Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

Wymieniałem prowadnicę teflonową, bo od przycierania drutu po kilku rolkach w środku zrobiło wióry z teflonu. Wymieniłem rolkę na podajniku, prowadnik w przewodzie, no i  staram się nie zginać nadmiernie przewodu i do hobbystycznego spawania wystarczy.  Mam jeszcze inverter 250A i większe rzeczy nim spawam.

Ja nie wiem jakiego Ty masz tego miga, ale one w standardzie z przewodem iuchwytem mb15 mają prowadnicę stalowa a nie teflonową, teflon to do drutu Alu, a nie do czarnej stali. 

🤔🤔

Opublikowano
35 minut temu, ogarek napisał:

No dziwna sprawa z tym teflonem... Widać pomyli przewody.. 😜

A ja bym pokusił się o coś większego z zasilaniem 230-400 v

Jakby spawał przyczepy jak Darek to bym takie coś polecał, ale jak po pospawaniu  siewnika trzepnie ja w kąt na kolejne 2 miesiące to nie widzę sensu wydawania 3 tysiecy. 

Sam myślę czy nie kupić czegoś większego a elektrody schować do szafy na lepsze czasy 🤪 znajomy w warsztacie ma i chwali. Niema co ukrywać, migiem jest wygodniej spawac.. 

Opublikowano

Ciężko się spawa migiem ?? Całe życie spawam elektrodą i zastanawiam się czy dałbym radę 🤔 

Opublikowano (edytowane)

Widzisz tu trzeba zadać sobie pytanie czy taki sprzęt jest potrzebny i będzie używany.... Bo kupować dla ciekawości i żeby tylko mieć a potem sporadycznie używać to jest za duży pieniądz i nie koniecznie jet to wygodne.. 

Bo moim zdaniem do sporadycznych napraw raz na 2 miesiące itp... czy raz natydzień... . to się kupuje małe MMA do 500zl... 

Zresztą sam wiesz żeby coś działać to trza mieć to i to bo mig jest na warsztat i nie oszukujmy się jest mało mobilny  bo komu się chce to targać dalej jak za drzwi.. 

No ja osobiście też  miałem problem bo całe życie przyzwyczajony do elektrody ale jednak jak się coś działa więcej w warsztacie to naprawdę mig to ręka i tyle.. 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
24 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Ciężko się spawa migiem ?? Całe życie spawam elektrodą i zastanawiam się czy dałbym radę 🤔 

Migiem to nawet małpe nauczysz

• AgroTeam
Opublikowano
7 minut temu, Mecha napisał:

Ile waży amazone d8 talerzowy 2.5 i 3m? Pytam o konkretną wagę a nie wartości +- bo rozbieżności to nawet 300-400kg czyli druga maszyna

A nie możesz wejść na stronę amazone w zakładkę instrukcje i sobie samemu sprawdzić.

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Dużo zależy też od stanu beczki jeżeli chodzi ci o beczkę

Chodzi Mi w zasadzie tylko o beczkę. Jest po ropie i jest ok. Obecnie nawet w niej stoi woda. Docelowo jako ruchomy zbiornik na RSM

• AgroTeam
Opublikowano
22 minuty temu, jahooo napisał:

Instrukcja podaje D8-25 440kg netto, D8-30 485 kg netto , wersja SUPER

Tak, ale bez wyposażenia dodatkowego. Więc trzeba doliczyć talerze i czy c330 sobie poradzi.

Opublikowano

Uparłeś się na ten talerzowy do c330.

Amazone czy Hassia to długie siewniki względem starego poznaniaka więc z automatu dźwignia załatwia temat i talerzowy co najwyżej do przestawienia w garażu przez ciapka.

Dlaczego musi być talerzowy? Masz taki areał że nie dasz rady pola doprawić agregatem?

Opublikowano (edytowane)

Pamiętam jak kiedyś kupił poznaniaka 2,7m na skrzyni mechanicznej(przesiadł się z konnego) i zadowolony podczepił do c-330 i klops,ledwo nad ziemie podniósł pustego i musiał pronarem 82tsa siać.

Odnośnie masseya 6465 o którego pytałem. Stoi on w tym miejscu

https://www.olx.pl/oferty/user/qhAH/

https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-5470-case-mx-fendt-john-deere-claas-mf-CID757-IDDSGoZ.html

W tym miejscu wcześniej był ten 6465,ale to ten ciągnik co stoi obok tego na tej aukcji

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Opublikowano

Zobaczcie ulubieńcy polskich maszyn i części zamiennych... od razu uprzedzam nie kupowałem najtańszych tylko jedne z droższych 😅 tak wyglądają cepy do bizona z056... 

Screenshot_20200701-123845_Gallery.jpg

Opublikowano

Jak jest mocniejszy koń w garażu to z automatu winien on iść do siewnika. Więc ten Pronar powinien być od razu czepiany.

To że mały spali mało to mit, spali mało na godzinę, na hektar już proporcje mogą być inne.

U mnie niektórzy jeszcze ładują stare trzydziestki w opryskiwaczach sadowniczych czy rozdrabniaczu - ekonomii tu nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v