Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, sabuliga napisał:

Wiek to pojęcie względne można mieć mentalność starego kawalera. Np taki ja mimo 21 nigdy nie byłem na dyskotece dodatkowo nudziarz malomowny uczciwy i brzydki typ oddychające nie mam szans na dziewczynę.

Piszesz też tyle co mówisz czy więcej 🤔 ? Wiek masz idealny na dyskoteki, uczciwość jest w cenie podobno a wygląd jest nie istotny. Liczy się wnętrze :P.

2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Jak ktoś myśli tym co ma w portkach to może i tak. Jeśli ktoś myśli głową to inna sprawa. Zresztą niektórych nic w wyglądzie kobiety nie pociąga, na przykład mnie. Czy duży biust czy nie, czy włosy blond czy czarne, czy ubrana w suknię czy worek po ziemniakach, jeden wuj. Liczy się to co w głowie, wygląd to na samym końcu... Byle by nie starsza ode mnie i nie grubsza ode mnie, czyli nie powyżej 110kg...

Starsza dlaczego nie może być ?

11 minut temu, kontenovy napisał:

a jak pociąga ta na której w danej chwili oko się zawiesza? oczywiście po straceniu jej z pola widzenia sytuacja wraca do normy

Nie prędko wraca do normy. Wszystko zależy od relacji między wami, kto komu dał kosza na przykład. Czasami też trzeba odreagować ale to wtedy otoczenie może "dostać odłamkami".

Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Może źle się wyraziłem- max 5 lat starsza. Bo i więcej to jak to tak, nie mieści się to w moim zacofanym światopoglądzie tak samo jak i dużo młodsza. Kobitę to się bierze do swego wieku.

Opublikowano

Nie masz racji. Duża różnica wieku ani w przypadku że chłop starszy ani że kobita starsza nie jest wg mnie korzystna. Jak widzę siostrę ze szwagrem- 9 lat różnicy- on już stary dziad ona jeszcze zupełnie inna, był taki sąsiad co miał żonę 8 lat starszą to przez 15 lat ją musiał obchodzić bo zaległa w łóżku i już nie wstała- mógł mieć kobietę w swoim wieku, może by nie miał tego problemu. Pewnie, że mogą oboje przeżyć w zdrowiu i spokojnie ale ja sobie takiej różnicy nie wyobrażam a bywały i większe różnice kiedyś- mój prapradziadek miał 3 żony- trzecia była od niego młodsza o 30 lat... I finalnie jedyny plus tego że była "panią" bo żona jednego z największych gospodarzy we wsi na 60 morgach.

Opublikowano

Grunt żeby po Bożemu wszystko było. Jak Bóg jest na pierwszym miejscu to wszystko jest na swoim miejscu

Opublikowano

Ja tak nie uważam ale co kto lubi...

1 minutę temu, akooo napisał:

Bóg jest na pierwszym miejscu to wszystko jest na swoim miejscu

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie masz racji. Duża różnica wieku ani w przypadku że chłop starszy ani że kobita starsza nie jest wg mnie korzystna. Jak widzę siostrę ze szwagrem- 9 lat różnicy- on już stary dziad ona jeszcze zupełnie inna, był taki sąsiad co miał żonę 8 lat starszą to przez 15 lat ją musiał obchodzić bo zaległa w łóżku i już nie wstała- mógł mieć kobietę w swoim wieku, może by nie miał tego problemu. Pewnie, że mogą oboje przeżyć w zdrowiu i spokojnie ale ja sobie takiej różnicy nie wyobrażam

To już nie zależy od wieku tylko od życia.

22 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Może źle się wyraziłem- max 5 lat starsza. Bo i więcej to jak to tak, nie mieści się to w moim zacofanym światopoglądzie tak samo jak i dużo młodsza. Kobitę to się bierze do swego wieku.

To może zmień poglądy ?

Opublikowano

W moim przypadku nie możliwe, ja bardziej uparty niż osioł. Mam to po obu dziadkach i ojcu.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Ja? W papierach 22, duchowo czuję się na 60+.

to prawie tak jak ja.  

tyle że nie we w te. ;)

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

W moim przypadku nie możliwe, ja bardziej uparty niż osioł. Mam to po obu dziadkach i ojcu.

