Skocz do zawartości

Zawory elektrohydrauliczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, planujemy zrobić ehr do mojego traktora. Aktualnie czekamy na siłownik. Fajnie by było dorobić jeszcze elektrozawory do hydrauliki, są do kupienia takie na allegro tylko pytanie jak to zrobić żeby działało zamiast wajchy. Nie znam się na tym za bardzo a takiego tematu nie znalazłem. Ktoś podpowie? 

Opublikowano

Chce tylko do obracania pługa sobie zrobić i do opryskiwacza, bo musze dźwignie blokować żeby był ciągły przepływ przez opryskiwacz. Do sterowania podnośnikiem będzie tak jak jest dźwignia a nią steruje siłownik elektryczny, 

Opublikowano

a to nie ehr to najłatwiej jak masz zasilanie z pompy podłączyć pod dodatkowy rozdzielacz elektryczny a z niego zasilanie (przez tuleję ciśnieniową ) dać dalej gdzie tam leciał -pewnie rozdzielacz zewnętrznych wyjść czy podnośnik .

zawor-elektryczny-e-1-12v.jpg.f1e7f9515aa7389d93f1516565360420.jpg

do pługa pasuje naciśniesz guzik i się obróci , a do opryskiwacza to jak ma chodzić cały czas pod ciśnieniem ? 

Opublikowano

Tak bo mam wszystkie sterowania w sterowniku i musi być ciągły obieg oleju. Ciśnienie robi się tylko jak np podnosze lance tak idzie na przelew wszystko