Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak mi się wydaje, nie wiem. Z wyglądu fajne, niech sobie znajdą fajnych chłopaków, którzy będą do nich pasować i w porządku będzie a my będziemy z konteno dwa zgredy od narzekania i samotniczego trybu życia😁 Kiedyś w głębi duszy tliła się nadzieja, że gdzieś jakąś spotkam ale gdzie jak nigdzie nie chodzę bo ja nie imprezowy człowiek.

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ale spokojnie, ja też nic do was nie mam, po prostu nie wiem o co chodzi ;)

Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

A co powiesz na to?

Mój ma ponad 20m i nie narzeka 😁

IMG_20201106_135519.jpg

Identolo te śruby 

A co powiesz na to?

IMG_20201106_135519.jpg

Identolo te śruby 

A co powiesz na to?

IMG_20201106_135519.jpg

Identolo te śruby 

A co powiesz na to?

IMG_20201106_135519.jpg

Identolo te śruby 

A co powiesz na to?

IMG_20201106_135519.jpg

Identolo te śruby 

A co powiesz na to?

IMG_20201106_135519.jpg

Identolo te śruby 

A co powiesz na to?

IMG_20201106_135519.jpg

Identolo te śruby 

A co powiesz na to?

IMG_20201106_135519.jpg

Identolo te śruby 

Opublikowano
26 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Ja nawet kojca nie mam

a powinieneś? 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Marl napisał:

Oczywiście racja. a jak z dostepnością czesci zamiennych? Tecnoma nie jest tak bardzo popularna,jakie pompy i rozdzielacz? włoskie? 

Ja myślę tak że cena jest na tyle niska że jak potrzebny to warto brać.

Pompa i rozdzielacz w każdym kiedyś wysiądzie. A wówczas nie koniecznie trzeba reanimować to co się ma tylko można włożyć co się chce. To nie silnik czy skrzynia ciągnika że jesteś ograniczony numerem katalogowym.

Popsuje się pompa Annovi reverberi, założysz Cometa. Popsuje się rozdzielacz X, możesz kupić Y.

A co z dobrostanem w gospodarstwie, jak pies na łańcuchu?😁

Wracałem właśnie z zakupów z Ostrowca, w lesie gość skasował autem dzika, psy go na kogutach ochraniają i łańcuchów nie widziałem😆 Nie wiedziałem że do takiej stłuczki policję się wzywa

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Ja myślę tak że cena jest na tyle niska że jak potrzebny to warto brać.

Pompa i rozdzielacz w każdym kiedyś wysiądzie. A wówczas nie koniecznie trzeba reanimować to co się ma tylko można włożyć co się chce. To nie silnik czy skrzynia ciągnika że jesteś ograniczony numerem katalogowym.

Popsuje się pompa Annovi reverberi, założysz Cometa. Popsuje się rozdzielacz X, możesz kupić Y.

A co z dobrostanem w gospodarstwie, jak pies na łańcuchu?😁

Wracałem właśnie z zakupów z Ostrowca, w lesie gość skasował autem dzika, psy go na kogutach ochraniają i łańcuchów nie widziałem😆 Nie wiedziałem że do takiej stłuczki policję się wzywa

Jak ktoś tołku niema to wzywa, sierścia w bagażnik chociaż dziczyzny spróbujesz

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Jak ktoś tołku niema to wzywa, sierścia w bagażnik chociaż dziczyzny spróbujesz

Gość pewnie liczy że koło łowieckie straty pokryje, ale znak uwaga dzikie zwierzęta chyba zwalnia ich z odpowiedzialności.

Dzik był malutki nie wiem czy 30kg było. No ale nawet przy 70km/ha już może zapewnić chłodnice do wymiany. A to wystarczy żeby ładnych kilka tysięcy stracić. Więc kto by myślał o kulinariach w takiej chwili.

