Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@danielursus3p - musiałbym mieć jakiekolwiek doświadczenie w pracy takim MF w pełni sprawnym żeby móc cokolwiek powiedzieć po 15 minutach jazdy i sprawdzania skrzyni jako świeżak. A jak pojadę do jakiegoś luja co na 5 minut ciągnik odpali do sprawdzenia bo na 10 minut to mu szkoda odpalać na dłużej ciągnika za 30-40 tysięcy to różnie może być z takim sprawdzeniem :D

Opublikowano
Ursus932 napisał:

36 minut temu, Partyzant85 napisał:

Jak już siedzisz chory i szukasz ciągnika to dla mnie Deutz-Fahr  od 80 do 100 kuni i do 50 000. Po 90 roku👍

Zetora sobie kup a nie te gówna 🤣

1 minutę temu, pafnucy napisał:

zależy czym ciął ścianę będziesz.

Tyż prowda 🙃

ojca brat cioteczny kupił nowa Proximie power z ładowaczem , już piąty raz na serwisie i co wraca to parę godzin zrobi i znów na serwis , dał za to tyle co ja za 2 swoje zachodnie gowna, z tą różnicą że moje trzaskały godziny cały sezon bezawaryjnie u mnie i jeszcze u kolegi , a on się musi bujać z nowym ciągnikiem po serwisach i robić starymi ursusami w polu. A ciągnik teoretycznie prosty i bez zbędnej elektroniki a jebie się jak przydrożna pani

Opublikowano
18 minut temu, TheraRolnik napisał:

Na początek i taki wystarczy 

Nie każdy potrzebuje wille 

Tak, na dwie osoby wystarczy, ale jak pojawia się dzieci to nie ma szans żeby tam normalnie żyć

Takie coś to dla dziadkow, mało chodzenia, mało sprzątania, a swoje i nikomu d*py nie trująą...

Opublikowano
27 minut temu, pafnucy napisał:

co za różnica. i tak byś nie miał kiedy budować. :ph34r:

A kto mówi o tym, ja i tak na budowlance się nie znam, zleci się 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Tak, na dwie osoby wystarczy, ale jak pojawia się dzieci to nie ma szans żeby tam normalnie żyć

Takie coś to dla dziadkow, mało chodzenia, mało sprzątania, a swoje i nikomu d*py nie trująą...

To starszym takie pobudować a on niech zostanie w tym domu co teraz jest 😛

Opublikowano

Kurła fajny domek. W sam raz jak się samemu zostanie, zdrowie nie pozwoli w ziemi grzebać to swoją "kamienicę" sprzedać w cholerę i coś takiego se wybudować🤔

Opublikowano
31 minut temu, Partyzant85 napisał:

@danielursus3p - musiałbym mieć jakiekolwiek doświadczenie w pracy takim MF w pełni sprawnym żeby móc cokolwiek powiedzieć po 15 minutach jazdy i sprawdzania skrzyni jako świeżak. A jak pojadę do jakiegoś luja co na 5 minut ciągnik odpali do sprawdzenia bo na 10 minut to mu szkoda odpalać na dłużej ciągnika za 30-40 tysięcy to różnie może być z takim sprawdzeniem :D

Nie ma się czego bać. Biegi muszą wchodzi lekko płynnie jak w osobowce, zobaczyć czy polbieg nie szarpie, ciśnienia na wyjsciach pomiarowych-do sprawdzenia na necie jakie powinny być, silnik jak odpala i po kupnie od razu wymiana filtrów i oleju. Mam 3080 i jak na razie od pukać jeździ. W zimę był przeglądany, może to jest receptą niemal bezawaryjności 30 letniego ciągnika? 

Opublikowano
56 minut temu, TheraRolnik napisał:

@Ursus932 taki dom se pobuduj przy gospodarstwie 

Ojciec gołębnik większy ma 😂

Opublikowano
Przed chwilą, Partyzant85 napisał:

@danielursus3p  - to jak za niewysoką stawkę krzykniesz to na oględziny można Cię brać :D

Ja to teoretyk, co od braciaka usłyszę, on się takimi mechanizacyjnymi rzeczami trudni😃

Opublikowano

Ee nie, z tego co sam pojeździlem swoim to wiem co jak chodzić powinno, a i jak wałek na pusto brzeczy to tak ma być 😂 

Opublikowano
24 minuty temu, Partyzant85 napisał:

I już się wykręca :D

Ciężko znaleźć kogoś kto ci pomoże.

Tak jest z każdym zakupem, jechać pomoc to.mozna komuś zaufanemu, bo bywa tak że potem pretensje mają, że sprawdzałeś a teraz się popsuł 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@danielursus3p to w końcu ty masz traktor czy brat czy każdy swojego?

@bratrolnika i tak to ja podejmuję decyzję ostateczną i robię to z pełną odpowiedzialnością. Ktoś kto już przerobił trochę na takim sprzęcie ma lepsze rozeznanie i może zawsze wyrazić swoją opinię. Renówkę jak kupowałem to z kumplem jeździłem i 5 obejrzeliśmy a i tak kupiłem to co pierwszą oglądałem :D

Najprędzej to się skończy tak, że kupię bez oglądania z Niemiec lub z Francji. Dziś trochę pogadałem z gościem z wioski obok to ma zaufanych ludzi od transportu. 

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Ciężko znaleźć kogoś kto ci pomoże.

Tak jest z każdym zakupem, jechać pomoc to.mozna komuś zaufanemu, bo bywa tak że potem pretensje mają, że sprawdzałeś a teraz się popsuł 

dokładnie tak czasem bywa, potem pretensja że coś nie tak.

Opublikowano

Ja każdemu tłumaczę tak: czy się popsuje??? Oczywiście, jak nie teraz to później. Wierzyć że kupisz i grosza nie dolozysz to możesz myśleć jak kupujesz coś na rok, dwa. Jak liczysz kupić coś na 10 lat i więcej to musisz wiedzieć że nadejdzie taki czas że wsadzisz w niego ładną kupkę pieniędzy. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v