Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kumpel mi nawoził tych 22.5 ale nie stosowałem tego do niczego bo według mnie za ostre brzegi to ma i na torfowych łąkach to rowy pod odwodnienie bym mógł robić 

Najpierw musiał byś je uciągnąć po łące 😅 one działają jak spych, ziemia zamiast się rozchodzić na boki to pcha się przed oponą 

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

Jak posadziłem HLke to nawet z 4 zwijkami nie mogłem jej wyrwać zetorem ale akurat znajomy był na łące obok nh t7 to mi ją wytargał na droge

A te opony 22,5 to dobre na kopiec żeby folie przydusić 😛

Mialem w hlce, 12 ton ziemniaków i tez nie cholery nie moglem zetorem 16145 ruszyc jej w błocie. Tez T7 z sasiedniej wioski @soltys48 na wstecznym mnie ciągnął 🤣🤣🤣 

D50 na 900 r20 z 8.5 tony ladunku ciagnalem bez problemu sam juz.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Do prasy chce cos szerszego i budżetowego 

zobacz sobie u mnie w galerii mam przy przyczepie. Tylko ze to jest pod bliźniak i zależy jak Ci się uda założyć to będą albo odstawaly albo zwezalt rozstaw.

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Mialem w hlce, 12 ton ziemniaków i tez nie cholery nie moglem zetorem 16145 ruszyc jej w błocie. Tez T7 z sasiedniej wioski @soltys48 na wstecznym mnie ciągnął 🤣🤣🤣 

D50 na 900 r20 z 8.5 tony ladunku ciagnalem bez problemu sam juz

Na HLce miałem 9 zwijek jak siadła i już jej nawet z wspomnianymi 4 nie mogłem wyrwać a D47 z 8 zwijaki na kołach 900 rżła po osie w łące i bez większego kłopotu wyciągnąłem ją na drogę 

No tylko też sama waga przyczepy to już sporo bo HLka prawie 4t waży 

Opublikowano
4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Na HLce miałem 9 zwijek jak siadła i już jej nawet z wspomnianymi 4 nie mogłem wyrwać a D47 z 8 zwijaki na kołach 900 rżła po osie w łące i bez większego kłopotu wyciągnąłem ją na drogę 

Moja sztywna 2400 wazyla.

Opublikowano
bratrolnika napisał:

@andrzej612b Co do użytkowania się nie wypowiem, bo nie uzytkowalem jeszcze takich

Ja odebrałem osobiście z za kompletne koło 450zł, coś do urwania na miejscu

Gość robi koła w rozmiarach 17,5 19,5 i 22,5

Ile za nie placiles ?

450zł za sztukę

kupowales pod kutnem przy drodze 92

Opublikowano (edytowane)

No i dalej w czarnej du. ie jestem z tymi oponami do d 47 czy d46 , te od tira 19,5 mówicie na łąkach siadają to może lepiej te już na gotowo 

Screenshot_2020-12-29-17-11-21.png

Edytowane przez andrzej612b
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

D50 na 900 r20 z 8.5 tony ladunku ciagnalem bez problemu sam juz

orginalna hl 2750 2830kg

Opublikowano (edytowane)

Każdy patrzy by dana przyczepa była na jego potrzeby , na tych kołach od tira wygląda fajnie ale najważniejsza jest jej funkcjonalność ,Po tych wypowiedziać zdecyduję się chyba na koła 11,5 balonowe rolnicze albo pozostać przy tych oryginalnych 8,25x20 i wymienić dwie słabsze za grosze . Mam jeszcze d 50 na sprzedaż , jakby ktoś reflektował , tu opony ok ,.dla mnie zbędna .

Edytowane przez andrzej612b
Opublikowano

Zależy jaki budżet. Osobiście to i jd i zetora bym odpuścił.  Renowka serii 14 albo mf 6xx tańszych i lepszych nie ma 

Opublikowano

Tych rureczek jest w podnośniku w środku od cholery , podobno lubią się zaginac a są delikatne i cienkie ścianki . Zetor może drogi i nie warty ceny ale tam nie ma się zbytnio co psuć no chyba że słabo pali na minusie ... (Wada)

Opublikowano
5 godzin temu, danielursus3p napisał:

Zależy jaki budżet. Osobiście to i jd i zetora bym odpuścił.  Renowka serii 14 albo mf 6xx tańszych i lepszych nie ma 

Z mf to seria 3xx bo tansza w naprawie od 6xx i dostepne bardziej czesci. A tak w ogole z tych wszystkich to Fiat lepszy. Prostszy, zrywniejszy na pewno od perkinsa i tanszy keszcze w naprawie. Taki fiatagrii po 90 roku to kladzie takiego zetora na lopatki a cena taka sama albo i tanszy.

Opublikowano

Sąsiad jeździ tirem i co weekend w stoi na podwórku. Ostatnio woził bloczki i stał na budowę dla syna i stanął na trawie. Wcześniej narzekał że słabe opony ma to mu szef nowe założył. Ani do przodu ani do tyłu na pusto nie mógł wyjechać, okleił się bieżnik i lipa,ale wystarczyła pomoc t25 i wyjechał.

A z tymi wagami to u mnie d50 z nadstawkami 30cm niby 2400 waży a d47 2100

Opublikowano
8 godzin temu, andrzej612b napisał:

Każdy patrzy by dana przyczepa była na jego potrzeby , na tych kołach od tira wygląda fajnie ale najważniejsza jest jej funkcjonalność ,Po tych wypowiedziać zdecyduję się chyba na koła 11,5 balonowe rolnicze albo pozostać przy tych oryginalnych 8,25x20 i wymienić dwie słabsze za grosze . Mam jeszcze d 50 na sprzedaż , jakby ktoś reflektował , tu opony ok ,.dla mnie zbędna .

Jaka lokalizacja? Masz jakies zdjecia?

Opublikowano
11 godzin temu, Marecki2922 napisał:

Jak chcesz to możesz , dziś 29 grudnia a to jeszcze połowa przyczepy 😁😁😁😜😜😜

żeby skończyć spawanie to potrzebne mi jeszcze z 12-15 godzin

9 godzin temu, wojtal24 napisał:

kupowales pod kutnem przy drodze 92

nie, koło Żelazowej Woli, z roboty wyskoczyłem, to w 25minut ogarnąłem temat i wróciłem dalej na etat

Opublikowano
5 godzin temu, danielursus3p napisał:

Mf seria 6 absolutnie ze względu na skrzynię.... kolega miał koszty, sprowadzenie części....

Opublikowano
14 minut temu, bratrolnika napisał:

żeby skończyć spawanie to potrzebne mi jeszcze z 12-15 godzin

nie, koło Żelazowej Woli, z roboty wyskoczyłem, to w 25minut ogarnąłem temat i wróciłem dalej na etat

To ile masz przerwy śniadaniowej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v