Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Olej ze skrzyni biegów spuść w pierwszej kolejności, 40 litrów, więc duże naczynie będzie potrzebne.

Odkręć  klapkę u góry, jak włożysz rękę wyczujesz dwie śruby regulacyjne, które należy wykręcić, tak jak pisał mój poprzednik. Sprawdź sobie w guglach, jak wyglądają, żebyś wiedział, co masz wymacać.

Odkręć wszystkie śruby dekla womu i duże śruby od dołu! Teraz popukaj i wyjeżdżaj.

Opublikowano

a masz tam taką sprężynę przy korpusie mostu, która dociska w dwóch pozycjach, załącz/wyłącz? Jak to jest załączane u ciebie?

Najlepiej zainwestować w wom na tarcze, do tego modelu można dokupić, jeśli jest tak, jak w Mtz 1025. Ja mam na tarczew 1025. W mtz 82 miałem ten sam problem, w kosiarce bijakowej nie dawał rady, ślizgało się. 

Opublikowano

pierwszy krok, to zmień na system, gdzie taśma napędowa jest szersza, ja tak zrobiłem w 82. Nic to w sumie nie dało, ale może nie potrafiłem tego właściwie ustawić, bo są zdania, że to powinno działać. Tak, czy inaczej producent zapewnia, że moc, jaką może przenieść wom to jakieś 60 KM, czy jakoś tak...

A najlepiej, to się dowiedz, co potrzeba, żeby na tarcze przerobić i ile to kosztuje. Ja mam ciągnik z 2011 roku i mam tarcze, ale to jest rzadkość. 

Opublikowano

Ta prasa potrzebuje 80 km bez noży :/ mam starego jumza założyłem turbo i nic sobie ta prasa nie robi a to gówno ma 100 parę koni i się nie nadaje masakra normalnie . Tarcze drogi interes :/

Opublikowano

drogi interes, to naprawa zachodnich ciągników. Znajomy kupił DF za 80 tys, pieldolil się na okrągło, jak już dołożył 30 tys w ciągu roku, to sprzedał za 70 tys... i kupuił Zetora.

W Twój ciągnik może warto zainwestować? ja w swój włożyłem klimatyzację i fotel grammera, bo to i tak taniej, niż zachodni ciągnik, a sam naprawię niemal wszystko, nawet na polu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ilovemtz
      Prosze aby w tym temacie wypowiadali sie posiadacze mtz[nie pronarów].
      My mamy mtz-a z 1983r i ojciec nic złego na silnik nie moze powiedziec wał jeszcze nie byl robiony. Ciagnik zrobil okolo 15000mth nie wiem czy to duzo czy mało. Co prawda ceiknie ale one juz takie sa. Co do awaryjnosci to moge powiedziec ze wiekszosc czesc zaczynamy dopiero teraz wymieniac tj. po 24latach wczesnije nie było potzreby. Co do spalania to jest małe w orce okolo 14l/ha napewno mniej niz ursus czy zetor z tych rocznikow nie mowie o nowych forterrach. Jest mały problrm z czesciami bo nie mozna ich dostac musimy po nie jezdzc do oddalonego o 50km żmigrodu bo nigdzie w poblizu ich nie dostaniemy .Powiedzcie co na ich temat mowia wasi ojcowie czy wy sami. Sami wiecie ze nie taki rusek straszny jak go piszą.
    • Przez AgrostokParczew
      Witam, mam na magazynie kilka czapek oryginalnych Belarus, ciepłe obszyte od środka, jakby ktoś był zainteresowany proszę dzwonić pod 516-220-311 

• Przez Kulik
      Witam tak jak w temacie w jaki sposób inżynierowie ustalili ciśnienie na siłownik od womu ?? czy ktoś ma taką wiedzę ? proszę nie pisać że ciśnienie wstala króciec wkręcony w monoblok bo sprawdziłem i jest to nieprawdą jedynie co to on utrzymuje stałe ciśnienie na wolnych obr,podejrzewam że musi być coś w rozdzielaczu z elektrozaworami bo przecież ciśnienie idzie bezpośrednio z pompy i w rozdzielaczu zmniejszą może przez jakiś zaworek czy coś.Czekam na ciekawe pomysły
    • Przez Phosgen
      Cześć, wałkowany temat, do kupienia ciągnik w niewielkich pieniadzach.
      Niemam doświadczenia w tego typu maszynach ile według Was mógłby kosztować (chce go po prostu kupić) i proszę o wyrozumiałość pierwszy raz na forum  silnika nie słyszałem, dużo wycieków taki standard rusin 😁

• Przez kukum
      Witam znalazłem coś takiego https://www.agroinform.com/pl/rynek-arkusz-danych/czesc/czesci-do-ciagnikow/zestaw-do-konwersji-mechanicznej-blokady-mechanizmu-roznicowego-mtz/h_7470875 I interesuje mnie właśnie taka blokada bo powiem szczerze ze nie chce mi się walczyć już z moja oryginalna , myślałem nad pneumatyka nawet ale znalazłem coś takiego jak mechaniczna blokada na dźwigienkę i pytanie moje jest takie czy udało się komuś to ściągnąć z Węgier bo ja nie mogę się wgl z gościem skontaktować 
  • Dodaj nową pozycję...
v