Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze mnie zastanawiało czemu w starych Zetorach dźwignie od ręcznego i sprzęgła są odwrócone do siebie a w nowszych już w tą samą stronę. Taki z turem by mi się przydał zamiast perkinsa a jeszcze lepiej 3320

Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

a w nowszych już w tą samą stronę.

W których ?

Opublikowano
21 minut temu, Belaruss820 napisał:

Zawsze mnie zastanawiało czemu w starych Zetorach dźwignie od ręcznego i sprzęgła są odwrócone do siebie a w nowszych już w tą samą stronę. Taki z turem by mi się przydał zamiast perkinsa a jeszcze lepiej 3320

Też sie zastanawiam nad tym ale to chyba oto aby sie nie mylić w nowszych jest kolorystycznie

Opublikowano

Pafnucy 7745 ostatni rok produkcyjny miał już dźwignię w tą samą stronę następna modernizacja czyli 53 i 73 miały dźwignię w tą samą stronę, później i dźwignię zaczepu zmieniono na nieco inną. Następna modernizacja(po 53 itp) miała już mocno zmienioną organizację dźwigni. 

Opublikowano

nie wiedziałem . Muszę kiedyś komuś do nowszego Zetora wleźć . Mój 52 to końcówka produkcji i wajchy po staremu .

Opublikowano
stempos1980 napisał:

10 minut temu, Ursus932 napisał:

Dzięki ale zapomniałem że pytałem Ciebie 😏 I zamówiłem nowe na allegro Dębice całoroczne , 2 sztuki 416 zł 😏

Kupiłeś ciągnik

On ma takie ruchy że jak to ,,mawiał pewien starszy człowiek prędzej się psu dupa zagoi''😁

Opublikowano (edytowane)

ten co pojechał i kupił pierwszy który zobaczył . :D

Co do wajch , to w sumie tylko obrócona od sprzęgła . krótszy skok , bo linka w tym samym miejscu . Chyba to bez znaczenia . inaczej się ciągnie jedynie . Może od przodu wygodniej ? 🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tak nowszy typ montujesz w miejsce starego, wygodniej to jest to złapać. Zastosowano lepsze czujniki położenia dźwigni i dla tego polecam. Najgorzej było z dźwignią zaczepu i tu modernizacja była chyba grubo po 2000 roku i nie pasuje do naszych kabin 

Opublikowano

Sąsiad w 3320 miał czarne rączki ale ustawienie nowe i dodatkowa od hitcha (nie wiedziałem od czego bo u ojca w 3320 nie było tylko żółta u czerwona). Teraz mam w 9540 od hitcha to ile musiałem się naszarpac żeby jej użyć przy zakładaniu zaczepu jak go kupiłem

Opublikowano
30 minut temu, slawek74 napisał:

On ma takie ruchy że jak to ,,mawiał pewien starszy człowiek prędzej się psu d*pa zagoi''😁

Akurat na psie się szybko goi 😏

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v