Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rolnik z twoim zetorem to nikt się nie zrówna 😀 ty to siedem agregatów na raz ciągasz i mleko od czterech krów w konew zmieścisz😜 dzisiaj takie błoto mam za oborą że farmerem bez 4x4 wozu paszowego nie uciągniesz masa z paszą powyżej 6 ton na jednej osi

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

zetem 6045 kręciłem ale taki ciagnik którym mam tylko to robić to lepiej 360 za 10czy 15 tys ale nie 45

soltys48 jak ty z królów to i nie wypada być mało rolnym😉

do paszowozu to się kupuje zachodnie bez dokumentów ew ciężką serię do 20 tyś i kręcić może cały czas 

2 godziny temu, slawek74 napisał:

Ty szukaj coś konkretnego a nie takimi pizdrykami se głowe zawracasz 😃 koń do ładowacza mósi mieć mase minimum 4 tony i 80/100 kuca

i weź tym po budynkach lataj jak wjazd 2,5 metra wysokości a szerokość 2 metry z lekkim hakiem, nie bez powodu jednym z lepszych ciągników do tura to c330, małe wymiary i genialna zwrotność przy prostocie konstrukcji, obsługi i podatność na modyfikacje i do tego mało pali ( oczywiście wszystko dobierane do potrzeb) 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Na duże  gospodarstwo to tak ,Ale nie na moją popierdółke😏. Teraz mam na 60 i daje się rade 

dokładnie, mam taki sam zestaw i jedyne co brakuje to rewersu i 4x4 a tak to ciągnik bardzo dobry do tura,  w wiosce obok c360 z turem to opierdziela 1500 bali rocznie i rocznie a do tego pomaga razem z miniładowarką opierdziela 50 ogonów

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

maska i rewers, do tura jak znalazł, aby jeszcze przodek się dobrze trzymał 

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Patrzę tylko ursus ,zator i mtz

To ja nie wiem co Ty takim bykami robisz na tylu hektarach 😏no chyba że to sama rędzina

to ci bardzo zawęża manewr działania. czasami taniej 904  wyrwiesz niż zetora z 4x4

Opublikowano

To weź tą c330 czy 360 rozgarnij pryzmę trawy albo kukurudzy w budynkach to i owszem sam obornik z części wywoże lub wypycham 330 ale jak mam bele sianokiszonki do 1tony to i farmera 86km podrywa na rozrzutnik 8t cynkometa obornika też nie załadujesz tymi małymi pozatym mam duże wjazdy do obory 3x3.5m

Opublikowano

@slawek74 Ty chyba tych ciągników dużych kupujesz co by sąsiadowi gól skoczył.:ph34r:i pokazać na wiosce jaki bogaty9_9.  A co do pryzmy to i tak wynajmuje cięcie ,transport i ubijanie😏

27 minut temu, igor10246 napisał:

to ci bardzo zawęża manewr działania. czasami taniej 904  wyrwiesz niż zetora z 4x4

Mam tura dwu letniego i chce na zator założyć i mniejsze od 904 

A coś z ciężkiej serii to na głównego chce kupić

Opublikowano

To Ty nie wiesz ile u mnie we wsi traktorów po 3 4 na podwórku i do tego takie 150- 230km ja to taki mały pikuś sąsiad najbliższy ma fenda i fergusona oba brał nówki

i wzieło się zacytowalo?🤔

Opublikowano

Ty to teraz rozumiem dlaczego ich gonisz😎

U mnie w okolicy to chyba najmocniejszy ursus 1222 była 16 nawet dwie Ale sprzedane

Opublikowano

@slawek74 Wy na wschodzie macie za mleko dużo kasy to się pierdzieli w głowach . ps nie bierz tego do siebie😏

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursusc385 napisał:

Za tą cenę to Ty sobie go odpuść, chcesz kupić dobrego JD to wyłóż przy najmniej 150 tyś i to najlepiej netto, wtedy będziesz jeździł pewnie

Tiaaaaaa tyś kupił JD za 200 tyś netto i był płacz w galerii bo to nie działa A potem tamto nie chce działać 😂😂 

Nie każdy kupuję ciagnik za pieniądze z poza gospodarstwa i kropi później filozofa.

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Rolnik z twoim zetorem to nikt się nie zrówna 😀 ty to siedem agregatów na raz ciągasz i mleko od czterech krów w konew zmieścisz😜 dzisiaj takie błoto mam za oborą że farmerem bez 4x4 wozu paszowego nie uciągniesz masa z paszą powyżej 6 ton na jednej osi

A czy każdy musi mieć bagno za oborą ?

Opublikowano

Ok, już zweryfikowałem że auto Power to mina. Temat zamknięty😁

Choć jazda niesamowita.

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Tiaaaaaa tyś kupił JD za 200 tyś netto i był płacz w galerii bo to nie działa A potem tamto nie chce działać 😂😂 

Nie każdy kupuję ciagnik za pieniądze z poza gospodarstwa i kropi później filozofa.

A czy każdy musi mieć bagno za oborą ?

Pod kapucynem wszystko ok? Dziwne urojenia masz

Opublikowano
35 minut temu, mf362 napisał:

Trochę km mam w twoje strony , jakbym sie namyslil istniala by mozliwosc wysyłki lub cos ? Wiadomo nie bedzie tanio taki tonaz (2-3sz) 

A skad ty jestes??? Bo w najblizszym czasie bedziemy jezdzic busa szukac, to pewnie nie jedno kółko po Polsce  sie zrobi...

Opublikowano (edytowane)

Matko Bosko jaki ładny . :x A koniów jak dużo ma ... :ph34r:

Zadzwoć i zapytaj czy felgi tyż nie malowane .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

To u nas Zetor na ponad 50ha jako główny o się nudzi 

U kogo???

6 godzin temu, slawek74 napisał:

soltys48 jak ty z królów to i nie wypada być mało rolnym😉

Toż dlatego sie rozwijam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v