Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam opinii na temat ciągnika Massey ferguson 5465,jakie ma zalety , jakie wady, czy sprężarka powietrza w ciągnikach krajowych też hałasuje, Proszę o opinie , będę wdzięczny wszystkim.

Opublikowano (edytowane)

Posiadam 5465 od 2009 roku, silnik perkins- 6-120 km mocy nominalnej, skrzynia Dyna-4.Pracuje na 50 ha i trochę się obija , ten ciągnik może obrobić spokojnie 100 ha przy jednym traktorzyście. Jestem bardzo zadowolony z ciągnika, który kupiłem jako nowy na PROW. Od nowości  miałem dwie małe awarie dotyczące czujników podnośnika, który został wymieniony na gwarancji i czujnik sprzęgła, który został wyrzucony z obiegu. Jeśli byś kupił taki ciągnik mogę ci podpowiedzieć jak sformatować skrzynię biegów  aby pobierała odpowiednią ilość oleju.Taką czynność wykonuje się  raz na 1000mhg. W tym roku dokupiłem MF 4708 i jest to też fajny traktorek, ale są pewne niedociągnięcia i bez serwisu się nie odbyło. Mf 5465 waży z  przednim balastem(750kg) na przednim TUZ ok 6500kg, jest to wystarczająca waga jak na ciągnik główny, choć na mocnej glinie przydała by się jeszcze 1 tona wagi. Jak coś potrzebujesz to pisz.Sprężarka cicha. Karol

Cytat

Edytowane przez karat7
Opublikowano

dziękuje za informacje, a skrzynia speddshift 16x16 to mechaniczna jej chyba nie trzeba formatować, a słuchaj jakie masz obroty silnika na biegu jałowym i jak ze spalaniem?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Lampo55W
      Witam wszystkich:)
      W moim gospodarstwie nadszedł czas na wymiane popularnego Supra i tu moja wątpliwość co teraz kupić...posiadam około 55ha pod kose i usługi na które raczej wolałbym ostro nie iść, pola bez wzniesień a wydajności rózne, kombajn bedzie kosił tez rzepak.
      Najbliżej mi do
      DFa 5465 którego moge kupić za 300tys z wózkiem, stołem i sieczkarnią lepszą kabiną itp

Panowie sprzedawca powiedział mi ze jest on produkowany w Finlandi w fabryce Sampo a silnik ma Sisu a nie Deutza... Czy ten kombajn jest produktem DFa czy jest to napodobnej zasadzie jak Fendt i Laverda?? Czy Sampo to były dobre kombajny?

Jako alternatywe mam:
      DF 5485 silnik Sisu ale 190km +beben wstepny oraz zbiornik 1000l wiecej za 330tys netto
      Claasa Dominatora 150 za 317tys (bez stołu)
      Claasa Avero 240 za 380tys (też bez stołu)
      JD CWS 1470 350tys (bez stołu i wózka) tylko ze JD jest sporo wiekszy i z tego powodu raczej odpada
      Są jeszcze NH ale nie podobają mi sie za bardzo

Pomóżcie mi w wyborze
    • Przez LubieMF
      Witam forumowiczów.
      Mam problem z moim masseyem otóż jadąc nim na zającu wpadłem dziurę i przeżuciło mi podczas jazdy na żołwia z bardzo duzym zgrzytem w skrzyni po czym zgineły biegi.
      Szukałem i znalazłem, że był ulamany przewód przy cewce, po tym jak go polączyłem znalazły się biegi na zającu, ale nie ma nic na zółwiu. Co może być przyczyną, myślicie, że to coś w skrzyni? Dziwne dlaczego jak zgubił prąd pozwoliło mu zmienić ten zakres nie powinno być w skrzyni jakiejś blokady uniemożliwiającej zmianę zająca podczas jazdy? Ogólnie skrzynia miała remont 1000mth temu wykonany przez serwis.
      Proszę o podpowiedź bo ciągnik jest otrzebny do orki. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
    • Przez Mateusz006
      Witam wszystkich 
      Jestem nową osoba zarejestrowana na forum, wiec proszę wybaczyć mi jesli temat umieściłem w nieodpowiednim miejscu bądź kategorii lub sie powtarza...
      Od niedawna jestem posiadaczem ciągnika Massey Ferguson 5465 ze skrzynia Dyna 4. Rok 2009. 
      Chcialbym wymienić wszystkie filtry oraz olej. Moje pytanie do osób ktore użytkują taka maszyne. 
      Jaki olej stosujecie do hydrauliki? 
      Jaki olej do silnika? 
      Czy jest jakis sklep internetowy w którym mógłbym zakupić wszystkie filtry do tego modelu? 
      Niestety szukam informacji kilka dni w internecie odnosnie moich pytan zamieszczonych wyżej i bez wiekszego skutku. A nie chciałbym zaszkodzić maszynie. Pozdrawiam .
    • Przez Martinezoo
      Witam . Mam problem z moim Mf mianowicie po umyciu nie chce zmieniac biegów pół biegi sie zmieniaja jazdy przod 
      VID_20190424_160149.mp4  tył jest czy ktos miał taki przypadek przed myciem biegi chodziły wszystko było lala
  • Dodaj nową pozycję...
v