke tez jest ok :)

na youtube widzialem filmik jak gosciu beluje i tez mu sie caly czas pali ta dioda...

wiem ze jest zegar ale on jest od ciśnienia na pusto jak zamkne klape i dzwignia docisne to wskazowka idzie do gory... a przy dobijaniu cisnienie spada czy rosnie??

a i jeszcze jedno po co jest te cudo za skrzynka na sznurek pomiedzy dwoma walkami 2 kontowniki obite guma na takich kabłąkach?? i to sie przestawia z boku prasy... tam jest na gorze naklejka ale nie moge jej rozszyfrowac :P