4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-siewnik-hasia-2-25m-sprowadzony-z-niemiec-CID757-IDDT0CA.html#8018801862

Warto wieczory w garażu z tym sprzętem spędzać? Bo cena w miarę a dopiero teraz ogłoszenie zauważyłem.

Zamienił stryjek siekierkę na kijek.

Przy twoim areale odpuść temat albo szukaj nowszego małego meprozeta fabrycznie do ciągnika przystosowanego. Po co sobie ręce przy tym brudzić  i potem nerwy tracić przy ustawianiu do siewu?

U nas było już około 20ha ornego i wszystko konnymi siewnikami sialiśmy i to bez przeróbek na podnośnik. 

Szukaj  a do wiosny coś lepszego znajdziesz.

Opublikowano

Plan mam taki pierwotnie- znajomy ma fajny konny siewnik 15 lejkowy, który jak twierdzi sieje do 10kg/ha różnicy z próbą kręconą i planuje go sprzedać. Pożyczę, zobaczę i jak będzie cacy to odkupię. Rysiu mi mówił, że Meprozet tak samo jak i konny sieje czyli trzeba by go weryfikować czy się zgadza z próbą kręconą. Jak to nie wypali to spróbuję siać rzutowo jak wiosną jęczmień. A jak jeszcze to nie wypali to będę siał dalej jak teraz- czyli fest gęsto moim starym Kaszubem.

9 minut temu, Agrest napisał:

Przy twoim areale odpuść temat albo szukaj nowszego małego meprozeta fabrycznie do ciągnika przystosowanego. Po co sobie ręce przy tym brudzić  i potem nerwy tracić przy ustawianiu do siewu?

U nas było już około 20ha ornego i wszystko konnymi siewnikami sialiśmy i to bez przeróbek na podnośnik. 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Tak mi się wydaje, nie wiem. Z wyglądu fajne, niech sobie znajdą fajnych chłopaków, którzy będą do nich pasować i w porządku będzie a my będziemy z konteno dwa zgredy od narzekania i samotniczego trybu życia😁 Kiedyś w głębi duszy tliła się nadzieja, że gdzieś jakąś spotkam ale gdzie jak nigdzie nie chodzę bo ja nie imprezowy człowiek.

ja może i imprezowy, ale czasu nie mam, to też nie imprezowy :P

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Gość pewnie liczy że koło łowieckie straty pokryje, ale znak uwaga dzikie zwierzęta chyba zwalnia ich z odpowiedzialności.

Dzik był malutki nie wiem czy 30kg było. No ale nawet przy 70km/ha już może zapewnić chłodnice do wymiany. A to wystarczy żeby ładnych kilka tysięcy stracić. Więc kto by myślał o kulinariach w takiej chwili.

Łosia prawie ogarnelismy ale kto by to jadł. Dokładnie znak zwalnia z odpowiedzialności. Dodatkowo jeśli leży na jezdni. Lub w pasie drogowym to sprząta rejon drug publicznych, jeśli poza pasem drogowym to nadlesnictwo

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

dużo za tą piętnastkę?

A nie wiem dokładnie ale z 500 pewnie albo coś koło tego. Pożyczę ją na wiosnę do siewu mieszanki i ocenię wtedy.

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Dzik leży na jezdni, auto na poboczu😁

W Końskich ?? dobrze odmieniam, dzik leżał na drodze, a w sejaku pół przodu brakowało :P

Opublikowano

Wiem że nie o Końskie ci chodziło, te pytajniki oznaczały czy dobrze odmieniłem, sorki za wprowadzenie w błąd ;)

Opublikowano
19 minut temu, gregor1284 napisał:

Łosia prawie ogarnelismy ale kto by to jadł. Dokładnie znak zwalnia z odpowiedzialności. Dodatkowo jeśli leży na jezdni. Lub w pasie drogowym to sprząta rejon drug publicznych, jeśli poza pasem drogowym to nadlesnictwo

Kiełbasa z łosia dobra

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v