Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, jedrus2020 napisał:

@Ursus932 A może Ty masz jakiegoś 3peka do sprzedania?

No niestety nie 

Opublikowano
sumek666 napisał:

Pany powiedzcie mi jaki kątownik pod zawias dolnego otwierania do D47. Kątownik 60x60? Czy jakiś inny?

Ja jak robiłem u siebie to dałem ceownik zimnogięty 40x80x4

akooo napisał:

22 minuty temu, jahooo napisał:

2,5 koła za takiego... Warte to coś te poznaniaki?

2m to ni w pi..de ni w oko

Opublikowano

To 3p poniżej 15 000 chodzą,myślałem że więcej jak c360,zawsze mniej wypali a moc podobna.

Opublikowano
Grzechooo napisał:

sumek666 napisał: Pany powiedzcie mi jaki kątownik pod zawias dolnego otwierania do D47. Kątownik 60x60? Czy jakiś inny?    Ja jak robiłem u siebie to dałem ceownik zimnogięty 40x80x4 akooo napisał: 22 minuty temu, jahooo napisał: https://sprzedajemy.pl/siewnik-zamosc-2-e30984-nr62613449 2m poznaniak, jakby ktoś szukał 2,5 koła za takiego... Warte to coś te poznaniaki? 2m to ni w pi..de ni w oko

właśnie taki by mi się przydał. bym sobie zrobił na nim agregat uprawowosiewny do 60☺

Opublikowano
6 godzin temu, danielursus3p napisał:

w lutym zeszłego roku za 28 tyś, co zrobiłem po kupnie to uszczelniania na półosi przedniego napędu i pompę hydrauliczną wymieniłem. Używkę bo używkę wsadziłem, ale od kolegi z forum, nie oszukał pompuje jak zła :D zimą trochę podłubane było, ale to tak że tak powiem bardziej po to żeby doszykować na glanc, w tym sezonie odpukać zero awarii. No i w tym roku trzeba pompę wtryskową regenerować to przy okazji i wtryski się zrobi.

Od każdej reguły są wyjątki i Ty jesteś tego przykładem, a i pewnie w czepku urodzony. Trochę się najeździłem w poszukiwaniach tego wyjątkowego dla siebie i stąd taka moja opinia.

Opublikowano

Czy ja wiem. Ciągnik tylko trafiłem. Auto jak kupiłem to idźta w uj. Przepłacone było za "lalke" gdzie zaraz po kupnie wsadziłem 3 tyś, a auto kosztowało wówczas coś koło 10 tyś, bo pęknięta głowica była. Od tamtej pory nie przepłacam.

Opublikowano (edytowane)

@Partyzant85uspokuj emocje bo w nocy będziesz miał mokrą pościel

@TheraRolniki wszystkich użytkowników, jesli to nie ursus 934, 1134 ,4514 lub 5314, proszę z góry nie linkowac mi tego,

Później się tutaj z tego powodu tylko nie potrzebnie kilku burzy 😉

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Zegarow to parę może być 😊 ale wajch 🤔 no niech policzę, dźwignia biegów, reduktor, podnośnik i jedna do sterowania hydraulika, chyba starczy 🙆‍♂️ a może jeszcze zalanczanie przedniego napędu, ale nie w Ursusie xx34  jest guzik 👍

Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Najpierw zawiasy kupić muszę  widocznie. @bratrolnika robiłeś kiedyś dolne otwieranie?

Coś tam kiedy robilem... w sumie to praktycznie w każdej przyczepie poza trzema pierwszymi... 

Musisz na poczatku kupić zawiasy, bo są różnej głębokości

Ogólnie to katownik 50 hutniczy jest trochę za płytki,a 60 za głęboki i trzeba coś poskładać żeby obspawac, nie wiele, ale te 5mm za dużo

Przynajmniej przy tych zawiasach co ja kupuje

W sumie to do 50 wystarczy trochę przyciąć i też będzie pasować

Opublikowano

Jednak parę koni więc j i wagowo też więcej.

Sąsiad ma 4512 bez przodka to powiedział że to była najbardziej nietrafiona inwestycja jaka była.

Już mu nawet nie chodzi o przedni napęd tylko o ta cholerna hydraulikę i brak biegów przy ciężkiej robocie

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Zegarow to parę może być 😊 ale wajch 🤔 no niech policzę, dźwignia biegów, reduktor, podnośnik i jedna do sterowania hydraulika, chyba starczy 🙆‍♂️ a może jeszcze zalanczanie przedniego napędu, ale nie w Ursusie xx34  jest guzik 👍

Kurczę dorzucić jedną wajchę od rewersu i jest case jx. Nawet koła na zwolnicach jak u c360 i fendt😁

Jak ktoś się mechaniki nie boi to ten case niczym się nie różni w rozbiórce od c360.

Jak go kupiłem to na polu gość zatrzymał się, poczekał aż dojadę i zaczął oglądać. Po chwili słyszę - ja pier**lę, panie przecież to zwykła szejdziesiątka i to na zwolnicach. W życiu bym tego nie kupił.

Miał c360 i u4514

Tylko nie wiedział że te nie wyją😆

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Coś tam kiedy robilem... w sumie to praktycznie w każdej przyczepie poza trzema pierwszymi... 

Musisz na poczatku kupić zawiasy, bo są różnej głębokości

Ogólnie to katownik 50 hutniczy jest trochę za płytki,a 60 za głęboki i trzeba coś poskładać żeby obspawac, nie wiele, ale te 5mm za dużo

Przynajmniej przy tych zawiasach co ja kupuje

W sumie to do 50 wystarczy trochę przyciąć i też będzie pasować

Kurła niby taka prosta rzecz, a tyle niuansów, że głowa boli. 

Bolce pod zamki jakie wziąć? 

Screenshot_20201111-153145_Allegro.jpg

Screenshot_20201111-153132_Allegro.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Kurczę dorzucić jedną wajchę od rewersu i jest case jx. Nawet koła na zwolnicach jak u c360 i fendt😁

Jak ktoś się mechaniki nie boi to ten case niczym się nie różni w rozbiórce od c360.

Jak go kupiłem to na polu gość zatrzymał się, poczekał aż dojadę i zaczął oglądać. Po chwili słyszę - ja pier**lę, panie przecież to zwykła szejdziesiątka i to na zwolnicach. W życiu bym tego nie kupił.

Miał c360 i u4514

Tylko nie wiedział że te nie wyją😆

W zetorze też sporo rzeczy jak w 60tce zwolnice też 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v