Wydaje Ci się. Skoro dziadek i ojciec tacy byli, to Ty też musisz być taki sam ?

Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał:

Do 30 to powinieneś tyle panien wyobracac ze brakło by palcy u rąk i nóg

Choćbym bardzo chciał to i tak by nic z tego nie wyszło. Chyba, że chodzi Ci o podrywanie tylko ale i to mało prawdopodobne. Ja w swoim życiu startowałem do 4 panien- 3 mnie odrzuciły, z jedną byłem przez kilka miesięcy ale pogoniłem bo nałogowa palaczka i życzyła sobie abym sprzedał ziemię, zlikwidował pszczoły i poszedł z nią do miasta.

@dsbh Tradycja zobowiązuje. 

Opublikowano
14 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Duża różnica wieku ani w przypadku że chłop starszy

chyba żartujesz ? wiesz ilu starszych mężczyzn lub w średnim wieku rozwiodło się dla dużo młodszych kobiet ?

13 minut temu, akooo napisał:

Jak Bóg jest na pierwszym miejscu to wszystko jest na swoim miejscu

czasem przez jego ingerencje i sposób w jaki je przeprowadza się zastanawiam jaki jest jego zamysł i czy to ma jakiś sens

Opublikowano
Przed chwilą, kontenovy napisał:

chyba żartujesz ? wiesz ilu starszych mężczyzn lub w średnim wieku rozwiodło się dla dużo młodszych kobiet ?

Bo są głupi i myślą tym co mają w portkach a nie głową- głowa siwieje- d*pa szaleje. Zresztą jak ja to mawiam- nigdy bym nie opuścił kobity dla innej. Dlaczego? Bo to wymagałoby dwóch kobiet, które by mnie chciały.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Choćbym bardzo chciał to i tak by nic z tego nie wyszło. Chyba, że chodzi Ci o podrywanie tylko ale i to mało prawdopodobne. Ja w swoim życiu startowałem do 4 panien- 3 mnie odrzuciły, z jedną byłem przez kilka miesięcy ale pogoniłem bo nałogowa palaczka i życzyła sobie abym sprzedał ziemię, zlikwidował pszczoły i poszedł z nią do miasta.

Ziemię sprzedac a jakby się odwidziło jej to człowiek z niczym by został 

Bierz przykład z pafnucego młody duchem

Edytowane przez mf362
  • Like 1
Opublikowano

2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

I zakończysz taką tradycję ?

A Ty sam na gospodarstwie sobie nie poradzisz, że potrzebujesz pomocy ? Dziewczyna chciała tylko pracować w mieście, czy też  mieszkać ?

Opublikowano

Mieszkać tam chciała. Jakby tylko chciała pracować to pół biedy, nawet jak już tak uparta to niech idzie do tej pracy ale ja bez pola i pszczół to bym nie przeżył, nie wiem co będzie jak się zdrowie zepsuje i nie będę mógł robić, na upartego to sam wszystko zrobię, tylko w żniwa i wykopki do pomocy trzeba ludzi ale to parę godzin w roku. Tradycji mam nadzieję, że nie zakończę. Nie chcę jedynaczki z hektarami- nie chcę opuścić tego co mam. Zresztą hektarów też nie chcę, mnie tyle co mam wystarczy...

Opublikowano
2 godziny temu, cinek1808 napisał:

Dobrze że nie organistę. Pewnie ćwiczyli operę na dwa głosy

Opowiedz o tych ciekawych rzeczach w kosciele

50 minut temu, dsbh napisał:

Piszesz też tyle co mówisz czy więcej 🤔 ? Wiek masz idealny na dyskoteki, uczciwość jest w cenie podobno a wygląd jest nie istotny. Liczy się wnętrze :P.

Nie prędko wraca do normy. Wszystko zależy od relacji między wami, kto komu dał kosza na przykład. Czasami też trzeba odreagować ale to wtedy otoczenie może "dostać odłamkami".

Dodatkowo kurdupel 172

Opublikowano

Ha ha ha ha ha ha. Księża bardziej grzeszą niż parafianie. Prawie każdy na dziecko , grają w pokera . Jeden to nawet przegrał auto . Potem na mszy powiedział że szkoda całkowita. I pyk parafianie zrzuta na drugie. Jak jest większa parafia i jest kilku ksiezy to takie imprezy potrafią być.