Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

jak dla mnie to ma spieprzoną ramę ten siewnik. rajki wygięta ,a przód nisko. byle bruzda i będzie pchał ziemię. ale ja tylko tak ze zdjęć .

Edytowane przez Gość
Opublikowano
21 godzin temu, jedrus2020 napisał:

mam jedna gotowa ogólnie miała być do mojej przyczepy. Na razie nie robię bo nie mam kiedy. A co potrzebujesz jednej?

Jedną do rozrzutnika, ale to nic pilnego bo już po sezonie... jak nie naprawie obecnej to sie do Ciebie zgłoszę. Jak będziesz miał czas to zrobisz :)

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

kasy fiskalne w wiekszosci sklepow w polsce sa juz polaczone z urzedem skarbowym Czytam czasami Twoje posty i siw zastanawiam w jakim TY swiecie zyjesz

Ale moich danych nie posiadają jak kupuję na paragon wiec nie wiele da to że są połączone już czy nie . Wspomniałem że jak paragon będzie połączony z peselem to urząd Skarbowy będzie wiedział . Wiec o co chodzi .

Opublikowano

Prace trwają by każdy obywatel robiąc zakupy w sklepie miał połączony swój pesel z paragonem a kasa wysyła drogą elektroniczną do urzędu skarbowego ile dany gość wydał na miesiąc na dane wszystkie zakupy rachunki a ile zarabia czy to się pokrywa . w ten sposób chcą zlikwidować gotówkę i czarną strefę wszystko kontrolować .

Opublikowano

Likwidacja gotówki i pełna kontrola nad każdym wydanym pieniądzem. Do tego dąży rząd?

Za wygodę zapłacimy jednak wolnością. Polska wpisuje się bowiem w światowy trend.

Od początku 2017 r. wszystkie transakcje między firmami powyżej 15 tys. zł muszą być elektroniczne. To nie jedyne rozwiązanie, które ma na celu walkę z niewidoczną dla państwa gotówką. Polska krata, e-paragony, cyfryzacja. Za wygodę zapłacimy jednak wolnością. Polska wpisuje się bowiem w światowy trend. Po Szwecji, która jako pierwsza zamierza całkowicie wycofać tradycyjne pieniądze, w Indiach przyszedł czas na obowiązkową kartę, która ma pomóc w walce z szarą strefą.

To rozwiązanie to jeden ze sposobów walki państwa z gotówką. Bynajmniej nie jedyny, ale czy skuteczny? Argument, że gotówka jest narzędziem przestępców i jej likwidacja albo ograniczenie spowoduje spadek przestępczości, obala m.in. raport Currency Research. Ciekawe są Włochy, gdzie limit płatności wynosi zaledwie 1 tys. euro, a mimo to spektakularnych sukcesów skarbówki jakoś nie widać. Taki limit wprowadziła też Portugalia i Grecja.

Opublikowano (edytowane)

to Twój tekst? 🤔 Galan

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Gotówka jest jednak dla państwa niewygodna, zwłaszcza że zapewnia anonimowość i jej obrót jest znacznie trudniejszy w kontroli. Dlatego też zwykle pod hasłami nowoczesności, wygody i szybkości rządy wprowadzają plan stopniowej walki z tradycyjnym pieniądzem. Polski rząd również. Dowód? Rządowy program "Od papierowej do cyfrowej Polski" ogłoszony w czerwcu ubiegłego roku.

- Ogłaszam koniec Polski papierowej - mówiła minister cyfryzacji Anna Streżyńska. Budżet ma na tym zyskać kilkanaście miliardów złotych. Jak? Poprzez tańsze procesy administracyjne, zwiększenie wpływów podatkowych i zmniejszenie szarej strefy przez odejście od gotówki w kierunku rozliczeń elektronicznych.

W jakim świecie żyjesz że nawet nie wiesz co się dzieje w kraju .

Masz tu link .

