News
maciekc

Case 5120 pomiar ciśnienia

Polecane posty

maciekc    0

Witam. Od jesieni borykam się z problemem jazdy w moim cisgniku, a mianowicie kontrolka się nie świeci powershift zmienia biegi bez problemu, podnośnik i wspomaganie działa. Jedynie brak reakcji na zmianę kierunku jazdy. Elektrycznie zmierzyłem jest ok, jedynie problem tkwi w hydraulice tzn. Czujniki ciśnienia rewers i forward są ciągle zwarte, nie dochodzi do nich olej. Moje pytanie brzmi gdzie zmierzyć cisnienie, które doprowadzone jest do tej płyty zaworowej pod siedzenie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Vroobel    7

Na tej płycie są porty do mierzenia ciśnień 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maciekc    0
1 godzinę temu, Vroobel napisał:

Na tej płycie są porty do mierzenia ciśnień 

Tak wiem tylko w tym problem, że tam nie ma żadnego ciśnienia. Którym przewodem jest doprowadzany olej do tej płyty lub w którym miejscu za pompą wychodzi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Vroobel    7

Zmierz jeszcze czy masz ciśnienie na rozdzielaczu od przedniego napędu 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maciekc    0
Napisano (edytowany)

Na rozdzielaczu od przedniego napędu jest ciśnienie. Wydaje się jak by się coś przycięło na tej płycie z cewkami reversu.

MFD.jpg

Edytowano przez maciekc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez masacase
      Witam, Proszę o wasze opinie na temat wyższej temperatury pracy w Case mx co może być przyczyną? Dodam że wymieniony został termostat (ten otwarcia 76st.) pompa wody, wiskoza pasek wieloklinowy czujnik temperatury a dodatkowo założyłem w głowicy inny czujnik temperatury od Massey Fergusona z zegarem żeby wyeliminować błąd elektroniki. Założono też nowe wtryskiwacze. Płyn chłodniczy dwa razy wymieniałem. Ciągnik pali dobrze nie kopci płynu nie gotuje ( temp. mierzona na głowicy termometrem na podczerwień to max 92 st.)ale temperatura na wskaźniku jest z1 cm przed czerwonym a przy cięższej pracy wchodzi na czerwone. Chłodnica wody zewnątrz wygląda dobrze była myta i przedmuchana. Dodatkowo sprawdziłem szczelność uszczelki pod głowicą na obecność CO 2 i nic nie wykazało. Co Jeszcze można zrobić? Czy przez może jakaś wadę chłodnicy oleju w silniku może być przyczyną tego stanu? Proszę o jakieś podpowiedzi..
    • Przez Wojciech556
      Mam problem z podnośnikiem czas 956xl wyjaśnijcje mi do czego służy to pokrętło z rysunkiem pług i podnośnik z dwoma strzałkami dźwignia do 1do10 i z tą do podnoszenia i opuszczania bo tam jest jakieś są trzy pozycje

    • Przez konrad19941
      Witam mam case 5130. Problem jest taki że po odpaleniu ciągnika na panelu kontrolka mruga gdy dźwignia jest po środku gdy wezmę czy do przodu czy do tyłu przestaje mrugać czyli jest prawidłowo i ruszając wtedy dźwignią od podnoszenia nie podnosi kreciłem tym pokrętłem od ehr i też nic nie działa elektrozawór wykręciłem i podłączyłem  na krótko działa wysuwa się. Założyłem z powrotem i nic to samo sprawdziłem kostkę i nie dochodzi prąd co może być przyczyną że tam nie ma zasilania bezpieczniki dobre nie wiem czy tam jakiś przekaznik też jest??? może ktoś mi pomóc czy coś innego trzeba jeszcze zobaczyć . 
    • Przez karol2306
      Witam
      Wymontowałem tłumik drgań i muszę go wymienić. Czy jest ktoś z forumowiczów kto to już wymieniał i podpowie na jaki wymienił?? Czy oryginał czy zamiennik? Znalazłem zamiennik niby firmy LUK ale spawy na zdjęciu są takie jakieś "słabe". Boje się że nie wytrzymają obciążenia u puszczą podczas pracy..

    • Przez masacase
      Witam Proszę o radę czy w Case mx gdy wyświetla się błąd od sensora położenia ramienia( miga na przemian 5 i 1) da radę poprowadzić sygnał z tylko tego dobrze dzialacego sensora tj lewego (chyba) i przytym wykasować błąd z wyświetlacza? Z góry dziękuję za pomoc
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj