kamcioxxxx Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 witam mam pytanie co to za błąd wyskakuje po odpaleniu silnika i co można z tym zrobić
kamcioxxxx Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Opublikowano 17 Marca 2020 2 godziny temu, arturwojtowicz napisał: Błąd nastawnika turbosprężarki. a można jakoś go samemu ustawić czy tylko regeneracja ?
hubertb Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Najpierw należy sprawdzić czy działa. Jeśli nie działa to wymiana na nowy.
kamcioxxxx Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Opublikowano 17 Marca 2020 21 minut temu, hubertb napisał: Najpierw należy sprawdzić czy działa. Jeśli nie działa to wymiana na nowy. znaczy przy odpalaniu i gaszeniu podciąga i opuszcza turbinę moze starczy tylko cięgłem wyregulować nastawienie
hubertb Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Trzeba wiedzieć co się z nim konkretnie dzieje, według mnie regulacja nie wystarczy.
Dawid1146 Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Sprawdź okablowanie, często przewody się przecierają w peszlach.
kamcioxxxx Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Opublikowano 18 Marca 2020 przy odpalaniu podciąga turbinę i przy gaszeniu opuszcza w pozycje zero . instalacja sprawdzona przewody całe
hubertb Opublikowano 18 Marca 2020 Opublikowano 18 Marca 2020 Trzeba odczytać wartości rzeczywiste wskazań jakimś testerem tak to działamy po omacku.
kamcioxxxx Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Opublikowano 18 Marca 2020 Przed chwilą, hubertb napisał: Trzeba odczytać wartości rzeczywiste wskazań jakimś testerem tak to działamy po omacku. oki . ale może być tez coś takiego ze sterownik ma luz na ślimaku i ma wtedy inna wartos już i wywala błąd ? a możesz polecić jakiś tester nie drogi ?
hubertb Opublikowano 18 Marca 2020 Opublikowano 18 Marca 2020 Multidiag agro jest najtańsze ale dlaczego to już się sam musisz dowiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi
class ares696
Renault Ceres & Claas Arion