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/gotowka-bezgotowkowe-transakcje,164,0,2286756.html

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

I to będzie duży błąd. Zobaczcie to, ilu ludzi dostaje pierdolca będąc na zakupach mając kartę kredytową przy sobie? To doprowadzi do ukręcenia pętli na samego siebie, aby człowiek musiał za***rdalać i uj z tego mieć. Będzie tak że będą ci w uj bogaci i w uj biedni. "średniaków" nie będzie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
42 minuty temu, Morion napisał:

Jedną do rozrzutnika, ale to nic pilnego bo już po sezonie... jak nie naprawie obecnej to sie do Ciebie zgłoszę. Jak będziesz miał czas to zrobisz :)

Tą ode mnie popsules, nie wytrzymała??? Bo chyba kiedyś brałeś????

3 minuty temu, galan99 napisał:

Za kilka lat okaże się że w Polsce gotówka zniknie na zawsze .

Takie samo gadanie jak to że LPG ma zdrozec i żeby instalacji nie montować, bo nie będzie się opłacać, jakieś 15 lat już to słyszę

Opublikowano

Co do gotówki to większzość państw dązy do tego aby ja zlikwidować w przyszłości. Peselu do paragonu, wystarczy że zapłacisz kartą i już US wszystko wie. Ktoś kto prowadził działalność i miał kontrolę wie jak to wygląda, wyliczą ci nawet ile zużywasz papieru toaletowego.

Opublikowano
23 minuty temu, pafnucy napisał:

a to źle? wystarczy nie kraść  i nich se tam kontrolują.

Spokojnie, dowalą z czasem takie grzywny czy podatki że zmienisz zdanie, od oddychania, od pojazdu spalinowego, za nieuczestniczenie w wyborach , vat podniosą, zus podniosą, już od deszczu podatek mają w planach 

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

Tą ode mnie popsules, nie wytrzymała??? Bo chyba kiedyś brałeś????

Z tą od Ciebie jest wszystko w porządku i nadal działa bez zarzutu. Po prostu wydaje mi się że przy rozrzutniku .3.5 t może się ciężko kręcić.

• Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, pawel885 napisał:

Spokojnie, dowalą z czasem takie grzywny czy podatki że zmienisz zdanie, od oddychania, od pojazdu spalinowego, za nieuczestniczenie w wyborach , vat podniosą, zus podniosą, już od deszczu podatek mają w planach 

Podatek od kostki brukowej i to już nie dlugo

Opublikowano

Braciak wywrotkę załadowaną na takiej odstawia😎

Ale to dobrze bo już myślałem że ta moja się nie sprawdziła

6 minut temu, Morion napisał:

Z tą od Ciebie jest wszystko w porządku i nadal działa bez zarzutu. Po prostu wydaje mi się że przy rozrzutniku .3.5 t może się ciężko kręcić.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

22 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ktoś tu szukał coś podobnego, @jedrus2020 nie ty???

Gość ma jeszcze białoruśkę w podobnych pieniądzach ale ogarnięta bardziej.

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-mtz-82-z-napedem-80km-4x4-CID757-IDH5wTf.html

A tutaj dobity sprzęt, ale koło konkret

https://www.olx.pl/oferta/ursus-150-koni-turbo-CID757-IDH5lSu.html

@Morionjak nie kupiłeś to zobacz fajny tani rusłan i łódzkie 

Ja takiego dobrego nie szukam. No się marzy mtz w tej prostokątnej kabinie. Orzecha mam na 60. Już wystarczy

Morion napisał:

21 godzin temu, jedrus2020 napisał:

mam jedna gotowa ogólnie miała być do mojej przyczepy. Na razie nie robię bo nie mam kiedy. A co potrzebujesz jednej?

mogę Ci sprzedać ta co mam zrobiona albo Ci zrobię Nowa. Mam materiaĺ na dwie stopni w garażu wyrobie to i tyle.

Opublikowano

Gotówki nie zlikwidują całkiem jakiś kraj nie pamiętam jaki chciał to zrobić ale zrezygnował i że minimum 25% pieniędzy ma być w gotówce dlatego że jak jakaś awaria się trafi atak hakerski czy cokolwiek i ludzie sobie nawet chleba nie kupią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v